AMD FX 8350 ve RX 480 FPS Sorunu

İbrahim Aksoy

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar son zamanlarda genel olarak oyunlarda FPS 'imin düştüğünü fark ettim yani sistemimi okadar da yetersiz görmüyorum ama buna rağmen olması gerekenden az FPS aldığımı düşünüyorum ve sebebini bulamıyorum. Özellikle aktif CS:GO oynuyorum grafik ayarları 4: 3 ve minimum ayarlarda olmasına rağmen 80-100-150 arası FPS alıyorum ve bu tarz bir FPS oyununda FPS'nin bu denli düşmesi canımı sıkıyor ve tabii ki oyun performansımı etkiliyor. Sizce sorun ne? Ve bu sorunu nasıl düzeltebilirim?
İzlediğim yayıncılar gibi CS:GO'da sabit 300 FPS almam için napmam lazım? Hangi kartı veya işlemciyi tavsiye edersiniz? Bu da öbür sorum.
Sistemim: MSI RX 480 8 GB ekran kartı, AMD FX8350 işlemci, ASUS 970Pro AURA Anakart, Aero Cool KCAS-750M PSU, 16 GB RAM, Samsung Evo 500GB SSD (HDD kullanmıyorum. )

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında unuttuğum bir ayrıntı RAM konusu 1600 olanda var 1333 olanda toplamda 16 gb şey diyorum acaba yarın sadece 1600 olanı üstünde bırakıp 1333 olanı söksemmi ?
Bak bu durumu etkiler. Sonuçta ortak olarak en yüksek kaç MHz'e çıkabiliyorsa o hızda kullanır. Bu durumda 1333 ve 1600 beraber kullanılıyorsa sizin ortak değeriniz 1333 olur.
Sadece 1600 olanları denerseniz duruma farklı bakış açısı getirebiliriz.

Bak bu durumu etkiler. Sonuçta ortak olarak en yüksek kaç MHz'e çıkabiliyorsa o hızda kullanır. Bu durumda 1333 ve 1600 beraber kullanılıyorsa sizin ortak değeriniz 1333 olur.
Bunu yarına bırakmayacağım malum akşamdan beridir uğraşıyoruz sizleri de yordum hemen deneyip dönüş sağlıyorum.

Bunu yarına bırakmayacağım malum akşamdan beridir uğraşıyoruz sizleri de yordum hemen deneyip dönüş sağlıyorum.
Bence ram sökmeyin, sadece çift kanal kullanılıyor mu ona bakın. Çift kanal 1333 olması tek kanal 1600'den daha kötü. CPU-Z indirip RAM bölümünden bakın dual channel mı diye.

Muhtemelen 4 RAM slotu da dolu olduğu için zaten standart olarak çift kanal çalışır. Eğer 1333 olan 1 tane ise ve çıkarırsa kalan 12 GB flex mod olarak çalışır. CS:GO da sistem zaten 8GB'i geçmediği için bu miktara kadar dual çalışacak. sonraki 4 GB'a ihtiyaç olursa flex moda geçip son 4GB'ı tek kanal olarak kullanacak.

Sanırım sorunu buldum tüm ramleri tek tek denedim hepsinide 1066 olarak görüyordu biosa girdim ramlerin mhz'leri 1051 küsür bişeydi onu 1700(seçenek olarak vardı ben yazmadım.) yaptım şu anda 1600 olarak görüyor. test yapıp dönüş sağlayacam.

Hocam 300 FPS almak RTX kartlar icin gecerli siz ne diyorsunuz?
Sizde bir RTX yok bunu anlayın kusuruma bakmayın ama aldığınız FPS'ler normal bir durum yazdıklarınızı okumamışım.
RTX 2080 Ti 450 FPS alırken siz GTX 1050 Ti Dengi kart ile 300 FPS almayı hedefliyorsunuz.

1050Ti değil hocam RX 570 bile GTX 1060 ayarında bir kart hatta çoğu oyunda daha fazla FPS alıyor arkadaşın ekran kartı RX 480 yani aslında RX 580 diyelim çünkü tek farkı saat hızları. Bence sistem de başka birşey var. Bende bu günlerde RX 570 modelini alacağım zaten bütün FPS testlerini paylaşacağım.

Ve evet sanırım meyvesini göstermeye başladı.
Muhtemelen 4 RAM slotu da dolu olduğu için zaten standart olarak çift kanal çalışır. Eğer 1333 olan 1 tane ise ve çıkarırsa kalan 12 GB flex mod olarak çalışır. CS:GO da sistem zaten 8GB'i geçmediği için bu miktara kadar dual çalışacak. sonraki 4 GB'a ihtiyaç olursa flex moda geçip son 4GB'ı tek kanal olarak kullanacak.
3 adet ram var ben aralarında 1333 olan var sanıyordum ama hepsi 1600 imiş sadece biosta düşük MHZ seçiliydi diye 1066MHZ'de çalışıyorlardı onu düzelttim şu an 1600MHZ ama ne yazıkki FPS'de değişen pek bişey olmadı.

Ve evet sanırım meyvesini göstermeye başladı.

3 adet ram var ben aralarında 1333 olan var sanıyordum ama hepsi 1600 imiş sadece biosta düşük MHZ seçiliydi diye 1066MHZ'de çalışıyorlardı onu düzelttim şu an 1600MHZ ama ne yazıkki FPS'de değişen pek bişey olmadı.

Sadece CS:GO mu test ediyorsunuz? Farklı oyunlar ile test edin bakalım bir de 1080p High-Ultra ayarlarda deneyin. Bende RX 570 alacağım FX-8300 işlemcim var bu ikiliyi kullanan bir iki kişi buldum sorunsuz kullanıyoruz diyor adamlar. Sizin sisteminiz de bir sorun olmasın? İşletim sisteminiz nedir?

Sadece CS:GO mu test ediyorsunuz? Farklı oyunlar ile test edin bakalım bir de 1080p High-Ultra ayarlarda deneyin. Bende RX 570 alacağım FX-8300 işlemcim var bu ikiliyi kullanan bir iki kişi buldum sorunsuz kullanıyoruz diyor adamlar. Sizin sisteminiz de bir sorun olmasın? İşletim sisteminiz nedir?
Malesef bir sorun var ama bulamıyorum. Aktif csgo oynuyorum o nedenle o oyun üzerinde test ediyorum. Çözünürlük ve grafik ayarlarını yükseltmeyi denedim ama FPS'de bir artış olmadı malesef. Windows 10 kullanıyorum.

Selam bendede 955 be vardı phenom işlemci kendisini artık rahat bırakıp Pazar günü yeni sisteme geçtim,
Sistemim
r5 2600x
1050 ti
b450m-k anakart
8gb 3200 mhz kingston
crucial 240 gb ssd var

4:3 1280x1024 oynuyorum cs go da 450 fps'lerde geziyor. 350 nin altına inmiyor.

Dosya Ekleri

• csgo.jpg
    csgo.jpg
    178,4 KB · Görüntüleme: 68
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı