AMD vs Intel işlemci

Peki hangi Intel işlemciyi önerirsiniz? 13 ve 14. nesil Intel işlemciler çok ısınıyor, biliyorsunuz ki.

Stok fanla her işlemci ısınır. Daha az ısınmasını istiyorsan sıvı soğutma veya kule tipi takman lazım. Intel yine de ısı konusunda AMD'ye göre biraz daha iyi kaldığı söylenebilir. Intel Core i7 13700 2K çözünürlükte önerebileceğim bir işlemcidir.

Bu arada bildiğim ve teknoloji camiasının bildiği, tüm bu Intel işlemci skandallarının sebebi performans olarak rakibi AMD ile yarışmak isteyen Intel'in işlemcilerine voltaj vetererek cayır cayır yakması.
Tamam ben de Intel işlemci kullanıyorum (9700KF) ve önceki AMD FX işlemcim de cayır cayır yanıyordu ama günümüzde Intel bariz sıcak üst seviye işlemcilerde. Aksini savunmak istiyorsanız bu konuda bir başlık açın derim.
İnsanları yanlış yönlendirmeyelim. Eksik ve hatalı önerilerle bilgisayar mağazasına filan giderse fena kazıklanabilir sırf ordaki satıcının keyfinden.

Bütçen var ise B650S Wi-Fi vb, anakart ve 7800x3D al. Yoksa B650M-P alıp R5 7500F falan alabilirsin 2K´da çok rahat Ti Super´i besler.

Büyük ihtimal sizin dediğinizi yapacağım. 7800x3D'yi çok övmüşlerdi. Teşekkür ederim burada zaman ayırıp bana yardımcı olmaya çalışan herkese.

Bu işlemcinin bir veya iki tık üstü hangisi oluyor? Oynadığım oyunlar gereği işlemcinin yüksek olması gerekiyor. Bir de eğer bir veya iki tık üstünü alırsam bu işlemcinin darboğaz sorunu yaşar mıyım?

7800x3D´nin üstü yok dostum. (Şimdilik). i9 14900K´dan bile güçlü. Dünyanın en güçlü oyun işlemcisi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı