AMD Software: Adrenalin Edition 24.2.1 sürücüsü yayınlandı

Peki niye o zaman pazarın %80 hakimi hala. Nvidia sorun elbet çıkabilir esas mesele zaten çıkan sorunu hemen giderebilmektedir. Biri daha sık güncelleme vererek sorunu çözüyor veya en aza indiriyor. Öteki ise kaç ayda bir güncelleme veriyor sorunlu çıkarsa vay haline forumlarda hangi driver sürümü iyi diye bildiğin driverlar arası keşfe çıkarıyor. Satış sonrası destek işte bu yüzden önemli.
Millet TurboX sistem alıyor, TurboX gayet güzel o zaman. Yorumları da iyi. Pazar hakimiyetine bakarsak çöp Intel'lerde alınabilir. AMD'de gayet sık güncelleme veriyor eğer sürücü desteği varsa. Misal RX Vega 7 için destek kesilmeden önce gayet sık güncelleme alıyordum.
NVIDIA'da aynı sorunlar var birader. Bir sürü konu var "RTX/GTX **** kart için stabil sürücü önerisi" diye. Aç bak. Radeon kart için ne kadar stabil sürücü öneri konusu açılıyorsa NVIDIA için de en az o kadar açılıyor. NVIDIA ağırlıklı forumlara baksan NVIDIA kartları da kronik sorunlu belleyebilirsin. Argümanın olmadan konuşma.

Stable Diffusion falan kullanıyorsan Windows'da düzgün çalışmıyordu DirectML yüzünden. Linux kurulması önerilirdi.
Asıl DirectML sayesinde çalışıyor şu anda. Başka türlü anca hata veriyor küfür manyağı yaparlar adamı.

Yanlış hatırlıyormuşum.

Forge UI çıkmış tabi ki AMD'de çalışmıyor DirectML falan çalışmıyor üzerinde. Adam 2060'la benden iyi sonuç alıyor ben 60 saniyede bastırırken bu UI ile 25 de basıyorlar. Ara ara VRAM doldu hatasını da modelden modele alıyorum.

Forge UI çıkmış tabi ki AMD'de çalışmıyor DirectML falan çalışmıyor üzerinde. Adam 2060'la benden iyi sonuç alıyor ben 60 saniyede bastırırken bu UI ile 25 de basıyorlar. Ara ara VRAM doldu hatasını da modelden modele alıyorum.

2060'ın daha iyi sonuç alması normaldir, AMD pek iyi değil zaten bu konularda.

Bu işlerde hatırladığım kadarıyla fazla çekirdek frekansının pek bir faydası yoktu. Çekirdek frekanslarını düşürüp undervolt ve underwatt yaptıktan sonra VRAM zamanlama ayarlarını yapıp frekansını arttırırsan muhtemelen daha iyi sonuç alırsın daha düşük güç tüketimiyle.

@snmzbeat
Normalde bende sadece bu sorun vardı. Her zaman çatır çatır güncellerim bir sıkıntı çıkmazdı. Hali ile garip sesler gelince sorun oluyor. Şimdilik sorun yok taş gibi. :)

Bilerek fixlediklerini sanmıyorum onu önümüzdeki mart sürücüsünde geri gelir o sorun.

Bilmiyorum hocam vallahi. İlk defa başıma geldi inan. Cart, zurt diye garip sesler çıkıyordu. :D

Bilerek fixlediklerini sanmıyorum onu önümüzdeki mart sürücüsünde geri gelir o sorun.
Gelmesin benden uzak dursun o problem 😂 donanım hızlandırma olayı her tarayıcıda var belki bu durum oyunlardada vardı warzone da ve remmant 2 de drop yiyordum tarayıcıda da. En kısa sürede kurup deneyimleyecegim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı