AMD Ryzen İşlemci Soğutucuları Sızdırıldı!

AMD'nin Ryzen işlemcilerinin kutusundan çıkacak olan soğutucuları sızdı arkadaşlar. 3 farklı model ile kutu içeriğinde gelecek olan soğutucular, AMD'nin belirlediği üzere 65 Watt için ayrı, 95 Watt için ayrı olarak boyutları değişmekte. Ayrıca bir modelde yüksek performansa sahip olacak. Wraith soğutucunun iyice şekillenmiş haline benziyor.

AMD-Ryzen-CPU-Coolers.jpg

AMD-Ryzen-Cooler-Raja-Koduri.jpg

Yine ses çıkartacaktır sonuçta fan küçük blok küçük ve işlemci ısınan bir bileşen. Farklı demişsin yahu neresi farklı ? Hepsinde fan var onun altında blok var şekli yuvarlak olunca farklı mı oluyor ? AMD 65 ve 95'liklere görünene göre heatpipe bile koymamış.

Yine ses çıkartacaktır sonuçta fan küçük blok küçük ve işlemci ısınan bir bileşen. Farklı demişsin yahu neresi farklı ? Hepsinde fan var onun altında blok var şekli yuvarlak olunca farklı mı oluyor ? AMD 65 ve 95'liklere görünene göre heatpipe bile koymamış.
Dostum anlama sorunu mu var sende. İşlemci evet ısınır ama Ryzen işlemcileri 14nm ile üretildi ve Jim Keller gibi efsane bir mühendisin elinden çıktı. Amacın tartışma çıkartmak ve AMD'yi kötülemek mi ? Technopat'ı takip ediyor musun ? @Recep Baltaş ve @Ali Güngör abilerimiz AMD Wraith CPU Soğutucusunu test ettiler. Bir zahmet izle ve görüşlerini al. Ayrıca soğutucularda heatpipe olmadığını iddia ediyorsun. Ryzen işlemcilerinin Wraith soğutucu ile geleceğini AMD açıklamıştı. Eğer birazcık Wraith hakkında bilgi sahibi olsaydın Wraith soğutucularda heatpipe olduğunu bilirdin. 4 Adet 6mm'lik
ısı boruları mevcut Wraith soğutucularda. 65 Watt ile 95 Watt arasındaki tek fark Metal'in büyüklüğü ile alakalı.

AMD Ryzen işlemcilerin soğutucuları ortaya çıktı

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Wraith hakkında bilgim olmadığını iddia ediyorsun Wraith yerine ilk sayfada Write yazmışsın. Wraith soğutucu ve ilk sayfadaki High Performance denilen soğutucu çok benzerler bu demek değildir ki 65 ve 95 lik soğutucular da heat pipe var. Ben wraith hakkında konuşmazken gelip Wraith'ten bahsetmen de çok ilginç ben diyorum hepsini büyük koysunlar segmentasyona girmesinler sen diyorsun AMD ısınmıyor Jim Keller tasarladı.

Wraith hakkında bilgim olmadığını iddia ediyorsun Wraith yerine ilk sayfada Write yazmışsın. Wraith soğutucu ve ilk sayfadaki High Performance denilen soğutucu çok benzerler bu demek değildir ki 65 ve 95 lik soğutucular da heat pipe var. Ben wraith hakkında konuşmazken gelip Wraith'ten bahsetmen de çok ilginç ben diyorum hepsini büyük koysunlar segmentasyona girmesinler sen diyorsun AMD ısınmıyor Jim Keller tasarladı.
Ben AMD ısınmıyor demedim ki dostum. Biraz dikkatli oku mesajları. Ben Ryzen işlemcilerinin 14 nm ile üretildiğini ve bu yüzden daha verimli, daha güçlü ve daha az ısınan işlemciler olduğunu belirttim.

Ayrıca neden tüm işlemcilere büyük soğutucu versinler ki ? İşin maddi kısmını asla bilemeyiz. Demek ki AMD mühendisleri ve Finansçıları bunu uygun görmüşler. Sonuçta Intel sana soğutucuyu da vermiyor. Gidip ekstra soğutucu alman gerekiyor. AMD ise üst düzey bir soğutucuyu kutu içeriğine ekliyor. Bunun için AMD'ye teşekkür etmektense sen gelip neden hepsine büyük soğutucuyu koymuyorlar diye laf atıyorsun.

High end işlemcilere cpu soğutucu koymasa da olurdu. Alan bilinçli kullanıcı soğutucuyu elden çıkaracaktır. Bunun yerine işlemcinin fiyatından maliyeti düşürselerdi daha iyi.

High end işlemcilere cpu soğutucu koymasa da olurdu. Alan bilinçli kullanıcı soğutucuyu elden çıkaracaktır. Bunun yerine işlemcinin fiyatından maliyeti düşürselerdi daha iyi.
İşlemci fiyatları bence gayet uygun. Yüksek seviye işlemci alan belli kesim evet daha iyi soğutucu alır fakat almayanlarda olacak.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı