AMD mi Intel mi?

1603643394715.png
 
5000 serisinden bahsediyorsanız elbette haklısınız. Fakat 3000 serisi, 10. nesil Intel işlemcilerin hayli gerisinde oyun performansı olarak. Mimari farkından kaynaklı durumlar.

Tabii ki o konuda haklısınız. Yeni nesil için aralarında aman aman fiyat farkı da bulunacağını sanmıyorum. Umarım öyle olur. Tahmin ettiğimizin aksine soket değiştirmediler bu nesilde de. İntel olsa yine değiştirmişti. 3000 serisi tercih etmek yerine biraz daha para verip 5000 serisi alınabilir ve en iyisine sahip olunur. Tekli çekirdek performansında geçti, çoklu çekirdek performansında zaten öndeydi, önbellek boyutu daha fazla, çekirdek ve thread olarak da daha iyi. Ben dediğim gibi artık Intel'in bir avantajı kaldığını sanmıyorum.
 
Tabii ki o konuda haklısınız. Yeni nesil için aralarında aman aman fiyat farkı da bulunacağını sanmıyorum. Umarım öyle olur. Tahmin ettiğimizin aksine soket değiştirmediler bu nesilde de. Intel olsa yine değiştirmişti. 3000 serisi tercih etmek yerine biraz daha para verip 5000 serisi alınabilir ve en iyisine sahip olunur. Tekli çekirdek performansında geçti, çoklu çekirdek performansında zaten öndeydi, önbellek boyutu daha fazla, çekirdek ve thread olarak da daha iyi. Ben dediğim gibi artık Intel'in bir avantajı kaldığını sanmıyorum.

Hocam 11. nesilde LGA1200 soket kullanicaklarina dahil bilgiler vardi. Ne kadar dogru bilmem.
 
Hocam 11. nesilde LGA1200 soket kullanicaklarina dahil bilgiler vardi. Ne kadar dogru bilmem.
11. nesil Intel CPU'lar 10. nesil anakartlarda kullanılabilecek. Doğru bir bilgi kısacası.

Bazıları 5000 serisini eski nesil Intel CPU'lar ile karşılaştırmış.

5000 Serisi tabii ki daha iyi olacak çünkü yeni bir seri. 5000 serisiyle 10. Gen Intel işlemcileri karşılaştırmak mantık dışı. 11. Gen Intel CPU'ların tanıtılacağı zaman konuşmak daha doğru olur. Yeni nesil AMD'ler çok pahalı ve soğutma anlamında geri de yeni nesilde. Eğer Intel daha ucuza ya da aynı fiyata daha güçlüsünü çıkarırsa, "Çıkaracağını düşünüyorum" AMD'nin pek tercih edilesi bir yönü kalmayacak açıkçası.
 
Son düzenleme:
11. nesil Intel CPU'lar 10. nesil anakartlarda kullanılabilecek. Doğru bir bilgi kısacası.

Bazıları 5000 serisini eski nesil Intel CPU'lar ile karşılaştırmış.

5000 serisi tabii ki daha iyi olacak çünkü yeni bir seri. 5000 serisiyle 10. gen Intel işlemcileri karşılaştırmak mantık dışı. 11. gen Intel CPU'ların tanıtılacağı zaman konuşmak daha doğru olur. Yeni nesil AMD'ler çok pahalı ve soğutma anlamında geri de yeni nesilde. Eğer Intel daha ucuza ya da aynı fiyata daha güçlüsünü çıkarırsa, "çıkaracağını düşünüyorum" AMD'nin pek tercih edilesi bir yönü kalmayacak açıkçası.

AMD’nin soğutucularını Cooler Master üretiyor ve kule tipi soğutucu kullanıyor nasıl kötü olabilir. Intel’in fanı kendini bile soğutamıyor.
 

Geri
Yukarı