AMD Ryzen neden alınmalı?

Demek ki bu teknoloji bu fiyata satılabiliyormuş, demek ki Intel bizi hep kazıklamış.

Son güncellemeler ile büyük gelişme oldu, fakat eski testler çok sayıda ve herkes eski testleri yorumluyor.

Bu fiyatlara optimizasyonsuz halleri bile ideal.
Hocam, sizin gibi doğru ve güncel testleri paylaşıp, insanları bıkmadan tekrar tekrar bilgilendiren kişileri bulmak oldukça zor. :) Bence moderatör olsaydınız güzel olurdu doğrusu. :)

Ryzen işlemcilerin DX 12 performans avantajı da var mıydı?

@GCN Hayir, Ryzenler tamam daha F/P ama attiginiz testler pek hosuma gitmedi acikcasi. Karsilastirdginiz Ryzen VS Intel islemciler saf guc olarak hepsinde Intel guclu. 1600X ile 6850K'yi karsilastiriyorsunuz. Arada dagkar kadar fark var. 6850K cok daha guclu bir islemci. Attiginiz testler ya Render icin yad a coklu cekirdek performansidir. Her seyde de bunar onemli degil.

Arkadaşlar AMD teknoloji bakımından geriden geldi fakat intel ile aradaki mesafeyi kapattı. Son kullanıcılar olarak bu bizim yararımıza olan bir şey.
Neden alınmalı cevabına gelince.
Ben Fiyat/Performans değerlerine bakıyorum. Oyunlarda artık gitgide çoklu çekirdek kullanımını destekliyor. AMD 'yi de rekabet oluşturduğu için seviyorum.
Tercihim AMD olacaktır.

@GCN Hayir, Ryzenler tamam daha F/P ama attiginiz testler pek hosuma gitmedi acikcasi. Karsilastirdginiz Ryzen VS Intel islemciler saf guc olarak hepsinde Intel guclu. 1600X ile 6850K'yi karsilastiriyorsunuz. Arada dagkar kadar fark var. 6850K cok daha guclu bir islemci. Attiginiz testler ya Render icin yad a coklu cekirdek performansidir. Her seyde de bunar onemli degil.
Her ikisi de 6 çekirdekli, her ikiside 12 izlekli, her ikisi de benzer frekansa sahip, her ikisi de 14nm ve sonuçlar ortada. Tek çekirdek ve çok çekirdek olarak eşitler. Hangi tür teste bakarsan bak. Saf güç dedigin şey nedir? Benim bildiğim tek çekirdeğin tek başına sağladığı güce saf güç denir. Mesela 10 çekirdek her biri 100kg kaldırıyorsa eder 1 ton. 5 cekirdek her biri 150 kg kaldırıyorsa eder 750 kg, yani 5 çekirdeklinin saf gücü daha fazla fakat ne önemi var, aldığımız sonuç önemli. Ryzen tek çekirdek vs Core tek çekirdek aynı frekansta, Ryzen %5 fark atıyor. Bizi ilgilendiren sonuctur, sonucu ne kadar fiyata satın aldığımızdır.

O zaman sen git 1600X al. Sizin yaptiginiz AMD fanligidir. Biz buna da karsiyiz. 6850K'nin rakibi 1700X'dir, 1600X degil. Attiginiz testler gercekci degil.
@Barış Tolon @CJack60 @BERWAR
Hocalarim 1 sayfa oncesine bakarsaniz anlarsiniz.
1600 saf guc olarak i7 7700'den daha kotudur veya bilemedin yakin/esittir. 6850K ile karsilastirmak ve 1600X'un ezdigini soylemek AMD fanligindan baska bir sey degil ve sacmalik olur.
@SideWinder

Userbenchmark sitesinden aldığınızı hatırlıyorum bu değerleri. Yanlış bilgiler gösteren bir site zaten. Hatta Recep Baltaş'da yasaklanma durumu için konu açmıştı sosyalde. 1600X ile 6850K modelini karşılaştırmak pek mantıklı değil. AMD bile bu iki modeli birbirine rakip sunmuyor.

@FantastikTürk Ryzen işlemcilerin rakip olduğu İntel modellerinin hepsinde de saf güç olarak Ryzen işlemciler daha üstün bariz şekilde, İntel üstün değil bunu nereden çıkardın? R5 1600X çoklu çekirdekte İ7 6800 modelinden daha güçlü, birbirine rakip olmayan modeller bunlar.

Hayir, yanlis anladiniz. Rakip olduklari degil, onda zaten Ryzen guclu. Arkadas 1600X ile 6850K'yi karsilastirmis ve bunun gibi degerler sunmus. Sundugu degerler dogru degil ve karsilastirdigi islemcilerde Intel guclu dedim. Karsilastirdigi islemciler derken mesela 6850K ve 1600X karsilastirmasinda 1600X demis. Bunda Intel guclu dedim. Yanlis anlamayin lutfen :D.

AMD Ryzen 1800X, saf güç olarak kendilerinden 3 kat daha pahalıya satılan INYEL işlemciye fark atıyor. INTEL'in bizi kazıkladığı konusuna katılıyorum. R5 1600 ise gayet iyi bir F/P işlemci. Rakibi olan 7600K ve 7600 ü yine saf güç olarak eziyor. Bu konuda @GCN ye katılıyorum.
INTEL bizi kazıklıyormuş açıkçası.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı