Konu güzel,
açan arkadaşa teşekkürler.
Biraz uzun olacak lütfen sabırla okuyunuz.
Sapphire pulse rx 580 8 gb ekran karti aralik ortasında dogum günüm sebebiyle hediye olarak kardeslerimden geldi.
Sürücü desteği olmadığı için işletim sistemi 8.1 pro'dan win 10 home yaptım.
Mevcut bilesenlerim kasa aero800, 5 aktif fanı var, işlemci sogutucum venom a10, islemcim i5-6500, anakart msi b150 gaming m3, ram kingston hyprex 2.133 mhz 2x8 gb, sandisk ultra ll 240 gb ssd. Seagete 1 tb hdd. Corsair vs 550 power.
Mevcut ekran kartim msi r9 380 4 gb. Kenarda duruyor. Shadow of tom raider fps testinde ortalama 38 fps aliyordum.
Yaşadığım soruna gelecek olursak. Öncelikle ekran kartını takıp sürücüleri yükledim ve kurduğum oyunu açmaya çalışınca sistem reset atti ve kendini kapatıp açtı. Steamden kurduğum sniper3'de girerken ve ets2'de kapatırken sistem reset atti ve kapanıp açıldı.
Bulduğum çözüme gelecek olursak. Intermette yaptığım araştırmalar neticesinde amd nin verdiği değerler üzerine çıkan firmalardan ötürü. Ekran kartının sağlıklı mhz değerinde çalışmadığı sonucuna vardım. Msi afterbourner programi ile 1.366 mhz olan degeri sırasıyla 1.340, 1325 ve 1301'e düşürdüm. 1.301 mhz ile yaptigim denemelerde steamden kurdugum snpier3, ets2 ve elden kurduğum rom raider, rise of tom raider, shadow of tom raider calismakta. Shadow of tom raider fps testinde 69 ortalama almaktayım.
Sonuç bölümüne gelecek olursak. Ekran kartim 1.301 mhz değerinde stabil ve şimdilik sıkıntı çıkarmadan çalışmakta. Değişiklik durumunda bilgisini yine veririm. Oyuna akşamları kısa süre ayırabildiğim için yaptığım tespitler zamana yayılmakta.
Siz değerli arkadaşlarımın farklı çözüm önerilerine de herzaman açıkım. Umarım yazılımlarla sıkıntılarımız giderilir.