Çözüldü AMD sürücüsü vs NVIDIA sürücüsü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

FurkanAk19

Hectopat
AMD sürücülerin zamanla FPS artışına ve NVIDIA Driver'ların zamanla FPS düşüşüne neden olduğuyla ilgili şeyler duydum ben zaten AMD ekran kartı almayı planlıyordum ama NVIDIA bir kart ile arada kalmıştım hangisi daha iyi ve kapsamlı sürücü güncellemesi yapıyor yardımcı olur musunuz?
NVIDIA sürücüler hakkında duyduklarım doğruysa benimle beraber sistem toplayacak arkadaşlarımı da uyarmış olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
AMD ekran kartını almak istiyorsanız bekleyeceksiniz. Diğer kullanıcılar sorunlar bitti diyene kadar almayın. NVIDIA'da böyle bir sıkıntı yok. Elbet sıkıntı yaşayan var ama sırf bu forumda bile ekran kartı hatası olarak sürekli AMD görülürken tek tük NVIDIA görülüyor. NVIDIA hataları genel olarak düşük GPU kullanım oranı ile ön plana çıkarken AMD hataları siyah ekran, Wattman, FPS dropları gibi sorunlarla ilgili oluyor.
AMD sürücüleri zamanla optimize edildiğine göre Sapphire RX 5700 XT Pulse modelini almamda bir sakınca yoktur değil mi?
Çünkü RTX 2070 Super ile yarışıyor ve daha ucuz.
İki ekran kartı da güzel sürücü güncellemeleri alıyor ve açıkçası RTX kullanmayacak biri olarak sırf NVIDIA Driver stabilitesi için 1000TL fark vermek istemiyorum düşünceleriniz söyler misiniz?
Sapphire RX 5700 XT almamda sürücü açısından bir sakınca var mıdır.
Sürücü kaynaklı sorun yaşamama garantisini veremeyiz maalesef. Aslında hiçbir üründe sorun yaşamama garantisi yok. Burada tercih size kalıyor. Açılan, tartışılan konular ortada. Ekran kartı öneri konularında gözün kapalı alabilirsin, ben hiç sorun yaşamadım, hiç sorun yaşamazsınız gibi ifadeler görürseniz ve bu ifadelere güvenip, aldığınızda bir sorun yaşarsanız o arkadaşlar yerine bizim gibi AMD ekran kartlarında bütün kronik sorunlar ile uğraşmış kişiler olarak elimizden geldiği kadar size yardımcı olmaya çalışırız. AMD ekran kartlarında görülen WattMan ve siyah ekran hataları marka model fark etmiyor maalesef. Bu sorunlarında şu anlık net bir çözümü yok. Bütün çözüm yöntemlerini denemek gerekiyor. NVIDIA tarafında ise kronik sıkıntılar var mı bilmiyorum açıkçası. Bilgili arkadaşlar varsa yorumda bulunacaktır.

Maksimum bütçe sunabilir misiniz? Sistem özellikleriniz nedir bu arada?

Bu iki resimdeki sistem arasında kaldım.
Ryzen 5 3600.
MSI B450M PRO-VDH Max.
Sapphire Pulse RX 5700 XT ya da Galax RTX 2070 Super WTF
Neo Forza 3600MHz 8x2 RAM.
Adata XPG Pro SX8200 PRO 512 GB M.2 SSD.
Dark diamond Pro mesh kasa.
High Power 700W +80 PSU
Eğer Galax RTX 2070 Super alirsam 1000TL fark oluşuyor sizce değer mi?
Maksimum bütçe sunabilir misiniz? Sistem özellikleriniz nedir bu arada?

Bütçe en fazla RTX 2070 Super olan versiyonu almama yetiyor ama monitör lazım...Monitör konusunu eski bilgisayarımı satıp halledebilirim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200802-151637_Chrome.jpg
    Screenshot_20200802-151637_Chrome.jpg
    84 KB · Görüntüleme: 29
  • Screenshot_20200802-151630_Chrome.jpg
    Screenshot_20200802-151630_Chrome.jpg
    79,6 KB · Görüntüleme: 32
Bu iki resimdeki sistem arasında kaldım.
Ryzen 5 3600.
MSI B450M PRO-VDH Max.
Sapphire Pulse RX 5700 XT ya da Galax RTX 2070 Super WTF
High Power 700W +80 PSU
Eğer Galax RTX 2070 Super alirsam 1000TL fark oluşuyor sizce değer mi?

Toplamda ne kadar bir miktar ediyor bu iki sistem?

AMD sürücülerin zamanla FPS artışına ve NVIDIA Driver'ların zamanla FPS düşüşüne neden olduğuyla ilgili şeyler duydum ben zaten AMD ekran kartı almayı planlıyordum ama NVIDIA bir kart ile arada kalmıştım hangisi daha iyi ve kapsamlı sürücü güncellemesi yapıyor yardımcı olur musunuz?
NVIDIA sürücüler hakkında duyduklarım doğruysa benimle beraber sistem toplayacak arkadaşlarımı da uyarmış olurum.
Soru mu bu?

Ben de bundan bahsediyorum, RTX ve DLSS ilgimi çekmiyor. Ben oyunun grafiklerine değil de daha çok akıcılığına bakan biriyim bu sebeple 1000TL fark ödemek bana mantıksız geliyor ama merak ediyorum sırf 1000TL fark ödememek için alacağım RX 5700 XT bana sürücü konusunda ne kadar büyük sorunlar yaşatır veya yaşatır mı?

DLSS 2.0 ile FPS artacak zaten. Nasıl ilginizi çekmiyor. RTX açmayabilirsiniz ama DLSS 2.0 açmamak da ayıp olur RTX kartta.

RX 5700 XT Pulse olan sistem 7.758.
Galax RTX 2070 Super WTF olan sistem 8758.

Parça parça topladım. Daha iyi bir anakart için standart SSD kullandım. Kasayı ve güç kaynağını Corsair seçtim, aşağı yukarı aynı fiyat oldu. Ben size 2070 Super tercih edin diyebilirim. Az bir miktar ödenmiyor. Kafa rahat olsun.

Parça parça topladım. Daha iyi bir anakart için standart SSD kullandım. Kasayı ve güç kaynağını Corsair seçtim, aşağı yukarı aynı fiyat oldu. Ben size 2070 Super tercih edin diyebilirim. Az bir miktar ödenmiyor. Kafa rahat olsun.

Topladığını.

Ben yüksek ihtimal Sapphire RX 5700 XT Pulse alacağım.
Bütçeyi Ryzen 7 3700X'e harcasam rahat yayın yapabilir miyim?
Benim topladığım sistem şöyle.

Ryzen 7 3700X.
MSI B450M PRO-VDH Max.
Sapphire RX 5700 XT Pulse.
High Power 700W +80.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı