Çözüldü AMD R9 380 Oyunlarda FPS Düşmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Akoleroski

Kilopat
Makaleler
11
Yer
İstanbul
Arkadaşlar sistemi yeni topladım ancak oyunlarda kasıyor denmese de FPS düşüşleri var. Sebebi ne olabilir ?

• FX 8350
  • R9 380 4GB
  • 750W PSU
  • Win 8 64bit

Battlefield 4 Ultra ayarlarda 30 FPS'yi görüyorum. İnternette Ultra ayarlarda aynı işlemci ve ekran kartıyla adamlar sabit 60 FPS'de oynuyor ultrada. Sebebi ne olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim dostlarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dostum normal gezinmede 73 derece olan bir işlemciyi neden overclok ettin ki. Inşallah yanılıyorumdur ama sanırım işlemciyi yakmışsın.
Arkadaşım hava soğutma bana yetiyor diyordu ama siz yine de kesin sonuç için sıvı soğutmaya yönelebilirsiniz.

Son Güncelleme:

Thermallake Water 3.0 Performer C,
Su bazlı işlemci soğutucuyu başarıyla alıp monte ettim, Windows 10 64Bit kurdum ve Catalyst Crimson driverini kurdum, İşlemci artık 70c'lere kadar çıkmıyor maksimum yükte 48C'yi görüyorum. Oyunlardaki FPS oranı büyük oranda arttı artık sorunum ortadan kalkmış durumda destekler için teşekkür ederim.
Bende tam senin kurduğun sistemi kuracaktım şimdi şüpheye düştüm.
  • AMD FX8350
  • MSİ R9 380
  • MSİ 970 Anakart

AfterBurner ile oyunda değerleri kontrol edin. İşlemci kullanımına bakın.
Şuanda sizin vermiş olduğunuz, Windows 8.1 RTM Versiyonunu kuruyorum bilgisayara windows 10 sorunlu sanırım çok fazla takılıyor bilgisayar sıfırdan bir temiz kurulum gerçekleştirip MSI'ın sitesinden bütün güncel driverleri indirip birde öyle deneyeceğim, Tabi burda sorulması gerekene birçok soru var meselea; MSI Gaming App gibi yazılımları kullanmalımıyım ? Sistemde sadece driverlerın kurulu olması yeterli olur mu ? Yoksa araç adı altındaki bütün MSI Uygulamalarını indirmeli miyim?.

Oyunları ne MSI Gaming App nede MSI Afterburner'in istatistik ekranları oyunları açınca gelmiyor, Sanki oyunların açılma şekli değişikmiş gibi, Oyunları ilk açtığım zamanki otomatik sistem ayaları Low seviyelerinde Driverlar tam olmasına rağmen neden böyle bir problemle karşı karşıyayaım hiçbir fikrim yok, AMD Catalyst Control Center ayarlarından kaynaklanan bir şey olabilir mi acaba diye düşünüyorum ancak aklıma hiçbirşey gelmiyor açıkçası çünkü ordaki ayarları hepsi ''Performans'' modua ayarlı durumda. Şimdi AMD Sitesi üzerinden Chipset drivelerini indiriyorum belki bir faydası olur diye. Söyeldiğim gibi ne MSI Gaming App nede Rivaturners'yani MSI Afterburner programı oyunları açtığım zaman istatikleri göstermiyor maalesef. PSU Kaynaklı bir problem olabilir mi diye düşünüyorum PSU 750W 80PLUS ve Ekran Kartı PCI-E Power supply soketine takılı vaziyette ekrana görüntü gelmiyor olurdu yanlış yere taksam sanırım öyle değil mi ?

RAM miktarınız ne kadar?
Fps 30'a sabit mi? Vsync'i kapattığından emin ol.
Sanırım sorunu buldum, Dishonered ve Tomb Raider gibi oyunlarda GPU Kullanımı %36'dan yukarı çıkmıyor sebebi ne olabilir ?

İşlemci %100'de kullanılıp grafik işlemci %30-40 civarı ise işlemci darboğaza uğruyordur. Arka planda çalışan bir vüris veya yabancı bir servis olmadığını kontrol ediniz görev yöneticisinden. Çok garip ama bu sorunları ben daha çok AMD'de görüyorum, keşke Intel sistem toplasaydınız hocam.

Fx 8350'nin darboğaz yapmaması gerekir. İşlemcin iyi soğutuluyor mu? Ya da AMD Catalyst programından ayarları varsayılan ayarlara getir. Aynı şekilde BIOS ayarlarını sıfırla.

Son düzenleme:
Fx 8350'nin darboğaz yapmaması gerekir. İşlemcin iyi soğutuluyor mu? Ya da AMD Catalyst programından ayarları varsayılan ayarlara getir. Aynı şekilde BIOS ayarlarını sıfırla.
AMD Catalyst Control Center'ı sıfırlıyorum, Ancak; bios nasıl sıfırlanıyor bir bilgim yok.Ayrıca sorunun bunlardan kaynaklandığını pek zannetmiyorum açıkcası, Montajda ekran kartına PCI-E power supply takılı durumda, ve CPU için takılan bir güc kablosu daha varmış sanırım. MSI GAMING 970'de CPU için böyle bir soket varmı bilmiyorum.

İşlemci %100'de kullanılıp grafik işlemci %30-40 civarı ise işlemci darboğaza uğruyordur. Arka planda çalışan bir vüris veya yabancı bir servis olmadığını kontrol ediniz görev yöneticisinden. Çok garip ama bu sorunları ben daha çok AMD'de görüyorum, keşke Intel sistem toplasaydınız hocam.
Şimdi işlemci sıcaklığını kontrol ettim, İşlemci tam olarak normal sistem gezinmelerinde 73C bu normal bir sıcaklık değeri mi bilemiyorum ancak sistem bir süre sonra kendiliğinden kapanıyor, Sanırım sıcaklıkla'da ilgili bir problem var, Zaten şöyle bir şey oldu, normal FX-8350'nin içinden çıkan Stock Fanı değiştirdim onun yerine Xigmatek Apache III aldım ve onu taktım, Fan sanırım yetersiz kalıyor olabilir ve kasadaki fa ekstra yuvalarda fan takılı değil. Son olarak problemle ilgili şunları yapıyorum eklemek istediğiniz bir şey varsa lütfen söyleyin.

- Windows 8.1 Update'lerini tamamlıyor.
- Anti virüs programı ile biglisayarı tarattırıyorum.
- Donanım olarak kasanın içini açıp temizleme ve tekrar gözden geçirme yapacağım. (NOT: CPU'ya takılan extra bir power supply'i varmıdır takmam gereken ?)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı