AMD mi, Nvidia mı Daha Önde?

Ekran kartı tarafında Nvidia piyasanın hakimi. Üst seviye kartlarda rakipsiz, bütçe sıkıntısı yoksa alınacak kartlar Nvidia tarafındadır. 2 yıldır üst seviye kartlarda Nvidia açık ara AMD firmasına fark attı, AMD Vega kartların fiyat politikaları tam bir hayal kırıklığı.

Arkadaşlar hepinizin fikrine saygı duyuyorum fakat söylemem gerekir ki bazı arkadaşlarımız olaylara daha tarafsız bakmışlar bazıları ise taraf olmuşlar. Ben bu konuyu bilgi edinebilmek ve düşüncelerinizi alabilmek için açtım. Bir markaya daha sıcak bakabilirsiniz. Örnek ''Bence Nvidia daha başarılı diyebilirsiniz.'' ama sadece onu desteklemek doğru değil. Genel olarak bakıldığında hangi markayı daha çok sevdiğinizi belirtmeniz normal fakat spesifik şeyleri karşılaştırırken bu sevgivi ve ''fanboyluğu'' bir kenara bırakın.

Vega fiyat olarak başarısızdır performans olarak değil. TDP değerleri de daha aşağı olabilirdi. RX serisine gelecek ise bu modeller arasından da madenciler kartları piyasadan süpürmeden önce RX serisi kartlarından alınası modeller RX 580 ve RX 570 modelleriydi. Şu an kartlar pahalanmış durumda, özellikle de RX 570 saçma bir fiyattan satılıyor. 1050 Ti ve 1050 modellerinde de Nvidia AMD kartlara göre daha iyi satışlar yaptı, RX 460 modeli performans olarak 1050 modelinin gerisinde kaldı, daha sonra çıkan makyajlanmış RX 560 modeli de bu modelin üstüne çok az bir performans artışı getirdi. AMD RX 580 ve 570 modelleri dışında RX serisinde de yine başarısız oldu.

Çok saçma bir soru olmuş. Bunun fikirlemizle ya da yorumlarımızla değişebilecek bir sonucu yok ki. Piyasa durumu ortada Nvidia açık ara önde. AMD iyi işler yapsaydı herhalde insanlar aptal değil. Sırf fanboyluk için gidip Nvidia ya da AMD alacak.

Bu fanboyluk denilen şey takım tutmak gibi olmuş. Eminim ölümüne Nvidia ya da ölümüne AMD'ciler bile bir ekran kartı alırken fiyat performans olarak en uygununu araştırıyordur. Para kolay kazanılmıyor sonuçta.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

NVIDIA bariz önde. Ki AMD mining muhabbetlerinden sonra el yakmaya başladı. Gidişat günlük kullanıcı için NVIDIA'yı rakipsiz yapacak.

RX 480 ve GTX 1060 ikisini de aynı bilgisayarda kullanmış biri olarak gözlemimdir.

Saygıdeğer @.I.N.И.A. kardeşimiz, inan bana bazı fanboylar sadece Nvidia (veya AMD) taraftarı olduğu için fiyatları karşılaştırmadan alıyor. Sadece sevdiği marka diğerlerine bakmadan alan ve kazıklanan insanlar ve inan bana gördüm. Arkadaşımın kuzeni (marka vermek istemiyorum konudan şaşmış oluruz şimdi bir de onun kavga çıkmasını istemem) x markasının bilgisayarını sadece markasını sevdiği için aldı ve ben biliyorum ki y markasının daha ucuz ve aynı bileşenlere sahip bilgisayarı var ama marka sevgisinden gözü kör olmuş. Öyle çok minik çocuk da değil çocuk 13-14 yaşında artık bu işlerden anlayabilecek yaşta.
Bu arada pazarlama açısından Nvidia çok daha önde ve daha başarılı olduğu bir gerçek ve AMD pazarlama konusunda geride ve gelecek projelerle daha fazla uğraştığından Nvidia'ya rakip olamıyor, ayrıca Nvidia daha çok şirketle anlaşarak bileşenleri her markaya taşırken AMD yine bu konuda ona rakip olamıyor ve günümüzde Nvidia'nın daha güçlü olduğu çok açık sanırım.

O zaman kuzenin parasına yazık ediyordur. O kadar da anlamıyormuş bu işten. Şahsen ben bu eylemi aptallık olarak görüyorum. Kusura bakma. Benim dünya kadar paramda olsada böyle bir şey yapmazdım. Ama tercih meselesidir. Herkes aynı açıdan bakmaz olaylara. Benim için aptallık olan şey başkası için ego tatmini olabilir. Veririm parasını alırım istediğimi gibi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı