AMD Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.9.1 Update yayınlandı

AMD Radeon ekran kartı kullananlara duyurulur. Güncelleme yayınlanmıştır. Radeon Software üzerinden kurabilirsiniz.
Sürüm notları: https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-20-9-1
Not: Benim de yaşadığım bir sorun giderilmiş. Chrome'da 1080p60 video izlerken tam ekran yaptığımda 1-2 saniye ekranın yarısı yeşil oluyordu. Bu güncelleme ile o sorun da düzeltilmiş. Aynı zamanda son zamanlarda 30 FPS üstü görmekte zorlanan kardeşlerim, o sorun da çözüldü.
Hangi kartlar için geçerli

Bir deneyip superposition Benchmark testi yapayım.

Ben FurMark'tan yaptım bile. FurMark ROG Edition üzerinden OpenGL'de pek bir değişim yok ancak değişken FPS sabitlenmiş. Ama Vulkan üzerinde ciddi bir oynama var. En fazla 87FPS görürken 95'lere çıkmış. Tüm testler fullscreen 1920X1080. bir de GPU kullanımı olarak bazen 80'lere düşüyordu o da düzelmiş.

Ben FurMark'tan yaptım bile. FurMark ROG Edition üzerinden OpenGL'de pek bir değişim yok ancak değişken FPS sabitlenmiş. Ama Vulkan üzerinde ciddi bir oynama var. En fazla 87FPS görürken 95'lere çıkmış. Tüm testler fullscreen 1920X1080. bir de GPU kullanımı olarak bazen 80'lere düşüyordu o da düzelmiş.

Ben sakata getirmemek için önce eski sürücüyü tamamen temizleyip, yenisini indirip kuruyorum. AMD bu, sonra bir de bela almayalım başımıza.

RX570 için performans artışı sağlar mı?

Evet sağladı. FurMark üzerinden Vulkan kullanarak test yaptım. Ve en fazla 87 olan FPS değerleri 95'lere çıktı. Aynı durumu OpenGL için söyleyemem, bir artış yok ancak FPS oynaklığı giderilmiş. O bir anda 60'lara inip tekrar 80'lere çıkma durumu yok. Onun dışında belli hatalar da giderilmiş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı