AMD FX-6300 Sisteme yorumunuz ve önerileriniz

Konunu yeri doğru, konu başlığından "acil" kelimesini kaldır, aksi takdirde ceza yiyebilirsin. Niçin acil yazıyorsun anlamıyorum, Vatan Bilgisayar bu akşam kapanmadan alman mı gerekiyor ? Ayrıca yazım yanlışlarını düzeltmelisin. Bütçeni ve sistemden beklentilerini belirledikten sonra tavsiyen gelecektir.

Windows 8.1 ileride alırım dersen bu şekilde almanı tavsiye ederim, alternatif olarak soğutucudan vaz geçip, altaki ekran kartını ekleyipte yapabiliriz.
VATAN COMPUTER - ASUS - R7 260X GDDR5 2GB 128Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kart

Toplam (KDV Dahil):​
3.116,00 TL
*2.337,00 TL

Windows 8.1 ileride alırım dersen bu şekilde almanı tavsiye ederim, alternatif olarak soğutucudan vaz geçip, altaki ekran kartını ekleyipte yapabiliriz.
VATAN COMPUTER - ASUS - R7 260X GDDR5 2GB 128Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kart

Toplam (KDV Dahil):​
3.116,00 TL
*2.337,00 TL

GTX 760 yerine R9 270x önermişsin. GTX 760 daha performanslı değil mi?

Yeni seri, güncel sürücüler, tam performans, çürük bir Physx desteği için Nvidia saçmalığına bulaşılmamalı bence. Bulaşılacaksa da GTX 780'den aşağı alınmamalı. 2 dev elektronik şirketi boşu boşuna mı AMD kullanıyor ? Biraz mantık arkadaşlar...

- - - Güncellendi - - -

Tabi arada dağlar kadar fps farkı varsa GTX 760 alınablir...

- - - Güncellendi - - -

Yalnız şu kasalardan birini seçmen daha iyi olur bence :

http://www.vatanbilgisayar.com/bilg...eli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=67827

http://www.vatanbilgisayar.com/bilg...atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=62264

- - - Güncellendi - - -

Soğutucuyu daha sonra alsa olmaz mı arkadaş ? Kafadan 100 lira ekran kartına kalır ?

Yeni seri, güncel sürücüler, tam performans, çürük bir Physx desteği için Nvidia saçmalığına bulaşılmamalı bence. Bulaşılacaksa da GTX 780'den aşağı alınmamalı. 2 dev elektronik şirketi boşu boşuna mı AMD kullanıyor ? Biraz mantık arkadaşlar...

- - - Güncellendi - - -

Tabi arada dağlar kadar fps farkı varsa GTX 760 alınablir...

- - - Güncellendi - - -

Yalnız şu kasalardan birini seçmen daha iyi olur bence :

VATAN COMPUTER - XIGMATEK - ASSASIN BLACK EDITION TAURO 80PLUS 700W MidT ATX PENCEREL

VATAN COMPUTER - CORSAIR - CARBIDE SER

- - - Güncellendi - - -

Soğutucuyu daha sonra alsa olmaz mı arkadaş ? Kafadan 100 lira ekran kartına kalır ?

Haluk abinin yazdıklarıyla bir nebze aydınlanın.

PS4

ROP: 32

Steam Proccesor : 1152

GPU : 800MHz

Bellek : GDDR5

Bellek hızı : 5500MHz

Bellek Veriyolu : 256 bit

Hesaplama Hızı : 1.84 Teraflops

AMD R9 270X

ROP: 32

Steam Proccesor : 1280

GPU Hızı : 1050

Bellek : GDDR5

Bellek hızı : 5600MHz

Bellek Veriyolu : 256 bit

Hesaplama Hızı : 2.69 Teraflops

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Crysis 3, yüksek çözünürlük ve detay kalitesi. PS4'de kasma, yavaşlama, frame atlaması, keyif kaçması var mı? Yok.

Crysis 3, yüksek çözünürlük ve detay kalitesi. R9 270X'de kasma, yavaşlama, frame atlaması, keyif kaçması var mı? Var.

Neden?

PS oyunları tamamen optimize edilmiş durumda (tam anlamıyla kod delisi). Yazılımlar, donanımı en uç noktası ve virgülüne kadar kullanıp maksimum verim alıyor. Tabi GPU ve CPU'nun organize çalışmasını da bu duruma dahil etmek lazım.

Mantle; GCN mimarisi için geliştirilen bir API. DirectX ve OpenGL gibi çalışıyor ve diğerlerinden farkı: donanımla farklı şekilde iletişim sağlayabilmesi.

Yani Mantle gibi yeni bir API icat etmek yerine, oyun geliştiriciler GPU mimarisinde PS'da olduğu gibi neden daha verimli yazılımlar kullanmıyor?

Çünkü; R9 270X'le 1920 x 1080 çözünürlükte ve yüksek detay kalitesinde göbeğimi kaşıyarak Crysis 3 oynayabilirsem, AMD, R9 290X'i kime satacak?

Haluk abinin yazdıklarını daha önceden okudum. Ben sana Mantle desteğinden bahsetmedim... Güncellikten bahsettim. Ben olsam o bütçeyle gidip de GTX 760 almazdım. Tabi burada bir tek ben yokum. Onlarca bilgili insan var, bir tek benim düşüncemle gidip R9 270X almayacaktır öyle değil mi ? Bu benim kararım, arkadaşın yerinde olsam GTX 760 almazdım...

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı