AMD Ryzen 5 3600 işlemcimde sorun mu var?

Makaleler
3
Merhaba yaklaşık 1 ay önce Hepsiburada'dan Ryzen 5 3600 işlemci aldım, bugüne kadar hiçbir sorun yok hatta sorun da yok diyebilirim ancak farklı bir bilgisayarlarla alakalı işlemler yapan bir sayfaya işlemci GHz'in 4.10 4.20'de çalıştığını gösteren resim paylaştım bu hızı 3.60 temel hıza çekmek istediğimi söyledim ancak oradan bir arkadaş dostum işlemcin 2 olarak gözüküyor diye bir yanıt aldım tam olarak nedir anlayamadım anlam veremedim resimleri aşağıya bırakıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Her hangi bir sorun var mı sizce tam olarak anlamadım?

1591127372479.png

1591127394347.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki şu anda sorun çözülmüş mü sanki biraz bilgisayar rahatladı gibi sanki ama psikolojikmen de öyle düşünüyor olabilirim. Normal 4.10 4.00 altına inmeyen işlemci hızı şu anda 3.9 4.0 bu şekilde 4.02 vb gibi değerler gösteriyor oyun oynuyorum ekstra.
He söyle bir durum olmuş olabilir bir ihtimal oyunlar genelde 2 çekirdek kullanır o esnada SS aldıysanız belki değerleri oyunun icinde olduğunuz için göstermiş olabilir kesin olarak değil ama teorik olarak öyle bence.

12 çekirdeği aktif kullanıyor gözüküyor, bir problem yok. Bilgisayarı kapatıp açtığınızda ara ara kontrol edin tekrardan, düşme var mı diye.

Peki bana 12 çekirdeği kullanmasında herhangi bir sorun yaratır mı artı eksi yönleri nelerdir daha mı iyi performans alırım?
He söyle bir durum olmuş olabilir bir ihtimal oyunlar genelde 2 çekirdek kullanır o esnada SS aldıysanız belki değerleri oyunun icinde olduğunuz için göstermiş olabilir kesin olarak değil ama teorik olarak öyle bence.

Şu anda yine oyundayım değerler aynı 6 12 olarak gösteriyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı