AMD FX-6100 için İşlemci Soğutucusu Tavsiyesi

Mıdtower bir kasa, sorun yaşayacağını sanmıyorum. Sadece RAM slotlarıının bir kısmı kapanabilir. Gerçi bu bir sorun sayılmaz.

FX serisi işlemcini voltaj vermeden 4.2 GHZ yapar ve mutlu mesut yaşar gidersiniz.
 
Sığacağını düşünmüştüm ama hala hangisini alayım karar veremedim. 2 saattir araştırma yapıyorum, yorumları okuyorum hala karara varabilmiş değilim. Frio ve Akasa daha yakın gibi gözüküyor, NOCTUA dev gibi birşey bana ram slotu bırakacağından bile süpheliyim.
 
Galiba kararımı Akasa'dan yana kullanacağım. Bu arada arkadaşlar bir forumda inanmak istemediğim bir yorum gördüm şu yorumu bir değerlendirirmisiniz ?

Bahsettiği anakart M5A97 R2.0

Senin anakart donanımsal BIOS'a sahip. Bu büyük bir sıkıntı. Zaten bu tip anakartlarda overclock biraz hikaye oluyor. Genelde BIOS güncellemesi de facia olabiliyor. Standart bildiğimiz eski tip BIOS'larda hiç voltaj vermeden 4.6 GHz' i görüyor. 4.6 sonrası 0.01 voltaj artımı yapılaraktan deneme yanılma yolu ile 5.4 GHz' i görüyor.

Köprülere güç verme zaten, sistemi pert edersin elinde kalır. Boşa çabalıyorsun, defaultta kalsın bence. Atla deve bir fark göremezsin overclock yapınca. Donanımsal BIOS deneyimi olan birisi varsa tanıdığın ona söyle ayarlasın. Sen kartı uçuracaksın az daha uğraşırsan.

Donanımsal BIOS'a 2 kere bulaştım ve işin içinden çıkmam 1 saat sürmüştü. İğrenç birşeydi deneyim olarak. Donanımsal BIOS için daha çok yok var. Gigabyte firmasının yeni çıkan AM3+ ve FM2 kartlarıda donanımsal BIOS alınca göreceğiz bakalım nasıl tepkiler gelecek.'
 
Ya bi ******sin gitsin. Küfür edicem şimdi. Götünden bi element uydurmuş donanımsal BIOS diye. Ulan yazılımsal BIOS var da biz mi görmedik, mal. Bi daha böyle gereksiz forumlarda takılıp buralarda yazılan salak salak şeyleri buraya getirme, cezayı sen yersin!

Bütün BIOS'lar donanımsaldır. Yok neymiş, eski BIOS'ta kısa sürede 4.6 oluyomuş. Bok bilemyince hemen eskiyi öv. Cahil bedevi. Kafamın tasını attırmayın kardeşim. Böyle saçma salak şeyleri forumda bi daha görmek istemiyorum Aptal bakkalların lafını taşımayın bu foruma. Seviyemiz düşüyor. Bi gün bu saçmalıkları getiren birine fena dalıcam en sonunda.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Abi ben bunun doğru ya da yanlış olduğunu bilsem buraya niye getireyim ? Kendini bir benim yerime koyarmısın, anakartlar hakkında pek bir bilgim yok ve internet sitesinde böyle bir yorum görüyorsun tepkin ne olur ? Ben de bundan emin olmak için buraya yazdım. Bu kadar sinirleneceğini bilsem yazmazdım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncelleme işlemini hurdacıya yaptırırsan kasanı alır ve 2 lira koyar eline. Facia ile sonlanır :D
BIOS işlemi facia ile sonuçlanmaz. Tam aksine çok basit bir işlem. Bilinçsizce yapılan hiçbir işten hayır gelmez sadece BIOS güncellemekten değil. Ben eski ve yeni anakartımda en az 10 kere yapmışımdır. Bilinçlice yaptığım için hiçbir sorun olmadı. Ama OC işleminde fazla bilinçli değildim ve 4.5'de sıkıntılar oluştu mesela :D Ve geri çektim mecburen.

FX 4100 ve Contac 30 soğutucu ile 4.2 GHZ voltaj arttırımı yapmadan %100 yük altında bile 45-48 dereceyi geçmeden kullanıyorum. Bu verilere BIOS'dan ulaştım.
Speccy gibi programlarda 25-30 gözüküyor %100 yük altında. Bir yanlışlık olduğu ortada.

İşlemcini 4.2'de voltaj vermeden rahatça kullanabilirsin. Isınma problemin asla olmayacaktır o soğutucu ile.
Fark olmayacaktır demiş o arkadaş. Kendime mi inanayım o yazıyı yazana mı ? Ben denedim ve karınca ile fil arasındaki farkı nasıl hissedebiliyorsam 3.6 ile 4.2 arasındaki farkı da öyle hissettim.
Sistemin tepki vermesi bile hızlanıyor. 3.6 GHZ'ye geri düşünce sistemi çok yavaşlamış gibi hissediyorum :D
Bu bir tutku. Sen 150 lira parayı bu yüzden veriyorsun. Performans artışını hissedebilmek için.

Bu soğutucuyu alıyorsan OC yapacaksın. Kaçışı yok, yapacaksın.
 
Arkadaşlar iyi geceler. En fazla 150 TL'lik bir bütçe ayırabildim işlemci soğutucum için, alacağım işlemci AMDFX6100 ve AM3+ soket tipini kullanıyor, ilerde overclock yapabileceğimi düşünüyorum. Bu fiyat sınırında işlemci soğutucusu önerirseniz iyi olur, yorumlarınızı bekliyorum. Hava yada su soğutması önemli değil, sadece bu fiyat aralağında en iyi soğutmayı sağlayacak işlemci soğutucusunu arıyorum.
Ben paranı boş yere harcama derim pc yüksek ısıdan kapanmıyor çalışıyorsa almana gerek yok bence. Eğer CHIP okuyorsan orada genel amaçlı pc tavsiyelerinde senin işlemcin var ve soğutucu alın demiyor.
Benim sana tavsiyem o parayla oyun ya da bir pc parçanı upgrate etmen. Zaten ben bile işlemcim FX-8120 olmasına rağman soğutucu almadın onun yerine stok fanımı kullanıyorum işelemcimde fazla ısınmıyor. Soğutucu almayı bir kez daha gözden geçir :)
Hepinize iyi geceler
 
Soğutucuyu alma nedenim yüksek ısı değil, ilerde overclock yapacak olmam hatta ilerde değil aldığımda bile yaparak öyle kullanmaya başlayabilirim. Overclock hakkında araştırmalarımı yapıyorum şu zamanlarda, FX6100'de overclock konusunda başarılı bir işlemci.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı