AMD FX-9590 ve Crosshair Formula Z Sisteme Geçiş

@Silinen üye Kuzeninin dediklerini boşver, boşuna para harcama. i5 işlemcilerin hepsi yeterli gelecektir sana. Kuzenine sor neden AMD tavsiye ediyormuş. Kayserililer uyanık olur, tek bir kaynağa bağlı kalma. Elinin altında internet var, Youtube'a gir hangi donanımı istiyorsan yaz sonuna gaming veya gameplay ekle onlarca sonuç elde edeceksin.

Gelecek sene çıkması beklenen AMD işlemcileri görmeden AMD konusunda tavsiye verebilecek pek bir arkadaş yok forumda. İlla bir AMD işlemci almak istiyorsan FX 8320 veya 8350 almalısın. Altındakiler seni doyurmaz, üstündekiler aç bırakır. Bu işlemciler de Intel'in aynı fiyat segmentinde olan işlemcilerle kafa kafaya gitmekte, kimi zaman geri kalmakta, kimi zaman daha fazla performans göstermekte. (10+ FPS değişimi olur gibi bir uydurma yapılmasın.) Forumdaki ilgili arkadaşlar da bu konuda bana hak vereceklerdir. Bana kalırsa güncel olmayan bir ürüne para vermek pek kârlı yatırım olmayacaktır. Eğer Intel'e karar verirsen, kendine "Hızaşırtma (overclock) yapacak mıyım?" sorusunu sor ve net bir cevap ver, ona göre gidiş yolunu çizme konusunda buradaki arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

Bende intel yanlısıyım ama kuzenim bilgisayar mühendisliği okuyor. Oyun için amd kullan diyor.
Bütçem kısıtlı değil. Ama 1 ayda hepsini alamam. Her ay bir parça alabilirim ve fiyatı çok onemli değil. Crossfire düşünüyorum ama hemen değil ekran kartım beni minimum 2 sene problemsiz idare eder.
Overclock yapmayı düşünüyor musunuz? Ayrıca sistemde sadece oyun mu oynanıyor? Yoksa render vs. işlerle uğraşıyor musunuz?

Overclock yapmayı düşünüyor musunuz? Ayrıca sistemde sadece oyun mu oynanıyor? Yoksa render vs. işlerle uğraşıyor musunuz?

Gecikmeden dolayı özür dilerim. Ban yedim kardeşimin hesabından bağlandım.

Render gibi şeyler yapmıyorum, sadece oyun için kullanacağım.

Bazı arkadaşlar çok elektrik tüketiyor diye yazmış, o sorun değil.
Ben performans istiyorum. 8 çekirdek li bir işlemci belki şuan gereksiz ama ben ileriye dönük bir PC için uğraşıyorum.
Haftada en fazla 5 saat PC ile uğraşıyorum. O yüzden elektrik faturası felan sorun değil. Performans için ve bu PSU yeterli olacakmı ?

Gecikmeden dolayı özür dilerim. Ban yedim kardeşimin hesabından bağlandım.

Render gibi şeyler yapmıyorum, sadece oyun için kullanacağım.

Bazı arkadaşlar çok elektrik tüketiyor diye yazmış, o sorun değil.
Ben performans istiyorum. 8 çekirdek li bir işlemci belki şuan gereksiz ama ben ileriye dönük bir PC için uğraşıyorum.
Haftada en fazla 5 saat PC ile uğraşıyorum. O yüzden elektrik faturası felan sorun değil. Performans için ve bu PSU yeterli olacakmı ?
İleriye dönük mü? O zaman kesinlikle İntel.

GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram

538,97 TL
538,97 TL

Intel Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Önbellek 22nm İşlemci

1.167,24 TL
1.105,65 TL

MSI Z97 GAMING 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) DVI&DP Anakart

551,28 TL
AMD yerine böyle bir tercih yapınız.

@Silinen üye Kuzeninin dediklerini boşver, boşuna para harcama. i5 işlemcilerin hepsi yeterli gelecektir sana. Kuzenine sor neden AMD tavsiye ediyormuş. Kayserililer uyanık olur, tek bir kaynağa bağlı kalma. Elinin altında internet var, Youtube'a gir hangi donanımı istiyorsan yaz sonuna gaming veya gameplay ekle onlarca sonuç elde edeceksin.

Kardeşim ben yarbay38 ban yediğim için kardeşim aldı bu hesabı.
Sana kısaca anlatayım elektrik faturası felan sorun değil. Haftada max 5 saat PC ile zaman geçiriyorum.bana performans lazım. Ben 10 sene kullanmak istiyorum o yüzden de performans lı birşey istiyorum. İntel şahane evet ama fx 9590 da 8 çekirdek. Belki hepsini kullanmayacak ama olmuşken performanslı olsun diye bu sistemi istiyorum.
Psu yeterlimi yoksa cooler master 1050 w almayı düşünüyorum. İlerde cf yapmak için.

Kardeşim ben yarbay38 ban yediğim için kardeşim aldı bu hesabı.
Sana kısaca anlatayım elektrik faturası felan sorun değil. Haftada max 5 saat PC ile zaman geçiriyorum.bana performans lazım. Ben 10 sene kullanmak istiyorum o yüzden de performans lı birşey istiyorum. İntel şahane evet ama fx 9590 da 8 çekirdek. Belki hepsini kullanmayacak ama olmuşken performanslı olsun diye bu sistemi istiyorum.
Psu yeterlimi yoksa cooler master 1050 w almayı düşünüyorum. İlerde cf yapmak için.
"10 sene kullanmak istiyorum." bu cümleyi sen yazdın.
AMD eskidi artık.Destek vermeyeceğini bildirdi hatta.
8 çekirdek demişken İ7 4790K 4 gerçek 4 sanal çekirdeğe sahip. Ayrıca oyun testlerindeki performansı 9590 ile çok büyük.
9590 İ5 civarı ile eş değerde giderken i7 4790k FX9590'a 10Fps fark atıyor rahatlıkla.

@Silinen üye İşlemci performansını çekirdek sayısı ile ölçüyorsunuz, çok yanlış. Bu işlemci 10 sene yeterli gelmeyecektir, 10 sene sonra uçan bilgisayar çıkar. Teknoloji çok hızlı ilerliyor, sen şimdi bile yeni olmayan bir işlemci alırsan hata etmiş olursun. Bu işlemcinin 8350'den bir farkı yok, overclock edilmiş hali. PCI-Ex 3.0 bile desteklemeyen AMD'yi ileriye dönük olsun diye mi seçiyorsunuz ? Yolun başındayken vazgeç 9590'dan. Bu kadar şey saydıktan sonra hala 9590 seçiyorsan bu senin sorunundur, ben elimden geleni yaptım.

•İ7 4790k 350 euro
•msi z97 gaming 5 130 euro
Toplam 480 euro.

•fx9590 250 euro
•crosshair v formula z 230 euro
Toplam 480 euro

Yurt dışında yaşadığım için amazon ebay üzeri internetten alıyorum.

Ve bir soru daha i5 4690k ise 250 euro
Hangisi üzerinden gitmeliyim ?

@Silinen üye İşlemci performansını çekirdek sayısı ile ölçüyorsunuz, çok yanlış. Bu işlemci 10 sene yeterli gelmeyecektir, 10 sene sonra uçan bilgisayar çıkar. Teknoloji çok hızlı ilerliyor, sen şimdi bile yeni olmayan bir işlemci alırsan hata etmiş olursun. Bu işlemcinin 8350'den bir farkı yok, overclock edilmiş hali. PCI-Ex 3.0 bile desteklemeyen AMD'yi ileriye dönük olsun diye mi seçiyorsunuz ? Yolun başındayken vazgeç 9590'dan. Bu kadar şey saydıktan sonra hala 9590 seçiyorsan bu senin sorunundur, ben elimden geleni yaptım.

Biliyorum kardeşim detaylı açıklamalarını okuyorum devamlı. Bende intel yanlısıyım ama kuzen durmuyorki ne kadar ben alsamda sistemi ha bire amd savunuyor.

O işlemcisini felan satacaktı belkide bana sana satıyım diyecek o yüzden.

Peki
• i5 4690k mı ?
• i7 4790k mı ?
Anakartta msi z97 gaming 5 veyahut 7

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı