AMD WattMan hatası sadece ekran kartı yüzünden mi olur?

altaybond40

Hectopat
Makaleler
1
Sistemi bir hafta önce topladım. RX 5600XT kart aldım bilgisayarcıdan FurMark testinin videosunu atmıştı, 10-15 dk da Amerikan Truck oynamış ama bende her oyunda oyun çöküyor. Oyunun menülerinde sıkıntı yok ama tam oyun başlarken ya da oyun başladıktan 5-10 saniye sonra çöküyor. BIOS pilini çıkarıp BIOS sıfırladım dün tekrar denedim bu sefer hata veriyordu ama oyun çökmüyordu ekran gidiyordu sadece sonra Alt Tab yapıp oyuna devam ediyordum ama her 2-3 saniyede bir ekran gidiyordu. Bende formatla düzelir diye format attım ama önceki gibi çökmeye devam ediyor. RAM kaynakli olabilir mi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU kaynaklı da olabilir. Modeli nedir?

PSU bu

301B784A-475A-4FD2-BB96-DC5A49600A1F.jpeg

PSU kaynaklı da olabilir. Modeli nedir?

Şimdi tekrar oyun gitmiyor ama ekran siyah oluyor birkaç saniye, sonra oyuna tekrar dönebiliyorum.

Şimdi tekrar oyun gitmiyor ama ekran siyah oluyor bir kaç saniye, sonra oyuna tekrar dönebiliyorum. Bazen de oyun kitleniyor
Driver farklı sürüm yükleyip deneyin. Olmadı ben PSU'dan şüpheleniyorum, genelde AMD ekran kartlarında PSU kaynaklı oluyor ama tahmin sadece. Aldığınız yere gidip oradaki PSU ile kendi bilgisayarınızda denerseniz daha iyi anlaşılır sorunun ne olduğu. RAM'leri sıfır mı aldınız?

PSU kaynaklı olabilir, RAM'ler uyumsuzluk vardır (mesela RAM'ler) ondan olabilir. Tüm donanımlar nedir?
A-data 8gb 2133mhz ram (bide Samsung 8gb ddr4 2400mhz var ama ikisi birlikte takınca mavi ekran hatası veriyor)
Ryzen 3 3100
Msı a320pro anakart
Psu cooler master 500w

Driver farklı sürüm yükleyip deneyin. Olmadı ben PSU'dan şüpheleniyorum, genelde AMD ekran kartlarında PSU kaynaklı oluyor ama tahmin sadece. Aldığınız yere gidip oradaki PSU ile kendi bilgisayarınızda denerseniz daha iyi anlaşılır sorunun ne olduğu. RAM'leri sıfır mı aldınız?
Kargo ile aldım, ramler sıfır değil bir tane 8gb var

A-data 8gb 2133mhz ram (bide Samsung 8gb ddr4 2400mhz var ama ikisi birlikte takınca mavi ekran hatası veriyor)
Ryzen 3 3100
Msı a320pro anakart
Psu cooler master 500w

Kargo ile aldım, ramler sıfır değil bir tane 8gb var
RAM'leri tek tek takınca, ikisinde de oyunlarda sorun oluyor mu? Bunu bi deneyin.

A-data 8 GB 2133MHz RAM (bir de Samsung 8 GB DDR4 2400MHz var ama ikisi birlikte takınca mavi ekran hatası veriyor)
Ryzen 3 3100
MSI A320Pro anakart
PSU Cooler Master 500W

Kargo ile aldım, RAM'ler sıfır değil bir tane 8 GB var

RAM'lerin ikisini de tek tek takip denediniz mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı