AMD RX 500 Serisi Sorunları

Wattman sorunu denen lanet bir sorun var, evet herkeste olmuyor ama denk gelme ihtimali bir hayli yüksek. Coil Whine olabiliyor bu da herkeste olmuyor ama gelebilir yani belli olmaz, şimdi böyle yazdım diye NVIDIA'da Coil Whine yok demişim gibi bir anlam çıkartıp benle laf dalaşına girmeye çalışanlar olacaktır. Isınma sorunu var, benim kullandığım RX590 Special Edition'da kart en serin 75 genellikle 80 derece civarında çalışıyordu. Kartın fanları 2500 RPM gibi uçuk hızlarda dönüyordu, 1800 RPM'lere kendim çektiğim zaman kart bu sefer daha fazla ısınıyordu tam bir kanser.

Deneysel driverları yüklemedikçe sorun yaşamadım.

Wattman sorunu denen lanet bir sorun var, evet herkeste olmuyor ama denk gelme ihtimali bir hayli yüksek. Coil Whine olabiliyor bu da herkeste olmuyor ama gelebilir yani belli olmaz, şimdi böyle yazdım diye NVIDIA'da Coil Whine yok demişim gibi bir anlam çıkartıp benle laf dalaşına girmeye çalışanlar olacaktır. Isınma sorunu var, benim kullandığım RX590 Special Edition'da kart en serin 75 genellikle 80 derece civarında çalışıyordu. Kartın fanları 2500 RPM gibi uçuk hızlarda dönüyordu, 1800 RPM'lere kendim çektiğim zaman kart bu sefer daha fazla ısınıyordu tam bir kanser.
Aynı karta sahibim. Hiç bir zaman 2400 RPM veya 75 görmedim 1700-1800 geçmiyor fanlar. Sorun sizden kaynaklı ozaman?

1.5 Sene RX560 Rog Strix modelini kullandım. Tam yükte 65 Dereceyi geçmiyordu kart. Herhangi bir sorun yaşamadım.
Aynı karta sahibim. Hiç bir zaman 2400 RPM veya 75 görmedim 1700-1800 geçmiyor fanlar. Sorun sizden kaynaklı ozaman?
Kasa havalandırması kötü ise ondan kaynaklıdır. Herkes etki eden faktörleri düşünmeden sallamayı seviyor biliyorsunuz.

Konu güzel,
SOTTR 2019-12-21 01-14-42-657.jpg
sottr 2019-12-03 19-19-21-241.jpg
açan arkadaşa teşekkürler.
Biraz uzun olacak lütfen sabırla okuyunuz.
Sapphire pulse rx 580 8 gb ekran karti aralik ortasında dogum günüm sebebiyle hediye olarak kardeslerimden geldi.
Sürücü desteği olmadığı için işletim sistemi 8.1 pro'dan win 10 home yaptım.
Mevcut bilesenlerim kasa aero800, 5 aktif fanı var, işlemci sogutucum venom a10, islemcim i5-6500, anakart msi b150 gaming m3, ram kingston hyprex 2.133 mhz 2x8 gb, sandisk ultra ll 240 gb ssd. Seagete 1 tb hdd. Corsair vs 550 power.
Mevcut ekran kartim msi r9 380 4 gb. Kenarda duruyor. Shadow of tom raider fps testinde ortalama 38 fps aliyordum.

Yaşadığım soruna gelecek olursak. Öncelikle ekran kartını takıp sürücüleri yükledim ve kurduğum oyunu açmaya çalışınca sistem reset atti ve kendini kapatıp açtı. Steamden kurduğum sniper3'de girerken ve ets2'de kapatırken sistem reset atti ve kapanıp açıldı.

Bulduğum çözüme gelecek olursak. Intermette yaptığım araştırmalar neticesinde amd nin verdiği değerler üzerine çıkan firmalardan ötürü. Ekran kartının sağlıklı mhz değerinde çalışmadığı sonucuna vardım. Msi afterbourner programi ile 1.366 mhz olan degeri sırasıyla 1.340, 1325 ve 1301'e düşürdüm. 1.301 mhz ile yaptigim denemelerde steamden kurdugum snpier3, ets2 ve elden kurduğum rom raider, rise of tom raider, shadow of tom raider calismakta. Shadow of tom raider fps testinde 69 ortalama almaktayım.

Sonuç bölümüne gelecek olursak. Ekran kartim 1.301 mhz değerinde stabil ve şimdilik sıkıntı çıkarmadan çalışmakta. Değişiklik durumunda bilgisini yine veririm. Oyuna akşamları kısa süre ayırabildiğim için yaptığım tespitler zamana yayılmakta.

Siz değerli arkadaşlarımın farklı çözüm önerilerine de herzaman açıkım. Umarım yazılımlarla sıkıntılarımız giderilir.

1.5 Sene RX560 Rog Strix modelini kullandım. Tam yükte 65 Dereceyi geçmiyordu kart. Herhangi bir sorun yaşamadım.

Kasa havalandırması kötü ise ondan kaynaklıdır. Herkes etki eden faktörleri düşünmeden sallamayı seviyor biliyorsunuz.
Kasam Corsair Carbide spec 05. Kasa hava alacağı bir yerde duruyor. Delil sunabilirim buraya. Kimsenin birşey salladığı felan yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı