AMD RX 500 Serisi Sorunları

Bende normal olanı mevcut.Benim hava akışım şimdilik kötü o yüzden çok görüyor olabilirim dereceyi.Yükte 75 derece araştırdığıma göre normalmiş zaten.O yüzden pek kafama takmıyorum.
Sadece tek sıkıntım var.O da 76 dereceye ulaştığında fanların hızı mı artıyor nedir araba motoru gibi ses çıkarıyor.Bu dediğim 2-3 dk sürüyor ve sıcaklık 70'e inince susuyor.Kasamın hava akışını düzelttikten sonra gene devam ederse garantiye yollarım gibi.
Benimkisi 70'i geçtiği anda bağırmaya başlıyor. Eğer ben fan hızına müdahale edersem yavaşlatırsam bu sefer daha çok ısınıyor. 2200'den 1800'e çekiyorum nasıl ısınıyor namussuz. Elaleme baksan hepsi kartı 65 derecede çok serin(!) kullanıyor. Hadi tamam eyvallah sıcaklığıda boşverdim wattman sorunu olmasa gene tamam diyicem kardeşim o sorun beni çıldırttı ya.
Bu fotoğrafı oyunun 10.dakikasında felan çektim yani daha 10.dakikada bu değerlere ulaşıyorum ben. Kartın en serin çalıştığı sıcaklık bu değerler. 2232 RPM fan hızı dikkatinizi çekerim. 2232 birşey değil tabii 2500'lere
çıkıyor daha. Kart sıcaklığı 80 lere dayanıyor. Kartın zaten normal sıcaklığı buymuş ama sıcak 74 derece iyi değil. İdeal sıcaklık 60-68 arası benim kendi düşüncem. Adam Furmark testinde 1 saatin sonunda fanlar 1800 RPM'de çalışmaya başladı korktum kapattım testi diyor, benimkisi 70'i geçince 2400'lere fırlıyor birde otomatik fan profili bu. Manuel yapıp kendim ayarladığımda yetmiyor kart ısınıyor iyice. Normalde 1800'lerde olması gereken fan hızı 2400'e çıkıyor ya. Ben kendim olması gereken hıza çekiyorum bu sefer kart alev topuna dönüşüyor, kışın soba niyetine kullanılabilir. Böyle böyle sorunumuzu anlatıyoruz adam gelmiş kasayı Powerboost, Gamepower alıp karta laf atma diyor. Adama kanıtlarda sunsan inanmıyor ekran kartının sorunlu olduğuna, bu sorun donanımsal kesinlikle senin RAM'lerin, PSU'un, Anakartın bozuk başka bir açıklaması yok.
7a73d0af-ebf0-4d2d-bf4b-b79f379753cd.jpg

Benimkisi 70'i geçtiği anda bağırmaya başlıyor. Eğer ben fan hızına müdahale edersem yavaşlatırsam bu sefer daha çok ısınıyor. 2200'den 1800'e çekiyorum nasıl ısınıyor namussuz. Elaleme baksan hepsi kartı 65 derecede çok serin(!) kullanıyor. Hadi tamam eyvallah sıcaklığıda boşverdim wattman sorunu olmasa gene tamam diyicem kardeşim o sorun beni çıldırttı ya.
O sorun tek ekran kartıyla ilgili değil anladığım kadarıyla.Diğer bileşenlerin yetmiyorsa da çıkarmış o hata.Ben wattman konusunda şanslıyım gibi çünkü daha rastlamadım.1800 rpm az fan gücü değil ısınması garip gerçekten.Biraz da şans işi galiba wattman.
Sizin fan hızı aşırı derecede çok.Benim ki 2000 rpm'den yukarı çıkmadı.Ayrıca gamepower ve powerboost psu konusunda cidden kalitesiz markalar fakat kasalarını bilemem.
Ayrıca 550w psu yetmiyor da olabilir.Başka bir psu ile denedinmi kartı ?

RX590'ın normal sıcaklığı o zaten dostum. Bu kartı ne yaparsan yap en serin 70-75 derece arası çalışıyor. Benim attığım model birde bakın mavi renkli olanı yani en güçlü soğutmaya ve performansa sahip olan RX590 modeli. Kasayı bahane ediyorlar ama alakası yok. İnternette testlere bakıyorsun ne hikmetse bütün kartlar yük altında 60 derecede çalışıyor çocuk kandırıyorlar. Bu kartı normal olarak kullansanda, Quiet BIOS moduna alıp kartın hızaşırtmasını geri alsanda (Kartın normal hızı 1460 MHz ama fabrika çıkışı hızaşırtmalı geliyor yani 1560 MHz) kartı uzay montaj kullansanda bu kartın sıcaklığı 75 zaten. Kasası olmadığı için kartı
uzay montaj kullanan bir arkadaşımız vardı bu forumda kendisi söylemişti uzay montajda bile 75 derece çalışıyordu kart diye. 3 Tane arkadaş beraber aynı kartı aldık üçümüzdede aynı sıcaklık değerleri var demişti.
İnternette kart testlerine bakıyorsun, yük altında 55 derece 60 derece çalışıyor. Ya var mı öyle birşey? NVIDIA kartları içinde aynı şey geçerli ya herhangi bir ekran kartı yük altında nasıl 60 dereceyi geçmeyebilir ki? Bende bu testlere bakarak aldım, forumdaki önerilere bakarak aldım kart hiçde serin çalışmıyor. Birde bunun Pulse olan, XFX olan modellerini düşün sen. En iyi soğutması 75 dereceyse yandık zaten.

Bu kartın diğer özelliklerine bakmak için şu linke tıklayıp inceleyebilirsiniz, bu sitede ekran kartları işlemciler hepsi stress testlerinde deneniyor, oyun testlerinde deneniyor ve incelemesi bu sitede yayınlanıyor:

Alt tarafta ''Page: 1- Introduction & Specifications'' yazan kısma tıklayın, 38 sayfalık bir incelemesi var bu kartın ordan sayfalara bakarak inceleyin.
Eki Görüntüle 476258
Merhaba arkadaşım. Bende artık ekran kartım OCCT' de 15sn' de 139000 hata verdiği ve kapandığı için sendenim galiba.

O sorun tek ekran kartıyla ilgili değil anladığım kadarıyla.Diğer bileşenlerin yetmiyorsa da çıkarmış o hata.Ben wattman konusunda şanslıyım gibi çünkü daha rastlamadım.1800 rpm az fan gücü değil ısınması garip gerçekten.Biraz da şans işi galiba wattman.
O şans işi hepbize denk geliyor zaten ben onu anlamadım. Bak senin bileşenlerin güzel. Benim bileşenlerime bak birde benimkilerde ne sorun var ki ben anlamıyorum. Uyumsuzluk olabilirmiş ondan oluyormuş o hata kartta sorun yokmuş, he aynen kesin öyledir. Kart %100 yük altında 1560 MHz hızında tam performansta çalıştığında 40-60 dakika arasında görüntü vermeyi kesiyor, görüntü ve ses birden gidiyor reset atmadığım sürece düzelmiyor. Bu hata ilk gün kullandığımdada oldu ama benim acemiliğim nerden bileyim bunun bir hata olduğunu. Yani R5 1600 kullanıyorum, 2x8 Corsair Vengeance 3000 MHz kullanıyorum, Harddiskim eski ama sistemim ve oyunlarım SSD'ye kurulu zaten, kullandığım güç kaynağıda çöp bir güç kaynağı değil VS550. Bu parçaların hangisi sorun çıkartabilir hala onu düşünüyorum ben.
Merhaba arkadaşım. Bende artık ekran kartım OCCT' de 15sn' de 139000 hata verdiği ve kapandığı için sendenim galiba.
Kanıtın nerde? İşiniz gücünüz yok AMD'yi kötülüyorsunuz işte bu kafayla bir yere varamazsınız siz, PSU'un çöpse karta laf atma çabuk anakartını değiştir çünkü RAM'lerin arızalı ve işlemcin ölmüş. AMD'ye laf atma burda kendi sistemin çöp diye (!)

O şans işi hepbize denk geliyor zaten ben onu anlamadım. Bak senin bileşenlerin güzel. Benim bileşenlerime bak birde benimkilerde ne sorun var ki ben anlamıyorum. Uyumsuzluk olabilirmiş ondan oluyormuş o hata kartta sorun yokmuş, he aynen kesin öyledir. Kart %100 yük altında 1560 MHz hızında tam performansta çalıştığında 40-60 dakika arasında görüntü vermeyi kesiyor, görüntü ve ses birden gidiyor reset atmadığım sürece düzelmiyor. Bu hata ilk gün kullandığımdada oldu ama benim acemiliğim nerden bileyim bunun bir hata olduğunu. Yani R5 1600 kullanıyorum, 2x8 Corsair Vengeance 3000 MHz kullanıyorum, Harddiskim eski ama sistemim ve oyunlarım SSD'ye kurulu zaten, kullandığım güç kaynağıda çöp bir güç kaynağı değil VS550. Bu parçaların hangisi sorun çıkartabilir hala onu düşünüyorum ben.

Kanıtın nerde? İşiniz gücünüz yok AMD'yi kötülüyorsunuz işte bu kafayla bir yere varamazsınız siz, PSU'un çöpse karta laf atma çabuk anakartını değiştir çünkü RAM'lerin arızalı ve işlemcin ölmüş. AMD'ye laf atma burda kendi sistemin çöp diye (!)
Ben corsair vs serisine çöp demedim zaten estağfurullah.Sadece 550w yetmeyebilir dedim.Ben 700w psu kullanıyorum ve daha wattman hatası almadım.Belki psudandır diye söyledim.Lütfen yanlış anlamayın.
Ayrıca ekran kartını internetten şipariş ettiyseniz kargo sağlam mı gelmişti ?Eğer kargo da hasar görmüşşe o yüzden de wattman hatası verebilir.Kargonuz sağlammıydı ?

BF 5 ULTRA 1080P de 1400 rpm de 3 saat oynuyorum ve sıcaklık 60 larda dolanıyor fakat ortam dan ortama ve kasa içindeki hava sirkülasyonu değişikler göstere bilir
Ben corsair vs serisine çöp demedim zaten estağfurullah.Sadece 550w yetmeyebilir dedim.Ben 700w psu kullanıyorum ve daha wattman hatası almadım.Belki psudandır diye söyledim.Lütfen yanlış anlamayın.
Ayrıca ekran kartını internetten şipariş ettiyseniz kargo sağlam mı gelmişti ?Eğer kargo da hasar görmüşşe o yüzden de wattman hatası verebilir.Kargonuz sağlammıydı ?
550w her türlü yeter arkadışımız şanssız üzüldüm

Yok bende çöp dediniz demedim ama başkalarına göre sorun kesinlikle, katiyen ekran kartında değil. Sanarsınız kanunlarda yeri var. ''AMD Ekran kartları'nın bozuk, arızalı olduğu söylenemez, iddia edilemez, söylenmesi teklif dahi edilemez''

Rog strix rx 590 kullanıyorum. orjinal değerleri gpu 1545 mhz memory 2000 mhz. hiç wattman hatası almadım. kasa olarak cooler master mb511 rgb kullanıyorum ve kasam açık havadar bir yerde duruyor. bu koşullarda ultra ayarlarda oyun oynarken ortalama 75 derece civarlarında seyrediyor sıcaklık.

BF 5 ULTRA 1080P de 1400 rpm de 3 saat oynuyorum ve sıcaklık 60 larda dolanıyor fakat ortam dan ortama ve kasa içindeki hava sirkülasyonu değişikler göstere bilir

550w her türlü yeter arkadışımız şanssız üzüldüm
Aşağı yukarı sistemimiz aynı şimdi bir size bakın bir bana bakın. Bu teknoloji şans işide hep kabaklar bizemi geliyor be kardeşim?
Rog strix rx 590 kullanıyorum. orjinal değerleri gpu 1545 mhz memory 2000 mhz. hiç wattman hatası almadım. kasa olarak cooler master mb511 rgb kullanıyorum ve kasam açık havadar bir yerde duruyor. bu koşullarda ultra ayarlarda oyun oynarken ortalama 75 derece civarlarında seyrediyor sıcaklık.
ROG STRIX gibi bir soğutmayla, MB511 gibi bir kasayla 75 derece alıyorsunuz. Benim demek istediğim şey bu işte, bu kartlar ısınıyor ve bu sıcaklık değerleri normal karşılanıyor. Hadi ısınmayıda geçtim şu wattman sorunu olmasın gene tamam sadece o sorunda olmasa birşey demiyicem artık. İade için servise yolladım umarım iade çıkar. İnsanları mal yerine koyup ''Cihazda arıza tespit edilemedi'' diyerek geri göndermeye bayılıyor servisler mâlum.

Aşağı yukarı sistemimiz aynı şimdi bir size bakın bir bana bakın. Bu teknoloji şans işide hep kabaklar bizemi geliyor be kardeşim?

ROG STRIX gibi bir soğutmayla, MB511 gibi bir kasayla 75 derece alıyorsunuz. Benim demek istediğim şey bu işte bu kartlar ısınıyor ve bu sıcaklık değerleri normal karşılanıyor.
knk 1600 la 9500gt yı sat apu sistem kursan daha iyi değilmi :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı