AMD PBO ve Adrenalin Software ayarları sıfırlanıyor

Inspectus

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi Sosyaller.
2 gün kadar önce yeni bir hazır sistem aldım. AMD olmasından ötürü internette araştırdığım kadarı ile PBO ayarlarını ve GPU undervolt/ overclock ayarlarımı yaptım. Bugün sabah Adrenaline uygulamasını kontrol ettiğimde GPU ayarlarım aynı olmasına rağmen CPU Offset'im 0 olarak gözüküyordu. Tekrar BIOS ayarlarımı kontrol ettiğimde 125 MHz'lik bir değer girmişim PBO'dan. Bu ayarları ilk yaptığımda Adrenaline'de +0.125 yazarken şu an sadece 0 yazıyor. Stress testine soktuğumda PBO da ki +125 MHz'yi işleme katmıyor stock hızında kalıyor işlemci.

Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Sistem:
  • CPU: AMD Ryzen 5 7500F
  • GPU: Gigabyte Radeon 9060XT OC
  • Motherboard: ASUS Prime 850M-K
  • RAM: 6000 MHz DDR5 16 GB
Not olarak PBO değerlerimi de yazayım.
  • 125 CPU offset
  • All Core negative 25

Dosya Ekleri

• oc ss.png
    oc ss.png
    28,6 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle herkese iyi sosyaller.
2 gün kadar önce yeni bir hazır sistem aldım. AMD olmasından ötürü internette araştırdığım kadarı ile PBO ayarlarını ve GPU undervolt/ overclock ayarlarımı yaptım. Bugün sabah adrenaline uygulamasını kontrol ettiğimde GPU ayarlarım aynı olmasına rağmen CPU Offset'im 0 olarak gözüküyordu. Tekrar BIOS ayarlarımı kontrol ettiğimde 125 MHz'lik bir değer girmişim PBO'dan. Bu ayarları ilk yaptığımda Adrenaline'de +0.125 yazarken şu an sadece 0 yazıyor. Stress testine soktuğumda PBO da ki +125 MHz'yi işleme katmıyor stock hızında kalıyor işlemci.

Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Sistem:
  • CPU: AMD Ryzen 5 7500F.
  • GPU: Gigabyte Radeon 9060XT OC.
  • Motherboard: ASUS Prime 850M-K
  • RAM: 6000 MHz DDR5 16 GB.
Not olarak PBO değerlerimi de yazayım.
  • 125 CPU offset.
  • All Core negative 25.

AMD yazılımından değer kontrol etmeyin. Genelde yanlış değerler gösterir. PBO ayarlarınızın sıfırlanma sebebi şu, BIOS'ta genelde 2 farklı AMD overclocking kısmı bulunur. Bende birinde her ayar yaptığımda sıfırlanıyor. Advanced-AMD cbs-AMD overclocking kısmından ayar yapmayı deneyin. Yine sıfırlanırsa anakart üreticisinin sunduğu sekmeden ayar yapın. Ekran kartı oc/uv işleminin sürekli sıfırlanması ayarın stabil olmadığını gösterir.-100 offset ayarladığımda benim de ayarlar sürekli sıfırlanıyor.-75 ayarladığımda sorun olmuyor.

AMD overclocking sekmesi altından yaptım PBO ayarlarını. O zaman o değerler geçerli mi şu an?

Yüksek ihtimal değildir. Direk OC sekmesinden yapın. İkisinde de AMD overclocking yazar. İkisine de aynı değerleri girin. Hatta birinde farklı olarak, curve shaper özelliğini görürsünüz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı