AMD RX 500 Serisi Sorunları

Makaleler
1
Sorunları vs. kullananlar paylaşabilir mi? Sadece kullananlar lütfen! Tartışma lütfen yapmayalım, yeni alacaklar için güzel bir konu olsun.

Demekki bizim kasamız sizinkinden iyi.
Bu kart uzay montaj olsada, kasanın içinde de olsada, Quiet BIOS'da da çalışa hep 75 derece civarlarında çalışıyor. Techpowerup sitesinden bakabilirsiniz. Kartın özelliklerinde 1.150 voltaj çektiği 175W güç tükettiği yazarken, oyunda hep 1.2 voltaj çekip 200 ve üstünde güç tüketiyordu. Fan hızı ise anormal. Kasayla alakası Yok bu durumun. Fan hızı 75 derecede neden 2232 RPM olur ki? Fan hızını düşürünce daha çok ısınıyor üstelik önünüz tıkalı. Ekran kartı hariç herşey sorunlu değil mi zaten? PSU güç veremiyordur, RAM'ler arızalıdır veya kasa çöptür ama kesinlikle ekran kartı sorunlu değildir, aynen aynen.

Bende Furmark testlerinde iken 75 dereceye çıktı. Oyunlarda 73-74 gidiyor. Fan oto Furmark 75 derece fan %50-45.

@Fatih Kuloğlu Öyle bir frekans düşüşü aşağı yukarı 1 FPS kayıp sağlayacaktır o yüzden sorun olmaz.
Öncelikle bilgi için teşekkürler. Zaten fps'den önce derdim oyunda ekran kartımı çalıştırmak oldu. Mhz düşürerek sonuca ulaştım. Sıkıntı çeken olursa kullanabilecekleri bilgi olarak paylaştım. Power düşük olduğu için voltaj arttırmak istemedim.

Daha oyunlarda 1 saat oynayıp sıcaklık değerlerine bakamadım. Durumda değişiklik olursa, forumda kullanıcı arkadaşlardan yardım isteyeceğim. Çözüm bulamazsam da kartı servise göndermeyi düşünüyorum. Zamanla görüp bilgisini paylaşırım.

2-3 haftadır Sapphire Nitro+ Rx 590 kullanıyorum.Max 76 derece gördüm.Benim kasamın hava akışı kötü olduğu için normal sayıyorum bu değeri.Henüz wattman sorunu yaşamadım.
Tek sıkıntı ekran kartı fanları 75 dereceye ulaştığında 2-3 dk araba motoru gibi çalışıp sıcaklığı düşürüyor.
Kasa ısınamadığı için yapıyor diye düşünüyorum.

RX590'ın normal sıcaklığı o zaten dostum. Bu kartı ne yaparsan yap en serin 70-75 derece arası çalışıyor. Benim attığım model birde bakın mavi renkli olanı yani en güçlü soğutmaya ve performansa sahip olan RX590 modeli. Kasayı bahane ediyorlar ama alakası yok. İnternette testlere bakıyorsun ne hikmetse bütün kartlar yük altında 60 derecede çalışıyor çocuk kandırıyorlar. Bu kartı normal olarak kullansanda, Quiet BIOS moduna alıp kartın hızaşırtmasını geri alsanda (Kartın normal hızı 1460 MHz ama fabrika çıkışı hızaşırtmalı geliyor yani 1560 MHz) kartı uzay montaj kullansanda bu kartın sıcaklığı 75 zaten. Kasası olmadığı için kartı
uzay montaj kullanan bir arkadaşımız vardı bu forumda kendisi söylemişti uzay montajda bile 75 derece çalışıyordu kart diye. 3 Tane arkadaş beraber aynı kartı aldık üçümüzdede aynı sıcaklık değerleri var demişti.
İnternette kart testlerine bakıyorsun, yük altında 55 derece 60 derece çalışıyor. Ya var mı öyle birşey? NVIDIA kartları içinde aynı şey geçerli ya herhangi bir ekran kartı yük altında nasıl 60 dereceyi geçmeyebilir ki? Bende bu testlere bakarak aldım, forumdaki önerilere bakarak aldım kart hiçde serin çalışmıyor. Birde bunun Pulse olan, XFX olan modellerini düşün sen. En iyi soğutması 75 dereceyse yandık zaten.

Bu kartın diğer özelliklerine bakmak için şu linke tıklayıp inceleyebilirsiniz, bu sitede ekran kartları işlemciler hepsi stress testlerinde deneniyor, oyun testlerinde deneniyor ve incelemesi bu sitede yayınlanıyor:

Alt tarafta ''Page: 1- Introduction & Specifications'' yazan kısma tıklayın, 38 sayfalık bir incelemesi var bu kartın ordan sayfalara bakarak inceleyin.

Son düzenleme:
Bende normal olanı mevcut.Benim hava akışım şimdilik kötü o yüzden çok görüyor olabilirim dereceyi.Yükte 75 derece araştırdığıma göre normalmiş zaten.O yüzden pek kafama takmıyorum.
Sadece tek sıkıntım var.O da 76 dereceye ulaştığında fanların hızı mı artıyor nedir araba motoru gibi ses çıkarıyor.Bu dediğim 2-3 dk sürüyor ve sıcaklık 70'e inince susuyor.Kasamın hava akışını düzelttikten sonra gene devam ederse garantiye yollarım gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…