AMD vs İntel...

Acestica

Hectopat
Katılım
20 Mart 2014
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle herkese merhaba. Benim merak ettiğim konu nasıl bir 4GHz Amd işlemcisi, İntel 3.5GHz i7 işlemcinin yarısı fiyatına satılabiliyor? Bu ikisi arasında gerçekten o kadar fiyata değecek bir performans farkı mı var, yoksa İntel sırf isminden mi o kadar uçuruyor fiyatlarını?
 
Selamlar, AMD ürünleri fiyat performans yönünden iyidir. Intel daha fazla performans konusunda ürün pazarlamaktadır. Bu soruyu oyun oynamak yönünden soruyorsan, para yönünden sorun yoksa intel bir sistem, ama maddi sorun varsa AMD sistem toplanır. Oyun konusunda AMD cpu`lar daha iyi bir ekran kartı alabilmek yönünden uygundur. Oyunlarda genel anlamda ekran kartına yüklenilmesinden dolayı paranın büyük kısmını yatırmak gerekir. Artık GHZ`in fazla bir önemi kalmadı. Üretim teknolojisi daha ön planda yer alıyor. Intel 22 nm yada AMD tarafında 32 ile 28 nm gibi. Oyunlarda fx 6300 bir cpu ile, intel tarafında i5 4570 bir cpu`nun farkı en fazla 2 ile 3 fps oynuyor.
 
Intel`den şaşmayın derim. Amd ler ucuz ama ucuz etin yahnisi gibi bir hesap var. Soket yapısı dayanıksız yapılmış. Tim fx serisi böyle en azından. Ayrıca intel–nvidia ikilisi oyunlar açısından daha iyi (bence). Çünkü Nvidia, her oyun için ayrı ayrı tweak yayınlıyor. Fiyat açısından amd tabiki süper. 3 bin tl ye on numara amd kasa toplanır amd yapılırsa.
 
Intel`den şaşmayın derim. Amd ler ucuz ama ucuz etin yahnisi gibi bir hesap var. Soket yapısı dayanıksız yapılmış. Tüm fx serisi böyle en azından. Ayrıca intel–nvidia ikilisi oyunlar açısından daha iyi (bence). Çünkü Nvidia, her oyun için ayrı ayrı tweak yayınlıyor. Fiyat açısından amd tabiki süper. 3 bin tl ye on numara amd kasa toplanır amd yapılırsa.

Bu bahsettiğiniz "Ucuz etin yahnisi" olayı bundan en az 10-12 sene önce AMD yeni yaygınlaşırken olan olaylardı. Tamam AMD ghz bazında daha yüksek olduğu halde İntel'den daha az performans verebiliyor ama bu olay üretim teknolojisinden kaynaklı. AMD'nin kötü olduğu manasına gelmez. Ayrıca soket yapısı dayanıksız yapılmış derken bunu kanıtlayacak bir kaynağınız var mı? AMD almış olup anakartın soketi bozuldu / işlemcimin pinlerinin iletkenliği iyi değilmiş diyen duydunuz mu? Lütfen artık aşın bu AMD ucuz olduğu için kötüdür mantığını.
 
FX-8350 4.8 Ghz'de i5-4670'i tam yakalayamıyor. Online oyunlarda fark daha da açılıyor. Göstereceğim örnekte i5-4670K var ancak stok hızda test edildiğinden i5-4670 diyelim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Bu tartışmayı insanlar neden yapar hiç anlamam, sizce bu kadar büyük bir firma AMD ile aynı kalitede işlemcileri olsa onlardan 2 kat fazla fiyata satar mı? İnsanların bunu test edeceğini, arada ki farklarını bulacağını düşünmüyor mu sanki bu adamlar? Demek ki bir fark var ki adam piyasada ki rakibinin 2 kat fiyatına işlemcisini piyasaya sunuyor. Çok kaba olmasın ama AMD sistem arkadaşlarında dediği gibi F/P sistemdir. Yani bütceniz yoktur, düşük bütçeye iyi oyun oynamak istersiniz ve AMD alırsınız. 5000-6000 bütçesi olsa hala AMD alırım diyen var mı? yoktur, AMD almasanın tek sebebi bütçedir yada bilgisayarda sadece oyun oynayacaktır. Türkiyede bilgisayarda sadece oyun oynayan kesim bilgisayar uzmanı ilan ediliyor forumlarda ve ne hikmettir ki istenen pc toplama tavsiyelerinin 100 tanesinin en az 95 tanesi oyun odaklı. AMD oyunlar dahil olmak üzere hiçbir noktada İnteli geçemedi, geçemez. Açıkçası İntelin ben rakip olarak gördüğünü de düşünmüyorum AMD yi. Oyun bilgisayarı zorlayacak bir husus değil, bunu sokun artık kafanıza. Oyun ekran kartını zorlar, işlemci darbogaz olmasın yeter. Her oyunu ultra oynayan bilgisayarı en iyi pc zannediyorsunuz, bundan kurtulursanız yada araştırırsanız AMD-İntel farkını net görürsünüz. Ben İntel işlemcinin 42 dakikada yaptığı renderi AMD nin 5.ci dakikada hata verdiğini biliyorum siz bana neden bahsediyorsunuz? Aslında bir-iki cümleyle açıklanabilir, fakirsen AMD, zenginsen İntel. Bu kadar basit, hiçbir zaman kalite bedava olmaz, Ferrari ile BMW yi kıyaslıyorsunuz ya ona gülüyorum en çok, neyse.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım sen şu an intel ve nvidia'cıların kucağına düşmüşsün sana ballandıra ballandıra anlatıyorlar. Hem güncel intel ve Amd işlemcisi kullanan biri olarak oyun oynarken aradaki farkı anlayamazsın. Benchmark testleri yaparsan anlarsın anca. Fx8350 i5 4670k'dan 100 küsür lira daha ucuz ve inan değmez. Amd'nin anakartları da intel anakartlardan daha ucuz bunu da göz önünde bulundurmak gerek. Dediğim gibi her iki firmayı da deneme fırsatım oldu, Amd oyun kalitesinden ödün vermez. 
Bu tartışmayı insanlar neden yapar hiç anlamam, sizce bu kadar büyük bir firma AMD ile aynı kalitede işlemcileri olsa onlardan 2 kat fazla fiyata satar mı? İnsanların bunu test edeceğini, arada ki farklarını bulacağını düşünmüyor mu sanki bu adamlar? Demek ki bir fark var ki adam piyasada ki rakibinin 2 kat fiyatına işlemcisini piyasaya sunuyor. Çok kaba olmasın ama AMD sistem arkadaşlarında dediği gibi F/P sistemdir. Yani bütceniz yoktur, düşük bütçeye iyi oyun oynamak istersiniz ve AMD alırsınız. 5000-6000 bütçesi olsa hala AMD alırım diyen var mı? yoktur, AMD almasanın tek sebebi bütçedir yada bilgisayarda sadece oyun oynayacaktır. Türkiyede bilgisayarda sadece oyun oynayan kesim bilgisayar uzmanı ilan ediliyor forumlarda ve ne hikmettir ki istenen pc toplama tavsiyelerinin 100 tanesinin en az 95 tanesi oyun odaklı. AMD oyunlar dahil olmak üzere hiçbir noktada İnteli geçemedi, geçemez. Açıkçası İntelin ben rakip olarak gördüğünü de düşünmüyorum AMD yi. Oyun bilgisayarı zorlayacak bir husus değil, bunu sokun artık kafanıza. Oyun ekran kartını zorlar, işlemci darbogaz olmasın yeter. Her oyunu ultra oynayan bilgisayarı en iyi pc zannediyorsunuz, bundan kurtulursanız yada araştırırsanız AMD-İntel farkını net görürsünüz. Ben İntel işlemcinin 42 dakikada yaptığı renderi AMD nin 5.ci dakikada hata verdiğini biliyorum siz bana neden bahsediyorsunuz? Aslında bir-iki cümleyle açıklanabilir, fakirsen AMD, zenginsen İntel. Bu kadar basit, hiçbir zaman kalite bedava olmaz, Ferrari ile BMW yi kıyaslıyorsunuz ya ona gülüyorum en çok, neyse
Bende FX8350 ile intel'in i5 serisi işlemcilerinden daha hızlı render alabiliyorum buna ne diyeceksin?
 
Yani sizin mantığınızla AMD işlemciler ile oyun oynamaktan başka bir şey yapamayız öyle mi?
Render alırken hata veren AMD işlemci hangi seri/model söyleyebilir misiniz? AMD intel'den iyi değildir fakat aralarında ki fark Ferrari ve BMW kadar da değildir sizde bunu anlayın, araştırın. Sizin yaptığınız da doğru bir şey değil. Sadece İntel FanBoy'luğu yapıyorsunuz.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı