AMD için OS X El Capitan kernel ekleme

@6for6 teşekkür ederim. Elimde @montezuma'nın sitede paylaşmış olduğu bir El Capitan Raw imajı var, sanırım 10.11.4 belkide yanlış hatırlıyor olabilirim. Ben buradan size yazarım arkadaşlar ilginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Sonucu buraya yazarım. Sabah ilk işim USB'yi hazırlamak olacak. Umarım o Raw imaj dosyası sizin bahsettiğiniz üzere USB'ye yazılan bir formattır. Eğer değilse indiririm.

iPhone 6 iOS 9.0.2 JB [emoji41]

@6for6 evet daha öncede kullandım o programı. O zaman kernel ekleyerek kurulum ekranına erişebilirim sanırım. Tabi USB'yi dediğiniz videoki yöntemle hazırlarsam.

@6for6 evet daha öncede kullandım o programı. O zaman kernel ekleyerek kurulum ekranına erişebilirim sanırım. Tabi USB'yi dediğiniz videoki yöntemle hazırlarsam.

İşleri karıştırıyorsun gibi geldi :)

1. Şansını montezuma 10.11.4 imajı ile deneyeceksen bu imajı windowsta transmac uygulaması ile açıp system/library klasörünün içine giriyorsun ve oraya Kernels klasörü oluşturuyorsun. İçine aşağıdaki linkteki güncel amd kernelini kopyala ve transmaci kapat. Kapatmadan system/library/extensions klasöründeki appletymcedriver.kext'ini silebilirsin. Sonra kernel ekleyerek düzenlemiş olduğun raw imajı win32 disk imager ile usb'ye yaz. Anakarttaki bios ayarlarını ne yapman gerektiğini siteden öğrenebilirsin.
Kernels.zip

2. Şansını talatimac'in paylaştığı videodaki kurulum yönteminden yana deneyeceksen orjinal bir el capitan sürümü indirip sanal ya da bir mac osx(gerçek ya da hack) üzerinde yapman gerekiyor. Tekrar ediyorum bunun için hızlı bir şekilde niresh mavericks kurabilirsin ve videodaki gibi usb'ni hazırlarsın. Ardından elcapitan kurulum ekranına ulaşırsan mavericksi silip el capitan kurarsın. Tek seferde sorunsuz kurabileceğini düşünmediğim için biyerlerde(başka bir hdd'de ya da yine bu forumda anlatıldığı gibi hali hazırda windows kurulu harddisk/ssd'ni dual boot hale getirerek windowsu silmeden yanına niresh mavericks 10.9.0 sürümünü kurabilirsin) kolay kurulan bir mac os x barındırmanı tavsiye ederim.

Eğer dual boot yapacaksan yani windows kurulu diskini silmeden yanına yer açıp mac os x kuracaksan bunun mbr yamalı bir imaj(raw ya da dmg) olması gerekiyor. Niresh mavericks ve montezuma imajları mbr yamalı ve dual boot yapabilirsin. Videodaki kurulum şekli ile dual boot yapman için orjinal mac imajını mbr yamalı yapman gerek. Bu son paragrafı başka bir hard ya da ssd diskin olmadığını varsayarak anlatıyorum.

Kolay gelsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sitede sıkıntı var aynen. Hata verip duruyor. Benim yazdıklarımı da aynı mesaj içinde iki kez oluşturmuş.

Mavericks ile başlamanı şiddetle tavsiye ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam onunla başlayacağım ama onun ekran kartını tanıtabilirmiyiz ? Çünkü daha önce tanıtamamıştım. Sistem de iki adet HD 7850 ekran kartı var.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı