AMD Software: Adrenalin Edition 23.9.3 sürücüsü yayınlandı

Hocam tam bir yıldır Sapphire Pulse 6700 XT kullanıyorum. Bu sürede 30'dan fazla oyun oynadım ve hemen hemen tüm yazılım güncellemelerini yükledim. 23.09.2 dahil hiçbir problem yaşamadım. Sadece Uncharted oyununda eski yazılima yükleyerek oyunu oynayabildim. Karttan son derece memnunum belki bana böyle denk gelmiştir ama yazılım problemlerinin abartıldığını düşünüyorum. Daha eski kartlar konusunda bir bilgim yok genelde 500 serisi için pek iç açıcı şeyler söylenmiyor. Yorum yapamam çünkü kullanmadım. Bu arada kartın en önemli problemi sıcak çalışıyor. Yaz aylarımda oyununa göre 75-80 dereceleri görebiliyor ki bu esnada junction temp 100 civarı oluyor. Bunu isterseniz AMD Adrenalin fan ayarıyla düşürebilirsiniz ben her güncellemeden sonra uğraşmak istemediğim için tercih etmiyorum. Yabi bu durum AMD'den ziyade model kaynaklı başka kartlar (örneğin XFX merc 309 bu kartı da uzun süre kullandım) aynı oyunlarda daha serin çalışabiliyor. NVIDIA düşünür müyüm? Manyak değilsem ve bütçem yeterse NVIDIA'nın üst segment kartlarını (4080 ve 4090)hiç düşünmeden tercih ederim. Fakat bütçem yetmezse bu kartların altında kalacaksam tercihim 7900 XTX ve XT olacaktır. Saygılarımla.

Hocam bende 6700XT Red Devil kullanıyorum ben 1 kere hata yaşadım CS:GO'da onun dışında benim kartım da çok sorunsuz çalıştı.

Normalde sürücü bu ayın 22'sinde sunulmuştu, Google'da arattığınızda çıkıyordu ancak kartların destek sayfasında son sürüm 23.9.2 gözüküyordu, tam anlamıyla yayınlanmamıştı. Şimdi genel olarak yayınlandı. Bu sürüm, cp 2077: Phantom liberty, Payday 3 ve Counter-Strike 2'ye destek veriyor. Bilinen sorunlar ise önceki sürüm ile aynı ve herhangi bir çözülen sorun yok, sadece oyunlara destek amaçlı çıkmış. Factory reset hala devre dışı...

Sürücüyü indirmek için:

Galiba artık aski APU'lara destek yok.

Normalde sürücü bu ayın 22'sinde sunulmuştu, Google'da arattığınızda çıkıyordu ancak kartların destek sayfasında son sürüm 23.9.2 gözüküyordu, tam anlamıyla yayınlanmamıştı. Şimdi genel olarak yayınlandı. Bu sürüm, cp 2077: Phantom liberty, Payday 3 ve Counter-Strike 2'ye destek veriyor. Bilinen sorunlar ise önceki sürüm ile aynı ve herhangi bir çözülen sorun yok, sadece oyunlara destek amaçlı çıkmış. Factory reset hala devre dışı...

Sürücüyü indirmek için:

Çok garip RX 570 kullanıyorum bu güncelemeyi. Desteklemiyor mu? Güncelemeyi indirdim ama driver çalışmiyor.

Hocam tam bir yıldır sapphire pulse 6700 xt kullanıyorum. Bu sürede 30 dan fazla oyun oynadım ve hemen hemen tüm yazılım güncellemelerini yükledim. 23.09.2 dahil hiç bir problem yaşamadım. Sadece uncharted oyununda eski yazılima yükleyerek oyunu oynayabildim. Karttan son derece memnunum belki bana böyle denk gelmiştir ama yazılım problemlerinin abartıldığını düşünüyorum. Daha eski kartlar konusunda bir bilgim yok genelde 500 serisi için pek iç açıcı şeyler söylenmiyor. Yorum yapamam çünkü kullanmadım. Bu arada kartın en önemli problemi sıcak çalışıyor. Yaz aylarımda oyununa göre 75-80 dereceleri görebiliyor ki bu esnada junction temp 100 civarı oluyor. Bunu isterseniz amd adrenalin fan ayarıyla düşürebilirsiniz ben her güncellemeden sonra uğraşmak istemediğim için tercih etmiyorum. Yabi bu durum amd den ziyade model kaynaklı başka kartlar (örneğin xfx merc 309 bu kartı da uzun süre kullandım) aynı oyunlarda daha serin çalışabiliyor. Nvdia düşünür müyüm? Manyak değilsem ve bütçem yeterse nvdia nın üst segment kartlarını (4080 ve 4090)hiç düşünmeden tercih ederim. Fakat bütçem yetmezse bu kartların altında kalacaksam tercihim 7900 xtx ve xt olacaktır. Saygılarımla.
Hocam aynı kartı kullanıyoruz. Şu an mesela sıcaklık değerleri nasıl sizin yükte? Ben dün 23.9.3 güncellemesinin ardından oyuna girdiğimde 68-70 derece civarı oluyor sıcaklık ama fan fabrika ayarlarına göre çalışmıyor. Normalde %49 ile çalışması gerekirken %65-%70 arası çalışıyor. Kendim fanı ayarlasam da yine %65 civarında çalışıyor. Undervolt yaptığımda sıcaklık 55-47 derece civarına düşüyor ama fan yine %65 civarında takılıyor. Sanki sabitlenmiş gibi.

Sürüyü kurdum birkaç oyunda FSR ile performans düşüşü yaşadım açıkçası ve Smart Access Memory hiç açılmıyor artık. Yarın silip tekrar yükleyeceğiz.🥲

Bende memnunum FSR destekleyen oyunlardan rahat FPS alıyorum.

Hocam tam bir yıldır Sapphire Pulse 6700 XT kullanıyorum. Bu sürede 30'dan fazla oyun oynadım ve hemen hemen tüm yazılım güncellemelerini yükledim. 23.09.2 dahil hiçbir problem yaşamadım. Sadece Uncharted oyununda eski yazılima yükleyerek oyunu oynayabildim. Karttan son derece memnunum belki bana böyle denk gelmiştir ama yazılım problemlerinin abartıldığını düşünüyorum. Daha eski kartlar konusunda bir bilgim yok genelde 500 serisi için pek iç açıcı şeyler söylenmiyor. Yorum yapamam çünkü kullanmadım. Bu arada kartın en önemli problemi sıcak çalışıyor. Yaz aylarımda oyununa göre 75-80 dereceleri görebiliyor ki bu esnada junction temp 100 civarı oluyor. Bunu isterseniz AMD Adrenalin fan ayarıyla düşürebilirsiniz ben her güncellemeden sonra uğraşmak istemediğim için tercih etmiyorum. Yabi bu durum AMD'den ziyade model kaynaklı başka kartlar (örneğin XFX merc 309 bu kartı da uzun süre kullandım) aynı oyunlarda daha serin çalışabiliyor. NVIDIA düşünür müyüm? Manyak değilsem ve bütçem yeterse NVIDIA'nın üst segment kartlarını (4080 ve 4090)hiç düşünmeden tercih ederim. Fakat bütçem yetmezse bu kartların altında kalacaksam tercihim 7900 XTX ve XT olacaktır. Saygılarımla.

Bana kalsa 4090 alırdım ama fiyat farkı acayip çok ona verecek bütçem yok yani o kadar para verecek olsam işlemciyi anakartı güçlü alıp kartların yeni serilerden daha sonra almak daha mantıklı o bakımdan, hakilsin diğer yandan AMD VRAM olarak ve yeni olan FSR. 3 bayağı kart gücü için iyi olay, şu an kendim 5500XT kullanıyorum sorun yaşamadım ama 5500 kör kart işlemcisi zayıf 570 bile daha iyi 😁

Bende RX 6600 ekran kartı var 23 sürümlerin hepsinde sıkıntı var. Şöyle ki oyun video Alt Tab yaparken anlık takılmalar oluyor, son 23.9 sürümlerinde ise Twitch'te video izlerken anlık video yavaşlıyor takılıyor devam ediyor. 22.5.2 sürümündeyim. Bir sorun yok. Sizde böyle bir durum var mı? Kartı garantiye vermek istiyorum ancak eski sürümde böyle bir problem de olmuyor. Anlamadım gitti.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı