AMD Herkesi Şaşırtabilir

Öncelikle bu haberi ben hazırladım ve tamamen belli varsayımlarla bir sonuca gitmeye çalıştım.
AMD'nin son yıllardaki düşüşünden dolayı geçtiğimiz sene boyunca GPU kanadında HBM Bellekleri kullanarak, CPU kanadında Zen mimarisini geliştirerek bir atağa çıktığını gördük. Yazılım tarafında ise Catalyst'i bir kenara bırakarak Crimson'a geçiş yapıldı. Dün Teknoseyir'in YouTube kanalını izlerken Levent Pekcan'ın AMD tarafından davet edildiğini ve çok büyük yenilikler duyurulacağı söylendi. Fakat bu gelişmelerin Ocak ayından önce açıklanmayacağı söylendi.

2.png

Daha sonra AMD'nin Resmi Facebook sayfasında şöyle bir resim gördüm;

1.png

Bir anda ampül yandı bende. AMD'nin bahsettiği oyunlar(en azından görseldeki oyun) hangi platformda ? Konsollarda. Playstation veya Xbox. Bu konsolların işlemcisini kim üretiyor ? AMD. Peki AMD neden böyle bir şey paylaşma ihtiyacı duysun ? Acaba ileride bir teknoloji ile karşımıza gelecekler, onun mu altyapısını hazırlıyorlar ? Yoksa sadece paylaşım olsun, tıklanma olsun diyemi ? Eğer paylaşım için olacaksa AMD'nin resmi olarak bir Gaming sayfası zaten mevcut orada paylaşılırdı. Peki neden resmi sayfada paylaşıldı ? Gönderi çok ilgi çekici ve çok manidar bir zamanda paylaşıldı. Umarım düşündüğüm gibidir, umarım AMD benim ve hepinizin aklına gelen şeyle karşımıza çıkar.

(İlk haberim olduğu için eksikler için şimdiden özür dilerim. İyi Sosyaller.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım olarak R9 serisi nasıl geride onu çok merak ettim. Nvidia Kart kullananlar işe tarafsız bakmıyorlar; Crimson edition var, Game evolved var, Afterburner var, Catalyst var. Birde şu Nvidia hairwork Amd Kartlarda'da var bilmeyenler için söylemek istedim. Gtx serilerinde Birçok sorun olduğunu Stabil bir kart olmadığını Şahşen kullandığımız için biliyorum... Zaten Amd Kartlar hem bütçe olarak daha ucuz, hem daha sessiz( + Msi kartlarda 60 dereceden sonra fanlar devreye giriyor) , Hem daha az güç harçıyor, Render vb işlemlerde daha fazla ısıya dayanıklı... Gtx Serileri biraz daha fazla güç harçayıp işlemciyi ve anakartı daha fazla yoran bir yongaya sahip...

Birde arada bu kadar uzak fiyat farkları varken neden Nvidia ?

Yazılım olarak R9 serisi nasıl geride onu çok merak ettim. Nvidia Kart kullananlar işe tarafsız bakmıyorlar; Crimson edition var, Game evolved var, Afterburner var, Catalyst var. Birde şu Nvidia hairwork Amd Kartlarda'da var bilmeyenler için söylemek istedim. Gtx serilerinde Birçok sorun olduğunu Stabil bir kart olmadığını Şahşen kullandığımız için biliyorum... Zaten Amd Kartlar hem bütçe olarak daha ucuz, hem daha sessiz( + Msi kartlarda 60 dereceden sonra fanlar devreye giriyor) , Hem daha az güç harçıyor, Render vb işlemlerde daha fazla ısıya dayanıklı... Gtx Serileri biraz daha fazla güç harçayıp işlemciyi ve anakartı daha fazla yoran bir yongaya sahip...

Birde arada bu kadar uzak fiyat farkları varken neden Nvidia ?
Ciddimisiniz ? Daha fazla ısınıp daha fazla güç harcadığını söylemişsiniz. E bu tamamen R9 serilerinin anlatımı. Maxwell serisinin tüketimi en aza indirgendi, ısınma az. Ek olarak o dediğiniz 60 dereceden sonra fanların devreye girmesi olayı MSI'a özgü bir olay ve bu özellik MSI'a ait çoğu kartta bulunuyor. Afterburner aslen Nvidia programıdır, bunuda belirteyim. Catalyst'in saçma sapan bir yazılım olduğu anlaşıldı ve firma şuan kaldırdı bu programı. Yenisi yapılıyor. İnanın her açıdan bakmaya çalışıyorum fakat şu zamanda AMD'nin daha iyi şeyler yapması gerek.

Ciddimisiniz ? Daha fazla ısınıp daha fazla güç harcadığını söylemişsiniz. E bu tamamen R9 serilerinin anlatımı. Maxwell serisinin tüketimi en aza indirgendi, ısınma az. Ek olarak o dediğiniz 60 dereceden sonra fanların devreye girmesi olayı MSI'a özgü bir olay ve bu özellik MSI'a ait çoğu kartta bulunuyor. Afterburner aslen Nvidia programıdır, bunuda belirteyim. Catalyst'in saçma sapan bir yazılım olduğu anlaşıldı ve firma şuan kaldırdı bu programı. Yenisi yapılıyor. İnanın her açıdan bakmaya çalışıyorum fakat şu zamanda AMD'nin daha iyi şeyler yapması gerek.

Asya hanım msi söylememin nedeni arada fiyat farkı olarak daha uçuz onu zaten belirtmiştim Gtx 970 mi daha ucuz R9 380 mi ? Ben yorumları okuyanlar için araştırıp görmelerini istedim o yüzden. Catalyst konusuna gelince şuanda zaten Amd Crimson Edition var Hatta sosyalde yöneticiler şuanda konu olarak açmışlar incelemeleride yapılıyor zaten... Ben kullancıların cok para verip ziyan görmemesini isterim çünkü yazık 2 kart arasında nerdeyse 600 tl fiyat farkı var ve 4gb modellerinde cok sıkıntı çıkartıyor Gtx serileri. Değişimi en çok yapılan kartlar dan biri... Biz şahşen firmamızda 3 tane kartı degiştirdik hemen Coil Whine vardı, Isı sorunu vardı vb...

Not: Hepsi kötü demiyorum Gtx titan Güzel mesela. Beğendiğim kartlardan... Ama genel olarak pek beğenmiyorum...

Asya hanım msi söylememin nedeni arada fiyat farkı olarak daha uçuz onu zaten belirtmiştim Gtx 970 mi daha ucuz R9 380 mi ? Ben yorumları okuyanlar için araştırıp görmelerini istedim o yüzden. Catalyst konusuna gelince şuanda zaten Amd Crimson Edition var Hatta sosyalde yöneticiler şuanda konu olarak açmışlar incelemeleride yapılıyor zaten... Ben kullancıların cok para verip ziyan görmemesini isterim çünkü yazık 2 kart arasında nerdeyse 600 tl fiyat farkı var ve 4gb modellerinde cok sıkıntı çıkartıyor Gtx serileri. Değişimi en çok yapılan kartlar dan biri... Biz şahşen firmamızda 3 tane kartı degiştirdik hemen Coil whine vardı, Isı sorunu vardı vb...

Not: Hepsi kötü demiyorum Gtx titan Güzel mesela. Begendiğim kartlardan... Ama genel olarak pek beğenmiyorum...
R9 380 ve Gtx 970 muadil değil ki zaten. Gtx 970'in eşi R9 390 ve 390X. Fiyatlar da aynı zaten. Isı sorunu yok, Coil Whine mevcut.
Her şekilde yazılım olarak birçok sorunu mevcut şuan AMD'nin. Genel olarak bakarsak evet, AMD daha fiyat performans ürünleri yapıyor fakat güç tüketimi ve ısınma sorununun önüne geçilmedi. Bakalım artık.

Güç tüketimine bu kadar önem verilmesinin sebebi nedir, biri bir açıklasa. Soğutmada problem yoks amasüstü ekran kartlarının güç tüketimi son kullanıcı açısından neden bu kadar önemli?

Güç tüketimine bu kadar önem verilmesinin sebebi nedir, biri bir açıklasa.
Nasıl yani ? Diğer üründe 500W PSU yeterliyken aynı performansı verecek ürün için neden 750-800W güç kaynağı alma gereği duyayım ki ? PSU için fazla para, elektriğe de yansıyor bu.

Güç tüketimine bu kadar önem verilmesinin sebebi nedir, biri bir açıklasa.

Ne kadar fazla güç tüketilirse Db oranı yani ses daha fazla olur aslında pek iyi birşey değil ama yeni nesil kartlar çok fazla sesli çalışmıyor birazda fanlara ve soğutmaya bağlı birşey... Tabiki sonuç olarak kullanılan güç kaynağını'da bağlı...

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı