AMD mi daha kaliteli, yoksa NVIDIA mı?

Ah keşke R9 295X2 alabilsem! Ama nerde? 4500 TL'lik çok pahalı bir ekran kartı. Ama Ultra HD 4K'da çoğu oyunu rahatlıkla oynatıyor. Düşük güç tüketimli ekran kartlarının performanslı olacağını zannetmiyorum.
DirectX 12 Windows 10 ile tamamen aktifleşecek tabii daha kullanan oyun yok Mantle'dan sonra kat kat stabil olacağını düşünüyorum. GTX9xx serisinde H.265 desteği mevcut ileriye dönük çok daha mantıklı bir seçim bence. AMD 300 serisinede koyacaktır bunları büyük ihtimalle ama bir karta , Sırf düşük güç tüketiyor diye performansı düşük demek ne kadar mantıklı açıkcası bilemiyorum.. Kötü bir Nvidia karttan GT440 ile AMD HD6950 takas ettim ilk AMD kartım bu. Ondan önce ATI x200 vardı zamanında onu saymıyorum, Yeni kartlarında durum nasıl bilmiyorum ama bana göre Fazla enerji çeken kart çok ısınır soğuması için fanlar hızlı çalışır buda rahatsız edici derecede ses oluşturacaktır diye tahmin ediyorum. Eski GT440 yavaş bir karttı ancak şu an ki karttan daha stabil bir şekilde çalışıyordu , örnek vermek gerekirse CSGO oynuyorum maç atarken görüntünün kaç ms de oluşturulduğu benim için önemli. Eski GT440 kartımda 720p de stabil bir şekilde 0.1 ms de 63 fps ye sabitlediğimde görüntü oluşturabiliyordu, Şuan ki kart ondan daha güçlü tabii onun yapamadıklarını yapıyor haliyle şöyle ki 1080p de 250 fps sabitlediğimde 0.1-0.3 ms arası oynuyor ve bu bazı durumlarda sebepsizce 1.0 ms fırlıyor donanım sıkıntısımı yazılım sıkıntısımı orasını bilmiyorum, yazılım diye tahmin ediyorum belki kart eski olduğu içindir..
 
Maxwell mimarisi ile düşük güç tüketiminde NVIDIA önde. Mantle destekli oyunlarda AMD önde. Tabi bir de DirectX hangi markaya daha önce gelirse. Yani iki markanın da kendine göre artıları var.
 
Konu başlığı iki markanın da geneline hitap ediyor, böyle bir durumda size cevabım; "Kesinlikle Nvidia daha kalitelidir" olacak.

Konu içereğine cevabım ise; "GTX 970 alınır" olacak. Tamam, 290X oldukça güçlü bir kart, ancak bu gücünü fazla güç tüketerek gösteriyor. Fakat aynı performansı GTX 970 daha düşük güç tüketimi ile gösteriyor.

O nedenle 970.(y)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı