Çözüldü AMD Ryzen 2700X Tabanlı Sistemde Kurulumda Donma Problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ersoyodabas

Centipat
1-ISO'yu indirdim USB'ye mount ettim
2-Anakartta ilgili ayarları yaptım
3-Başlangıçta UEFI dan başlattım
4-AMD işlemci için hazır olan configi seçtim
5- Sonra sistemi kurmaya başlamak istedim ama, Apple logosu çıkıyor ekrana ve öyle kalıyor.
Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi sürümü deniyorsun? Tüm sistem bilgilerin nedir? Uygun config dosyasını seçip denedin mi?

Merhaba,
:ASUS ROG STRIX X470-F
AMD Ryzen 7 2700X
EVGA GTX 1080 256 BIT 8 GB

şu linkten indirim isoyu bu websiteden
Yüklemeye başlamadan önce boot ekranındaki ayarlara girdim ve config_kealosamdzen_config ayarını seçip, kur dedim ama sonuç.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şunu uygular mısınız?

Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim, çözüm önerilerinizi deneyeceğim, şu anki durumumu şu şekilde açıklamak istiyorum,
  • USB High Sierra dan kuruluma geçmek isterken, enter a basınca, Apple logosu geliyor ve kilitleniyordu
  • @claus 'ın dediği gibi, Boot args satırının sonunda -v ekledim tamam dedim ve yine USB High sierradan başlattım ve nihayet kurulum ekranı geldi, diski formatladım vs, bu diske kur dedim ve malesef 1 dakka sonra kilitleniyor :/ , 5 kez denedim 5 indede bir süre sonra kilitlenme oluyor,
  • Bu arada, kurulum ekranına gelene kadar ekranda bazı yazılar var dikkatimi çeken,
    • Unsupported CPU !!!
  • 1-2 ekran resmi yüklüyorum bakar mısınız ne yapmam lazım?
  • Terminal den pre install vb. bir kod yazarak kernel lerimi yüklemeliyim ? yoksa biostan işlemci ile ilgili bir ayarımı değiştirmeliyim, veya @blackandyellow 'ın dediği gibi, config dosyası mı yüklemeliyim USB ye...
    • Bu arada @blackandyellow 'ın verdiği linkteki high sierra için değil, denesem uyar mı bana?
Yorumlarınıza ihtiyacım var, cevaplarsanız memnun olurum

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    92,3 KB · Görüntüleme: 34
  • 2.jpg
    2.jpg
    26,8 KB · Görüntüleme: 35
SSD M2/NVME ise firmware update/upgrade yapınız düzelir.
Kemal Bey, Samsung 970 Evo Plus 1TB FLASH - SSD ye sahibim, M2/NVME özelliği varmış evet araştırdım. Herhalde kendi samsung hdd programını indirip o program üzerinden bu işi yapabilirim , ama bende işletim sistemi kurulu değil, bu işlemi bios dan yapabilir miyim ?

Son düzenleme:
Kemal Bey, hayırlı akşamlar, Allah razı olsun, hdd firmware update yaptım, halloldu şu anda, bootable usb olmadan, sistem gözükmüyor, usb yi takıyorum, kurulu harddiskimi öyle görüyorum ve aç diyorum tabi aç demeden önce 1-2 config ayarı yapıyorum, her defasında böylemi olacak acaba ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı