AMD Radeon R9 290X Görüntülendi ve Denendi!

• Konuyu başlatan Mert Ercan
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 40
  • Görüntüleme 7.378
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabi ki de benim tarafımdan değil.(he he he :p)

Merhaba arkadaşlar, Techpowerup'ın yaptığı habere göre DG's Nerdy Story isimli site R9 290X'i görüntüledi ve denedi.

İddialara göre kart GTX Titan'ı geçiyor. Deneme sonuçları şu şekilde;
219c.jpg
219d.jpg
219e.jpg
219f.jpg

İddialara göre Kart'ın referans tasarımı ise şu şekilde;
219a.jpg
219b.jpg

Ne denli doğru olduğunu ayın 25inde göreceğiz. :)

Kaynak

Yeni kartlar ile getirdikleri özellikler baya iyi görünüyor. Ne kadar tutar, ne kadar başarılı olacak göreceğiz. Ama ses üzerine baya yoğunlaşma olmuş eğer oyun deneyimini etkileyecek olursa idda ettikleri gibi nVIDIA ile sağlam rekabete girecek.

Bence herkes hayal kırıklıgına uğruyucak :) Çok alakasız bir fiyatla gelicek gibi görünüyor. Ndivia ile rekabet edebileceğini düşünmüyorum bile ;-)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence herkes hayal kırıklıgına uğruyucak :) Çok alakasız bir fiyatla gelicek gibi görünüyor. Ndivia ile rekabet edebileceğini düşünmüyorum bile ;-)
Yalnız bir çok incelemesini kontrol ettim ASUS R9 280X falan bir çok "oyun testi"nde GTX 780'e baya yakın seviyelere konumlanmış. GTX 770 ile 780 arasına rahatlıkla oturabileceğini ve fiyatını düşündüğümüzde kullanıcılar tarafından tercih edileceğini düşünüyorum, tabi bir nvidia etmez.

Yalnız bir çok incelemesini kontrol ettim ASUS R9 280X falan bir çok "oyun testi"nde GTX 780'e baya yakın seviyelere konumlanmış. GTX 770 ile 780 arasına rahatlıkla oturabileceğini ve fiyatını düşündüğümüzde kullanıcılar tarafından tercih edileceğini düşünüyorum, tabi bir nvidia etmez.

Aynen bazı oyunlarda ASUS R9 280X GTX 770 7-10 fps daha iyi, bazı oyunlarda GTX 770 daha iyi ama ASUS Matrix R9 280 merakla bekliyorum @Haluk Sekendiz inceleyecek. :)

AMD Radeon Rx 200 Series - Wikipedia, the free encyclopedia

GTX TITAN'dan daha ucuz olması lazım. Çünkü TITAN'ın çıkış fiyatı 1000$dı. 2816 adet shader var ve boost hızında 5.6 teraflopsluk bir performans sağlıyor ki bu sanırım GTX 690'dan bile yüksek. Bu seri tam anlamıyla f/p serisi olacak.

Aklımdaki sorulara gelirsek:

1/Mantle isimli API gerçek hayatta ne işe yarayacak? 3dfx'in Glide'ı gibi bir şey mi?

2/True Audio denen şey neden bu kadar önemli?

3/Maxwell Gpulara kadar AMD yeni bir seri çıkaracak mı? Bu kartlar Maxwelllerle aşık atabilir mi?

4/AMD'nin "konsoldan port edilen oyunlar bizde daha iyi çalışacak" iddiası ne kadar gerçeği yansıtıyor?

5/GPU üreticilerinin son zamanlarda finansal sıkıntı yaşıyorlar mı? Bu abartılı reklam kampanyalarının sebebi sizce birilerinin son çırpınışları olabilir mi? 3dfx ile nvidia savaşında biri batmıştı, yakın zamanda biri dükkanı kapatabilir mi?

Tavsiye edilen satış fiyatları:

R9 280X - 329$
R9 270X 2GB - 219$
R9 270X 4GB - 249$
R7 260X - 149$

Nvidia, Tesla'dan ithal ettiği GK110'la tepe seviyesinde GTX Titan ve GTX 780 hamlesini yaptı. Ardından AMD, GTX Titan'ın karşısına R9 290X'i yerleştirdi.

AMD'nin alt segmentinde:

R9 280X = HD 7970 Tahiti

R9 270X = HD 7950 Tahiti Pro

R7 260X = HD 7870 Pitcairn XT

Nvidia'nın Kepler mimarisi (GK104) nasıl GTX 770 ve GTX 760'a dönüştüyse, aynı şekilde AMD Tahiti ve Pitcairn GPU'ları birkaç küçük ekleme ve hızaşırtma aksiyonları ile R9 serisi oldu.

Bu bir satranç oyunu. İki firma, mimari alanda gelişme gösteremiyorsa, eldeki imkanları sonuna kadar zorlayıp yeni modeller yumurtluyor.

AMD Radeon Rx 200 Series - Wikipedia, the free encyclopedia

GTX TITAN'dan daha ucuz olması lazım. Çünkü TITAN'ın çıkış fiyatı 1000$dı. 2816 adet shader var ve boost hızında 5.6 teraflopsluk bir performans sağlıyor ki bu sanırım GTX 690'dan bile yüksek. Bu seri tam anlamıyla f/p serisi olacak.

Aklımdaki sorulara gelirsek:

1/Mantle isimli API gerçek hayatta ne işe yarayacak? 3dfx'in Glide'ı gibi bir şey mi?

2/True Audio denen şey neden bu kadar önemli?

3/Maxwell Gpulara kadar AMD yeni bir seri çıkaracak mı? Bu kartlar Maxwelllerle aşık atabilir mi?

4/AMD'nin "konsoldan port edilen oyunlar bizde daha iyi çalışacak" iddiası ne kadar gerçeği yansıtıyor?

5/GPU üreticilerinin son zamanlarda finansal sıkıntı yaşıyorlar mı? Bu abartılı reklam kampanyalarının sebebi sizce birilerinin son çırpınışları olabilir mi? 3dfx ile nvidia savaşında biri batmıştı, yakın zamanda biri dükkanı kapatabilir mi?

Tavsiye edilen satış fiyatları:

R9 280X - 329$
R9 270X - 219$
R9 270X - 249$
R7 260X - 149$

Nvidia, Tesla'dan ithal ettiği GK110'la tepe seviyesinde GTX Titan ve GTX 780 hamlesini yaptı. Ardından AMD, GTX Titan'ın karşısına R9 290X'i yerleştirdi.

AMD'nin alt segmentinde:

R9 280X = HD 7970 Tahiti

R9 270X = HD 7950 Tahiti Pro

R9 270X = HD 7870 Pitcairn XT

Nvidia'nın Kepler mimarisi (GK104) nasıl GTX 770 ve GTX 760'a dönüştüyse, aynı şekilde AMD Tahiti ve Pitcairn GPU'ları birkaç küçük ekleme ve hızaşırtma aksiyonları ile R9 serisi oldu.

Bu bir satranç oyunu. İki firma, mimari alanda gelişme gösteremiyorsa, eldeki imkanları sonuna kadar zorlayıp yeni modeller yumurtluyor.
Güzel sorular. Benim merak ettiğim şey ise AMD sürücü desteği işini ne kadar ilerletti ve fiyatı ne olursa olsun NVIDIA'da PhysX, TXAA gibi teknolojiler olup Anti-Aliasing ayarlarını daha stabil çalıştırırken AMD'yi tercih etmeli miyiz?

NVIDIA sobaya attığımız kömür, AMD ise hızlı yanmasını sağlayan çıra mıdır? :D (Çıra falan yanlış hatırlıyor olabilirim uzun zaman oldu soba kullanmayalı. :D)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı