Çözüldü AMD R9 380 Oyunlarda FPS Düşmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Akoleroski

Kilopat
Makaleler
11
Yer
İstanbul
Arkadaşlar sistemi yeni topladım ancak oyunlarda kasıyor denmese de FPS düşüşleri var. Sebebi ne olabilir ?

• FX 8350
  • R9 380 4GB
  • 750W PSU
  • Win 8 64bit

Battlefield 4 Ultra ayarlarda 30 FPS'yi görüyorum. İnternette Ultra ayarlarda aynı işlemci ve ekran kartıyla adamlar sabit 60 FPS'de oynuyor ultrada. Sebebi ne olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim dostlarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dostum normal gezinmede 73 derece olan bir işlemciyi neden overclok ettin ki. Inşallah yanılıyorumdur ama sanırım işlemciyi yakmışsın.
Arkadaşım hava soğutma bana yetiyor diyordu ama siz yine de kesin sonuç için sıvı soğutmaya yönelebilirsiniz.

Son Güncelleme:

Thermallake Water 3.0 Performer C,
Su bazlı işlemci soğutucuyu başarıyla alıp monte ettim, Windows 10 64Bit kurdum ve Catalyst Crimson driverini kurdum, İşlemci artık 70c'lere kadar çıkmıyor maksimum yükte 48C'yi görüyorum. Oyunlardaki FPS oranı büyük oranda arttı artık sorunum ortadan kalkmış durumda destekler için teşekkür ederim.
Hayır tabiki, ana kartım MSI 970 Gamıng AM3+ soket. Windows 10 Kuruyorum şuanda bakalım bir gelişme olursa haberdar edeceğim.
Crossfire yapmadan önce bende r9 285 vardı senin kartınla kafa kafaya bir kart. Win 10 a geçmeden once lowda bile kasıyordu win 10 sonrası ultrada sorunsuz oldu.

Crossfire yapmadan önce bende r9 285 vardı senin kartınla kafa kafaya bir kart win 10 a geçmeden once lowda bile kasıyordu win 10 sonrası ultrada sorunsuz oldu.
Deneyeceğim dostum, windows 10 kurabilirsem, birde o şekilde deneyeceğim. Çok tuhaf geliyor ısınma ile ilgili birşeyde değil TwinFrozer var kartta zaten. Acaba işlemci yada 1600Mhzlik RAM mi sorun yaratıyor ?

Bendede kart 61 derece iken yapıyordu bunu ısınmayla alakası olmadığı belli ancak win 10 a geçersen düzelir bence.

Bendede kart 61 derece iken yapıyordu bunu ısınmayla alakası olmadığı belli ancak win 10 a geçersen düzelir bence.
An itibariyle Windows 10'a geçiş yapmaktayım deneyip test sonuçlarını atacağım.

Anakart nedir ? Dur tahmin edeyim, 780L yonga setli en ucuz AMD anakartlardan biri...
Crossfire yapmadan önce bende r9 285 vardı senin kartınla kafa kafaya bir kart. Win 10 a geçmeden once lowda bile kasıyordu win 10 sonrası ultrada sorunsuz oldu.

Windows 10 Pro 64Bit'e geçiş yapmış bulunmaktayım, Ancak oyunlardaki FPS oranı hala aynı durumda acaba ekran kartı ''Ultra'' ayarları 1080p'de kaldırmayacak bir kartmı, Yani söylemek istediğim belkide ''High'' ayarında oynatacak bir kartttır bilemiyorum, Leaguıe of Legends oyununda ise ''Çok Yüksek'' ayarlarda 1080p'de 57FPS'yle oynuyorum oyunu.
Driver'ler tam güncel ancak neden böyle bir sorun var anlamış değilim.

Sorunun ne olduğunu bilmiyorum, CPU'da stock fan mevcut ama ısı değerleri gayet iyi durumda zaten downclock yapacak bir durumda değil, Ayrıca RAM'larim 16GB ve 1600Mhz'lik ramlar BIOS'da 1333 MHz görünse de Overclock kısmından bakıldığında RAM Clock Rate: Auto olarak ayarlı durumda. Sorun ne acaba çok merak ettim açıkcası.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı