AMD işlemciler vs Intel işlemciler

Peki AMD tarafında kaç dereceye çıkıyor işlemci sıcaklığı mesela Ultra ayarlarda AC Valhalla açtığımızı düşünelim bir işlemci AMD Ryzen 7 4800H diğeri ise 10750H.
AC Valhalla, Odyysey ve Origins gibi işlemci kullanmıyor ancak.

İşlemci kullanan oyunlar hangileri?
Tek çekirdek performansı için CS GO, Valorant olabilir. Çoklu çekirdek için de açık AC serisi gib açık dünya oyunları diyeyim. Kesin bir cevabı yok.

Intel kurumsal anlamda daha çok tercih edilen bir üretici. Gerek server gerek ofis bilgisayarı olarak HP, DELL gibi markalar hazır olarak sunuyorlar. Son kullanıcı tarafında çoğu kişi i7 daha iyidir algısı oldugundan Intel sistemlere yöneliyorlar.

Peki FIFA 21 FM2021 call of Warzone gibi oyunlarda i5 10300H sence nasıl performans gösterir?
Yeterli. Ama sınırlarda çalışabilir aldığınız FPS'ye göre. Yani grafik ayarları da önemli, ekran kartınız da.

Intel kurumsal anlamda daha çok tercih edilen bir üretici. Gerek server gerek ofis bilgisayarı olarak HP, Dell gibi markalar hazır olarak sunuyorlar. Son kullanıcı tarafında çoğu kişi i7 daha iyidir algısı oldugundan Intel sistemlere yöneliyorlar.

Aslında doğru yorum ama AMD tarafının uygun fiyatlı cihazı neredeyse yok mecburen o fiyatlara Intel'e yöneliyoruz ama ısınma var demek bence uygun değil Intel için.
Yeterli. Ama sınırlarda çalışabilir aldığınız FPS'ye göre. Yani grafik ayarları da önemli, ekran kartınız da.

GTX 2060 ekran kartı + i5 10300H işlemci.

Merhaba arkadaşlar bir öneri üzerine @Radeon RX 5500M ile Intel işlemciler ile AMD işlemciler üzerine dostane bir münazara yapalım istedik. Kendisi Intel işlemcilerin AMD işlemcilerine göre daha çok ısındığını söyledi. Ben ise HP markasının işlemci fark etmeksizin ısındığını dile getirdim. @Yavuz_Çetin.

Sizlerin de fikirlerini alabilir miyiz?

Intel'de özellikle 10750H ve 10300H ısınan işlemciler. Diğerleride ısınmıyor değil. AMD kanadında ise Legion 5, MSI Alpha gibi cihazlarda çok daha serin çalışıyor.

Ryzen işlemcili laptop yok, bunu diyorum. ASUS'un TUF'larını mı alsaydım? 5 para etmez modeller. MSI Alpha ve Bravo mu? RTX 2060, 2070 varken kim bakar RX 5500'e, 5600'e? Ryzen işlemcili adam akıllı laptop yok ki alayım. MSI'ın, ASUS'un asıl kaliteli, bayrak sallayan modellerinin hepsi Intel. MSI Titan, Stealth, Raider, Leopard... Monster hep Intel. GameGaraj Intel. ASUS ROG STRIX'ler, Zephyrus'lar hep Intel.

RTX ihtiyacınız vardı galiba, olmayanlar bakar 5600'e. 5500 ise aynı fiyat bandındaki rakibi 1650 Ti'a karşı çok daha üstün.

Aslında doğru yorum ama AMD tarafının uygun fiyatlı cihazı neredeyse yok mecburen o fiyatlara Intel'e yöneliyoruz ama ısınma var demek bence uygun değil Intel için.

GTX 2060 ekran kartı + i5 10300H işlemci.
Güncel olarak yeterli. Ama imkân varsa özellikle laptop için 6,8 çekirdekli modellere yönelebilirsiniz

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı