AMD vs NVIDIA

Ben de bilmiyorum. Şimdi ben yaklaşık 9 yıl kadar AMD GPU kullandım. Üzmedi hiç. Şimdi NVIDIA geçtim açıkçası AMD'nin kontrol merkezi daha gelişmiş ve anlaşılır.

Fiyat ve performans ürünleri zaten ama DLSS 3.5 > RSR, FSR3, amfm 1, 2.

Bende 8 yıl R7 240 ve 1 yıldır da RX 7800 XT kullandım. WattMan hatasının W'sini görmedim. Yıllar önce olan bir hatanın satışları etkilemesi aşırı saçma.

Muhtemelen AMD'nin driver sorunları ve fazla ısınma sorunları gibi sorunlardan dolayı NVIDIA alıyorlardır.

Günümüzde hala driver sorunu var mı? Ayrıca ısınma olarak da izlediğim birkaç videoda sıcaklık değerleri aynıydı.

Bende 8 yıl R7 240 ve 1 yıldır da RX 7800 XT kullandım. WattMan hatasının W'sini görmedim. Yıllar önce olan bir hatanın satışları etkilemesi aşırı saçma.

Günümüzde hala driver sorunu var mı? Ayrıca ısınma olarak da izlediğim birkaç videoda sıcaklık değerleri aynıydı.

Günümüzde ısınma sorunları olduğu fakat driver sorunlarının yaşanmadığı söyleniyor ne kadar doğru emin değilim.

Açıkçası gamer kişilerin daha çok NVIDIA kullandıkları düşünüyorum reflex ve DLSS gibi teknolojilerden ve ısınma sorununun AMD'ye göre olmamasından dolayı. Örneğin ben. Ama yine de AMD GPU'ların fiyatına göre performans gösterdiği çok güzel olanları var.

NVIDIA teknolojik olarak üstün. DLSS FSR'a göre çok daha kaliteli. AFMF'nin de pek artısı yok açıkcası. Normal FG gibi olmuyor. AMD'nin tek artısı fp olması. Bütçe sorunu yoksa Nvidia çok daha mantıklı tercih olur.

NVIDIA teknolojik olarak üstün. DLSS FSR'a göre çok daha kaliteli. AFMF'nin de pek artısı yok açıkcası. Normal FG gibi olmuyor. AMD'nin tek artısı fp olması. Bütçe sorunu yoksa Nvidia çok daha mantıklı tercih olur.
AMFM 2'nin artısı var FPS artıyor bak;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

DLSS 3'ten iyi FPS veriyor ama çözünürlük kalitesi o kadar iyi değil belki.
Çok iyi iş görüyor ama.

AMFM 2'nin artısı var FPS artıyor bak;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

DLSS 3'ten iyi FPS veriyor ama çözünürlük kalitesi o kadar iyi değil belki.
Çok iyi iş görüyor ama.

İyi bir teknoloji değil. Çoğu oyunda sıkıntı çıkartıyor. Oyunlara dahil olan Frame Generation gibi olmuyor.

Biliyorum bu konu başlığında aşırı fazla konu var ama ben hala anlamıyorum. Madem AMD kartlar daha ucuz hem de üzerine üstlük daha iyi performans veriyor ve teknoloji tarafında da FSR ve AFMF varken neden DLSS bu kadar abartılıyor. Sırf bir teknoloji için 5K daha fazla para veriyor insanlar. Sosyal medya platformlarında neden hep AMD kartları gömüyorlar? (RTX 4090 kartının rakibi olmadığı için NVIDIA diyebilirsiniz ama rakibi olan kartlarda da NVIDIA daha çok satıyor.)

Olay basit, aslında teknolojiden falan da değil. Gerçek sebebi ise genellikle bilgisi fazla olmayanlar tarafından seçiliyor. Mesela yurt dışı hazır sistemlerde genellikle NVIDIA çok daha fazla kullanılır ve laptoplarda neredeyse hep sadece NVIDIA var. Bilgisayarlarını kendi toplayan veya düzgün araştıran kitle aslında çok daha azınlıkta. Araştırmak, forumlarda konuşmak yerine NVIDIA logosunu görüp alan kitle daha çok. Bakarsanız, Steam'deki en popüler kartlar 1060, 2060, 1650, 3060, 4060 laptop, 3060 laptop gibi genellikle hazır sistemlerde çok kullanılmış ve laptop ekran kartları. O çoğunluk kitle AMD hakkında bilgisiz, hatta bazen AMD kartlarının var olduğundan bile haberdar değil. En başta NVIDIA'nın marka adı bir kere büyüdü ve popülerleşti Intel'in zamanındaki (Intel Inside) marketlemesi gibi. AMD kartları ise o kesime kıyasla daha çok bilgisayarını kendi toplayan, daha çok araştırıp en F/P kartı seçen kişiler için ve bu kişiler genellikle daha sesli olan bir azınlıkta. NVIDIA'nın son zamanlarda daha da çok satma sebebi ise bir de yeni AI patlamasından dolayı, AI için büyük şirketler tonlarca NVIDIA kartı alıyor. Ama mesela oyun için kullanılan kartlara bakarsanız, AMD'nin 6600, 6600XT, 6700XT gibi kartları da hala Steam'de 2080, 2070, 1080 gibi kartların yanında, düşünüldüğü Kadar'da az satmıyor.

NVIDIA'nın tonla teknolojisi var. NVIDIA Reflex, NVIDIA Broadcast vs. Ayrıca DLSS ve FSR kalitesi aynı değil. FSR Quality harici görüntüyü biraz bozarken DLSS Balanced'ta bile görüntüde farklılık olmuyor ama bana sorarsanız masaüstünde AMD daha iyi.

Tonla diyorsunda çoğu amddede var şu anda teknoloji ile kıyasalma yapmak çok saçma bence

Muhtemelen AMD'nin driver sorunları ve fazla ısınma sorunları gibi sorunlardan dolayı NVIDIA alıyorlardır.
ısınma sorunu yokki

Tonla diyorsunda çoğu AMD'de de var şu anda teknoloji ile kıyasalma yapmak çok saçma bence.
AMD fanboyu olarak diyorum ki Nvidia'nın teknolojileri daha iyi durumda. Tabii artık FSR aynı düzeye geldi ancak Nvidia Reflex'tir Nvidia Broadcast'tir daha iyi.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı