AMD Radeon Software Adrenalin'e 20.9.1 yorumları

Oyunlarda nasıl?

Bu arada 5600XT veya 5500XT kullananlar deneyimlerini paylaşabilir mi?

5500 XT ile performans olarak pek bir değişiklik olmadı ama ay başından beri genel bir sorun yaşıyorum sürücü farketmeksizin. Şu anda ya C4 tipi güç kaynağı sıkıntı çıkarıyor, ya ekran kartında teknik bir sorun var ya da başka bir şey. Çoğu kişi suçu C4 tipi güç kaynağına attı ben de bastım parayı aldım ASUS ROG Strix 550w 80 Plus Gold güç kaynağını yarın teslim edilecek umarım. Daha da sorun çıkarsa füzeye bağlayıp servise yollarım bu kartı.

Konum da şuydu;
 
Her yeni ekran kartı sürücüsü geldiğinde umutla Fortnite'a giriyorum fakat her seferinde olması gerekenden düşük FPS'yi görüp oyundan çıkıyorum :( .
 
Bu tarz kumlanma kablodan olur arkadaşlar. Kablonuz bozulur gene olur.
gurultu-parazit-1024x576.jpg

Çözüm 1: RX 5700 XT Nitro+ sıcaklık değeri normal mi? - Technopat Sosyal

Çözüm 2:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu tarz yeşil ekran / siyah ekran sorunları vb. genellikle stabil olmayan işlemci - RAM overclockları veya PSU'dan oluyor.

Sorun:

"Kartı aldığım ilk gün Bilgisayarıma Windows'u temiz kurdum. Sürücüyü yükledikten sonra (19.8.1)
İlk oyunumu indirip oynamaya başladım.
FPS iyi değildi ama asıl sorunum değildi. Birkaç dakika sonra Discord yanıt vermiyordu ve sonunda siyah bir pencere haline geldi! Bu, yeniden başlatıp yeniden yükledikten sonra devam ediyordu. 1-2 saatlik oyun oynadıktan sonra ekran YEŞİL oldu. Uyuşmazlık seslerini duyabiliyor ve konuşabiliyordum ama sistem tepkisiz ve yeşildi! "

Çözüm: Best solution olarak verilmiş.
 
Sana bir şey soracağım 20.8.2 de oyunlarda ekranın gidip geliyor muydu ?
Geç cevabım için kusura bakmayın, 20.8.3 ve 20.4.2 sürümlerini kullanmışlığım var 20.8.3 sürümünde siyah ekran ve crash gibi şeyler oluyordu. Bilgisayara format atıp en temiz şekilde 20.4.2 sürümüne geçince ve anakart'ımın biosunu güncelleyince (S2H) sorunum çözülmüş gibiydi (Oyunlar çökünce bir süre sonra bilgisayar kendine geliyor ve yeniden başlatmama gerek kalmıyordu.) 20.9.1 güncellemesi ile artık tüm sorunlarım çözüldü denebilir.
 
Şahsen ben de 20.9.1 sürümünde BF1 oynadım fakat herhangi bir çökme, siyah ekran vb. gibi sorunlarla karşılaşmadım. Apex Legends oynarken crash yediğim için 20.4.2 sürümünden temiz kurulum ile geçtim bu sürüme umarım bir sorun yaşamam. (5600 XT)
temiz kurulum derken eski sürücüyü kaldırıp yeni sürücüyümü kurdunuz acaba ben güncelleyeceğim ama şüphede kaldım :)
 
temiz kurulum derken eski sürücüyü kaldırıp yeni sürücüyümü kurdunuz acaba ben güncelleyeceğim ama şüphede kaldım :)
Yüklerken AMD'nin "Fabrika Ayarlarına Sıfırla" özelliğine tik attım ve öyle yükledim. Ek olarak belirtmek isterim 100 Mhz. düşürüp kullanıyorum. Bazı oyunlarda sıkıntı yok ama yine de tam olarak çözülmemiş. Yine de hiç yoktan iyidir...
 

Geri
Yukarı