AMD Ryzen 5 2600 Isınma Problemi

AriesXLR

Decapat
Merhabalar. Topladığım yeni sistemde işlemci olarak Ryzen 5 2600 ve soğutucu olarak stok fan ve sıvı soğutma tercih etmediğimden MSI Core Frozer L modelini kullandım. Ancak güç seçeneklerinden oynadığım zaman hem MSI Afterburner programında, hem de AMD Ryzen Master programında sıcaklıkları kontrol ettiğimde sistem boştayken 45 derece civarı oluyor. Güç seçeneklerinden güç tasarrufunu seçtiğimde CPU 1500MHz'ye düşüyor ve sıcaklık 40 dereceye düşüyor. Ne yapmam gerektiğini anlamadım, acaba BIOS'ta bulunan ayarlarla mı oynasam?
NOT: CPU-Z stress testinde maks.. 60 derece oldu, geçemedi 60'ı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben sorun göremedim hocam değerlerde bir aşırılık yok bence. 1600x ile bende benzer sıcaklıklar alıyorum. Belki kasanızda ki hava akışı kötüdür yada kasa hava almıyordur. Soğutucum Wraith Max RGB bu arada. Boşta 36-37 yükte 57-58 civarında oluyor. 4 tane kasa fanı kullanıyorum kasam Phanteks P300.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı