AMD Ryzen 7 3700X 4.3 GHz Cinebench R15 Testi

Testi stok soğutucu olan Wraith Prism ile gerçekleştirdim. İşlemci 126W civarı güç çekti test esnasında. Sıcaklıklar 80 dereceye yakındı. Scythe Ninja 4'ün AM4 kiti gelene kadar bununla devam 🙂.

İşlemci frekansı ve voltajı:

1.png

Bellek frekansı ve gecikme değerleri:

2.png

Cinebench R15 tekli ve çoklu çekirdek testi:

3700x.png

Son düzenleme:
@FIREBREAKER Cidden iyi. Ninja 4'ü de 250'ye almıştım ben. Karşıdan bakınca arada çok fark var gibi gözüküyor ancak yazdıklarına göre uzak değil sonuçları. 360mm olmadıkça sıvı soğutma almayı pek düşünmüyorum. 240'ın veya 120'nin yaptığından çok daha iyisini yapan hava soğutmalar daha uyguna satılıyor çünkü.

@Mithat Berhan Olur aslında. Gidelim bi' gün.

@actanonverba Yapıp atarım birazdan. Mesajın arkasından yorum yazın da ben atınca bildirim gelsin veya ben öne çıkarırım. Tercihi sana kalmış.

@FIREBREAKER Cidden iyi. Ninja 4'ü de 250'ye almıştım ben. Karşıdan bakınca arada çok fark var gibi gözüküyor ancak yazdıklarına göre uzak değil sonuçları. 360mm olmadıkça sıvı soğutma almayı pek düşünmüyorum. 240'ın veya 120'nin yaptığından çok daha iyisini yapan hava soğutmalar daha uyguna satılıyor çünkü.

@actanonverba Yapıp atarım birazdan. Mesajın arkasından yorum yazın da ben atınca bildirim gelsin veya ben öne çıkarırım. Tercihi sana kalmış.
Testi yaptığınız değerleri de tekrar hatırlatırsanız çok makbule geçer. %98.2 bekliyorum bakalım şaşacak mı :)

kesinlikle sıvı soğutmanın bakım maliyeti var birde onu hesaba katmak gerek pompa bozulursa direk at çöpe gitsin bunda sadece 2 adet fan var en fazla ne tutabilirki :).

kesinlikle sıvı soğutmanın bakım maliyeti var birde onu hesaba katmak gerek pompa bozulursa direk at çöpe gitsin bunda sadece 2 adet fan var en fazla ne tutabilirki :).
Sıvı soğutmaya şimdilik tamamen karşıyım ben de, elimde X3440 var, geçici ve ilk kez sistem topladım ama her şeyinden her şeyden anlarım. 1.392V 4.00 GHz ile 130W civarı güç çekiyor ve delidlediğim + macun yerine sıvı metal sürdüğüm için plaka ile soğutucu blok arasına Nic C4 ile en düşük RPM'de (950-1000) boşta 28-35, oyunda 50-60, stres testte 68'i geçmedi :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı