AMD kart almanın stratejisi ne?

Daha geçen hafta monitör değiştirdim wattman geldi hiç güleceğim yoktu 🤣

İşin garibi oyundan falan da atmıyor yani atsa ayda yılda bir yapıyor sadece yanda uyarı olarak geliyor. Fan ayarlarımın, voltaj ayarlarımın içinden geçiyor ama. Bu hata o kadar osuruktan sebepler yüzünden geliyor ki sorunun kaynağına ön yargı yapmadan ulaşmak çok zor.
Zamanında Rx570 ile az yaşamadım bu problemi. Hız aşırtma uygulamadığım ve tüm ayarlar varsayılanda olduğu halde sebepsiz yere Watman hatası alıyordum.

Bir de oyundan atsa çıldırtır deli eder adamı. :D

Son düzenleme:
Rekabet iyidir, nvidia tekel olsun istemem. Bana gerekeni versin yeterli ve AMD'yi her platformda calismasini seviyorum Linuxde sorun hic yaratmiyor. Acik kaynak kodlu driver iyidir.

Render, mining, AI, yazilim vb kovalayan tayfa tabii ki de NVIDIA secmeli ama simdilik oyun ihtiyaci olarak nvidia ve amd fark yok. Single player oyunlarda 900 fps alsan ne olur almasan ne olur? Rekabetci oyun oynamiyorsan fazla kasma zaten monitorunun sana gosterdigi kadarsin adamin 60hz monitoru var beyfendi nvidia 4090 alip valorantta 800 fps oynamak istiyor vay babam vay...

20k verilen bir karttan %100 kat kas gücü alsamda benim için boştur şu an cebine yazık emeğine yazık insanın hiç mi canı acımaz yanmaz en iyisi şu an Intel Arc adamların 2. nesilden beridir yerleşik grafik birimi (APU) yaptığına bakılısa yeni başlamadılar geri başladılar gibi geliyor bana stabil sürücüler ve donanım optimizyasyonu düşük fiyatlara bakılırsa 10 seneye kalmaz NVIDIA'yı da darma duman ederler gibi geliyor bana....

NVIDIA tekel olmaz artık hocam Intel'de gidi pazara.
Oyun tarafında tekel değil zaten hocam da, yapay zeka da tekel adamlar. Mesela geçenlerde Cuda çekirdeklerinin emülasyonunu engellemeye yönelik adımları attılar. Muhtemelen tekellikten dolayı bir gün dava yiyecekler ama hiçbir firma buna cesaret edemiyor şimdilik.

Bu performansın devamı gelirse tabii.

Oyun tarafında tekel değil zaten hocam da, yapay zeka da tekel adamlar. Mesela geçenlerde CUDA çekirdeklerinin emülasyonunu engellemeye yönelik adımları attılar. Muhtemelen tekellikten dolayı bir gün dava yiyecekler ama hiçbir firma buna cesaret edemiyor şimdilik.

Normaldir hocam AMD Intel hem işlemci üretimi yapıyor hem de ekran kartı bu adamlar sadece ekran kartı üretimi yapıyorlar yıllardır sektördeler ama Intel geldi artık bakacağız duruma...

İntel Arc A750'ye iki driver getirdi FPS'yi verdiler eline bence önü açık Intel'in.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı