AMD neden kötüleniyor ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ekran kartlarını tartışmaya gerek bile yok :). İşlemci tarafında ise APU hariç işlemci almak paranıza yazık etmek olur bir nebze. Bu ne demek istediğimi anlatacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

AMD işlemciler çağın gerisinde. Bu devirde hala AMD ekran kartlarına önüne geleni söyleyen var. Ama sorsanız bir kez R7 ve R9 serisi kullanmamıştır. Zaten R7 ile R9 ekran kartlarına laf atanlara cevap vermeyi kesiyorum. Hani HD serisine laf atabilirler, normal. İşlemcilere de aynı şekilde. AMD'nin işlemciler çağın gerisinde fakat çoklu çekirdek render uygulamalarında Intel'i geride bırakıyor. Bilgisayar kullanıcılarının %10'u geliştirici kısmını oluşturduğu için, doğal olarak millet de oyun oynamak için alacağı için, evet AMD işlemci almak şuan için mantıksız. Ama Zen çıkınca durum değişebilir. Tabii ki Intel buna karşılık yeni bir seri çıkarmaz ise.

AMD işlemciler içinde düşük bütçeler için Fm2+ işlemciler dışında önermiyorum, Am3+ zaten hakkını vermiyor ve ekran kartları F/P olduğunu kimse inkar edemez yani bazı işlemcileri iyi bazısı kötü ekran kartı bazında düzenli bir şekilde yolunda ilerliyor diyebilirim.

AMD yi kötüleyenler genelde fazla güç çekmesi ve ısınması yönünde eleştiriyorlar. AMD işlemci hiç kullanmadım ama laptopta 2 yıl kullandım AMD ekran kartı. Oyunlarda pek bir sorun olmada ama linuxta ekran kartı yüklemede baya bir sıkıntı çekmiştim. Nvidia GPU lara saha sempatik bakan biri olarak şuan AMD ekran kartı almaya daha sıcak bakıyorum. Özellikle GTX 970 4GB'a yapılan haksız kırpmaları öğrendiğim için.

Directx 12 ile AMD'nin fark atması bekleniyor ama zaten sene 2016 oldu youtube üzerinden en basitinden ''GTX970 vs R9 390'' gibi aramalar yaparsanız hem kartların ısı değerlerini hemde verdikleri performansları görürsünüz. Artık herkesin donanım testi çektiği bir zamanda tartışmaya açık pek konu kalmıyor.

İntel core i serisi işlemcileri çıkarana dek, AMD hem işlemci hemde ekran kartı konusunda İntel ve Nvidia'dan fersah fersah öndeydi. Zaten AMD üst düzey işlemci performansında geri kaldığını kabul ediyor ki çıkardığı son ekran kartlarının lansmanlarında bile İntel işlemcileri kullanıyor. Acı ama AMD yeni Zen mimarisinden de istediği verimi alamaz ise piyasa işlemci konusunda İntel'e kalacak. Yani Zen mimarisi AMD için son şans. Ekran kartı konusunda ise bence Maxwell serisi çıkana dek AMD yine performans bakımından öndeydi. 2014 ile 2016 arası Nvidia piyasaya hakim oldu. Bilinçli insanlar kısa süreli bu hakimiyetinde 300 serisi ile sona erdiğini farketmiştir.

@ReaveN Boş yorum yapma, ortamı germeye yönelik polemik yaratmaya çalışma. Neyin ne olduğunu senden öğrenecek değiliz. Zorla insanı konuşturuyorsunuz gece gece. Nvidia'yı da kötülemiyoruz, sen Nvidia fanı olduğun için sadece Nvidia ekran kartlarının alınabileceğini düşünüyorsun. İstediğin Nvidia kartını al, sana zorla AMD al diyecek halimiz yok. Gelip de AMD ekran kartlarına kötü dersen, sallama konuşursan, bizde sana gereken cevabı veririz. Kimsenin de hangi ekran kartını alıp almaması bizi ilgilendirmez. Herkes istediğini ekran kartını seçmekte özgürdür.

İşlemci bazında AMD'nin tercih edilebilir modelleri APU'lar ve 200-250 tl bandında Amd Ahtlon II X4 860k işlemcisidir.AMD 700 tl ve üzeri her işlemci yerine i5 6500 almak daha mantıklı olacaktır.
Ancak render için AMD bu fiyat bandında(400-700) 8 çekirdekli işlemcileri hala tercih edilebilir.
Yoksa oyun için FX 8300 yerine İ3 6100 almak daha iyi performans verecektir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı