AMD ikinci kez pişmanlık oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Gökhan Şenak

Kilopat
Katılım
20 Nisan 2015
Mesajlar
751
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Daha önceden bir AMD ekran kartı almıştım saçma sapan hataları stabilite dertleri bitmeyen bir kart idi. 1660 Super ekran kartımı sattım ve 3050 ila 6600 ekran kartları arasında kalmıştım. Birçok arkadaş 6600 al çok daha iyi pişman olmazsın vs dedi. Sevgili kardeşim inan sözünü dinlediğime o kadar pişmanım ki... Bir Call of Duty oynayayım dedim kamerayı ne yöne çevirsem drop ekrana hangi düşman gelse drop... Warzone açıyorum sağa sola çeviriyorum drop drop Allah drop... Bu arada işlemci Ryzen 5 3600 darboğaz yapmasın diye de 2K da oynuyorum... Bilgisayara format attım yok driveri temiz kurdum yok... 1660 Super de bir gram yaşamadığım sorunları bu Allah'ın belası kart ile yaşıyorum... Artık yemin ettim bundan sonra AMD ekran kartı yok... Bitti benim gözümde artık bir kibrit kadar değeri yok...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Nvidia + AMD kullanıyorum, gayet memnunum. Hatta bir kaç ay sonra bir üst sürüm işlemciye geçeceğim ve tek yapmam gereken BIOS güncelleyip, işlemciyi değiştirmek. Her yeni işlemci de yeni anakart almadan rahat rahat upgrade yapabiliyorum..

İşte herkes zannediyor ki dirilerde her gün helva yiyor. Ya adam sana B450 anakart ile AM4 işlemcilere sınırsız upgrade desteği veriyor. Yeni bir işlemci cıkarıyor eskisinden daha iyi ama bunun ıcın yeni anakart şartı koymuyor bile adam al BIOS 'unu güncelle keyfine bak diyor.

Giriş seviyesinde ki işlemcileri bile 3000 Mhz ram frekansına sahip ki keza Intelde hala 2666 ları görüyorum.

4000 TL ye sana sıfır kart veriyor herkes 2. el kart almak istemiyor buna da kimse bir şey demiyor. Bazı kullanıcılar firmanın, firmaların iyi yanlarını konusmak yerine aldığı üründe bir sorun yasadıgında direk isyan moduna geçiyor.

Birde bazı kullanıcıların at gözlüğü kullanmasından yoruldum artık AMD+AMD Intel+ Nvidia yok arkadas senin paran ve ihtiyacların vardır. Bu durumda da Intel+AMD yada Intel + Nvidia AMD + Nvidia ihtiyaclarını karsılıyor ve paranın karsılıgını veriyorsa bundan ötesi ne ?
 
O arkadaş benim doğrum doğrudur diyen biri hocam. Konularına denk geldim.

Ayrıca burada bunları söyleyenler bu kartın ne bileyim tanınmayan bir markadan yapıldığını vs. sanıyorlar herhalde internette yapılmış testler var insan bir bakar direk buraya AMD pişmanlıktır diye konu açmaz veya konu açacaksa sorununu bulmak için açar burada resmen baltalamak istemiş.
 
Ayrıca burada bunları söyleyenler bu kartın ne bileyim tanınmayan bir markadan yapıldığını vs. sanıyorlar herhalde internette yapılmış testler var insan bir bakar direk buraya AMD pişmanlıktır diye konu açmaz veya konu açacaksa sorununu bulmak için açar burada resmen baltalamak istemiş.
Anlatamazsın işte. Böyle insanlar kısmını anlamayan kullanıcılar karşı çıkar sonra.
 
İçine sinmediyse biran önce iade etmeye bak. Yoksa elektrikler kesilse sorunu ekran kartında ararsın :) O kadar para veriyorsun, içine sinmesi lazım. İade hakkın yoksa da şikayet etmek yerine çözümler aramaya odaklanmalısın. 6600 ile drop sorunu diye konu açsan şimdiye dolu öneri gelmişti. Yıkıcı değil, yapıcı olmaya bak. Olan olmuş çünkü. Yine de tavsiyem iade edebiliyorsan et. PC'de bir sorun olsa ilk suç atacağın donanım o olacak çünkü. Sırf içine sinmedi diye. Kendimden biliyorum :)
 
Daha önce RX 5700 XT kullanmıştım. Sapphire nitro + SE idi. Hotspot ısısı yüksekti ve yazılım sorunları vardı. Örneğin 22.1.AAX yazılımında siyah ekran var ama freesync çalışıyor fakat 22.1.BBX yazılımında siyah ekran olmayıp freesync çalışmıyordu. Undervolt yapıyor OC. Yapıyorum veya power limitini serbest bırakıyorum vs. problem bitmiyordu. Sonra stabil bir sürücü bulunca duruldum ve onu kullandım. Daha sonrasında kartı satmıştım.

Bana göre AMD züccaciye dükkanına giren fil gibi. Kas gücü yüksek okey ama ortalığı mahvediyor.

Sana tavsiyem güzel kardeşim sakin ol sabırlı ol. Malesef AMD Radeon sürücü kanadında ciddi manada sorunludur. Eskiye göre iyi olsa da sorunları çok. Yapacağın tek şey bekleyip sürücüler açısından uygun olanı bulman. Örnek olarak videodaki arkadaş driverları takip eden biri. Video örnek, sayfasına girip sürücüler hakkında videoları izleyebilir ve kafanı rahatlatacak sürücüyü yükleyebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son olarak yapamadın diyelim sat ekran kartını Nvidia al kardeşim. İade hakkın yok ise.
 
Ben de seninle aynı durumdaydım, bir daha AMD almam diyordum çünkü RX 560 aşırı problemliydi. Yine de RX 6600 aldım ve şu ana kadar hiçbir sorun çıkarmadı. Bütçen yetiyorsa Nvidia alsaydın, 6500-7000 TL yerine 8500-9000 TL vererek RTX 3060 alabilirsin.
 
Son düzenleme:
Ben de seninle aynı durumdaydım, bir daha AMD almam diyordum çünkü RX 560 aşırı problemliydi. Yine de RX 6600 aldım ve şu ana kadar hiçbir sorun çıkarmadı. Bütçeniz yetiyorsa NVIDIA alsaydın, 6500-7000 TL yerine 8500-9000 TL vererek RTX 3060 alabilirsin.

Alırken de daha düşük performans alacak 3060 da direkt kartı kötülemek hoşuna gidiyor.
 
IMG_20220415_052530.jpg


Aklıma bu haber geldi nedense :)
 
Aldığın kartta belki bi arıza vardır iade süren gecmediyse iade et baska al. 6000 serisi kartlar stabil çalışıyor diye biliyorum. Üstelik 1660 süperden 3050 ye gecmek çok mantıksız olurdu.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı