Intel vs AMD işlemci

• Konuyu başlatan M.Esat
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 3.509
İşlemci için AMD mi Intel mi tercih etmeliyim kafam karışıyor. AMD için anakart alırsam ileride AMD4 soket daha çok çeşitli seçeneğe sahip ama Intel her nesilde soket değiştiriyor.

Alacağım sistemde ekran kartını çok sonra ekleyeceğim. O yüzden işlemcinin şu an güçlü de olmasını istiyorum. AMD 5600G APU gözüme güzel göründü ama kimi insanlar APU serisinin çok ısındığını, zamanla yavaşladığını, performans düşüklüğü gösterdiğini iddia ediyor.

Sisteme ileride ekran kartı eklemeyi düşünüyorum o yüzden AMD APU işlemci ekran kartını besleyebilir mi öğrenmek istiyorum. Bu şekilde kullananlar varsa tecrübelerini aktarırsa sevinirim.
Intel işlemci öneriliyorsa da içerinde olan HD grafik birimini kullanacağım.

Bilgisayarı Office programları, film, dizi, oyun için kullanıyorum.
AMD çok daha iyi.

Başlığı görünce bir heyecanlanmadım değil, eski AMD vs Intel kavgaları aklıma geldi forumda ki.

Neyse konuya dönersek eğer AM5 platform bir işlemci alırsan eğer, anakartlar 2025'e destek sağlıyor. Intel muhtemelen her sene değiştirecek.

APU olarak şuan 7000 serisi işlemcilerin hepsinde iGPU denilen çipler var, oyun için olmasa da görüntü vermeye, yani şuan sizin ihtiyacınızı karşılayabilir işlemciler, ki zaten sonradan ekran kartı alırsanız da çok güçlü bir işlemciye sahip olmuş oluyorsunuz.

G serisi işlemciler 7000 serisi için çıkar mı onu kimse bilmiyor işte.

Fiyatına ve ekran kartına göre değişir, ekran kartın AMD ise AMD işlemci daha mantıklı olur SAM için, Intel olursa da ReBar kullanırsın ama SAM daha iyi olur. Yalnız AM5 anakartlar geldi diye AM4 neden bitmiş tükenmiş gibi davranılıyor anlamadım. Intel tarafında 600 anakartlar 12-13 nesil desteği veriyor da 14 verecek mi? Vermeyecek. AM4 sokette tercihi yapılabilecek hala zibilyon tane CPU var, hepsi de ortak sokette. Adamlar yıllar sonra bir soket değiştirdi, insaf yahu.

AM4 ileride çıkacak CPU'lara yönelik olmayabilir, bu demek değil ki tamamen yetersiz kalır. Öyle bakarsak LGA 1700 de ileriye dönük değil. 14. nesil çıktığında ona da yeni CPU takamayacaksın çünkü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı