AMD işlemcisinin stok soğutucuya yapışması

Arkadaşlar öncelikle iyi günler dilerim. Ben meraklı bir insanım ve bilgisayarlara ilgiliyim masaüstü bilgisayar satın aldım, işlemcinin nasıl göründüğünü çok merak ediyordum. Stok soğutucuyu söktüm ve stok soğutucuyu çıkartınca işlemcinin stok soğutucuya yapıştığını gördüm ve yerine takamayacağım için üzüldüm. Birkaç video gördüm internette saç kurutma makinesiyle ayırıyorlardı. Sizce ben de öyle yapsam başarılı olur muyum? Çünkü bilgisayarcıya götürecek zamanım yok ve beklemek istemiyorum. Fikirleriniz benim için çok önemli. İşlemci: Ryzen 5 3600X.

1 Dostum bak ilk önce fön makinesi bul ve sıcak olarak ayarla tut yarim dakikaya bile gerek yok. Hemen çıkıyor.
2 sakin elinle ısınmadan islemciyi oynatma çalışma. Ben pinleri yamultuyordum.
 
Aynısı benim de başıma gelmişti. Falçata ile çıkarmayı denedim olmadı. Diş ipi ile çıkarmayı denedim olmadı. Saç kurutma makinası ile sıcak hava vurdum olmadı. Şırıngaya kolonya doldurup işlemci ile soğutucu arasına enjekte ettim yine çıkmadı.
En son sinirlendim bir elle soğutucuyu bir elle de işlemciyi tutarak 15-20 sn güç uyguladım, aniden birbirinden ayrıldı. Ama 3-4 tane pin yamulmuştu. Onu da falçata ile düzelttim taktım, tepe tepe de kullanıyorum.
 
İnce bir dikiş ipliğini araya sokarak çıkarmayı deneyin. Macunu fazla dağıtmamaya ve elinize bulaştırmamaya dikkat edin. Eğer telef olursa bir de macun almak durumunda kalırsınız. Sonra kilit kolunu kaldırıp yerine koyun. Bir köşesinde kare şeklinde diğerlerinde üçgen şeklinde gedik var. O yöne dikkat ederek yerine koyun ve kilidi tekrar kapatın.

Bir dahaki sefere 10-15 dk stres testi çalıştırdıktan sonra sökün.
Bi dahaki sefere tövbe sökmem
 
Bir de benim gibi çıkartayım derken 3 pini kıranı da var. Sonra benzer bir işlemciden pinleri lehimletip hiçbir fire vermeden kullanmaya devam etmiştim.
 
Arkadaşlar sorunusunz bir şekilde ayıedım işlemciyi ama soğutucuyu bi türlü montajlayamıorum sanki üst vidalar boşa dönüyomuş gibi
 

Geri
Yukarı