AMD Zen İşlemciler vs Intel Skylake

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence hep zayıftı demek olmaz. Athlon X2 işlemcisi efsaneydi ilk zamanlarda çok iyi işlemcileri vardı. Bulldozer işlemcilerin bekleneni vermemesi AMD için iyi olmadı. Şimdi Zen mimarili işlemcilerinden çok umutluyum.

İnşallah beklenen şekilde olur. Her ne kadar ben o kadar umutlu olmasamda dediğim gibi şu son zamanlarda ortaya çıkan 4K'da Doom testinde 60-70 Fps verdiği söylenen (inş. en düşük ayarlarda değildir) yeni AMD Vega kartını bekliyorum.

Arkadaşlar öncellikle geçmesi bence daha iyi olur çünkü,İntel tekelleşmiş bir durumda olduğu için fiyatları çok yüksek.Zen mimarisi gerçekten bir iş ortaya koyabilirse emin olun hepimiz için daha iyi olur,çünkü aynı performans veren 2 işlemciyi daha ucuza alabiliriz ve geriye kalan paramızla bilgisayara yeni parçalar alabiliriz.Ben böyle düşünüyorum kesinlikle yanlış anlamanızı istemem zaten dolar uçuk derecede yüksek olduğu bir ülkede bu tür yeni birşeyler gerçekten iyi olur

Ryzen'in intel 3 5 7 gibi üç ayrı sınıfta geleceğini düşünüyorum Ve tepe fiyatı 1200 $ dan aşağı olmayacak. Giriş seviyesindeki işlemciler ise 300-400 $ bantında olur. Bu fiyatlara İntel cevap vermez. Mevcud AMD işlemcilerinin de fiyatını düşürecek bir etkisi olmaz. Sadece teknolojinin eskimesiyle ilgili bir olağan fiyat düşüşü söz konusu. Bugün bile 1000 $ bantında Çok güzel sistemler toplamak mümkün. Ryzen işlemcilerin bütçesi 1000 $ bantını aşmayacak kullanıcıları ilgilendirdiğini düşünmüyorum. Karşılaştırılan işlemciler 3000 $ civarında satılan işlemciler. Ama Giriş seviyesinde yeterli ve tatminkar performanslı işlemciler sunacaklardır Ve açıkcası Bunların da 1000 ₺ altında olacağını sanmıyorum.

Karşılaştırılan işlemciler 3000 $ civarında satılan işlemciler.
Doğrusu 3000₺ üstü olacak Dolar değil Pardon.

Ryzen'in intel 3 5 7 gibi üç ayrı sınıfta geleceğini düşünüyorum Ve tepe fiyatı 1200 $ dan aşağı olmayacak. Giriş seviyesindeki işlemciler ise 300-400 $ bantında olur. Bu fiyatlara İntel cevap vermez. Mevcud AMD işlemcilerinin de fiyatını düşürecek bir etkisi olmaz. Sadece teknolojinin eskimesiyle ilgili bir olağan fiyat düşüşü söz konusu. Bugün bile 1000 $ bantında Çok güzel sistemler toplamak mümkün. Ryzen işlemcilerin bütçesi 1000 $ bantını aşmayacak kullanıcıları ilgilendirdiğini düşünmüyorum. Karşılaştırılan işlemciler 3000 $ civarında satılan işlemciler. Ama Giriş seviyesinde yeterli ve tatminkar performanslı işlemciler sunacaklardır Ve açıkcası Bunların da 1000 ₺ altında olacağını sanmıyorum.

Doğrusu 3000₺ üstü olacak Dolar değil Pardon.

Hocam birim olarak $ mı kullandınız yoksa ₺ mi kullanmak istediniz?
Tepe fiyatının 1200$'dan aşağı olmaması demek AMD'nin yine rekabette olamaması demek. Intel'de artık stabilleşmiş bir seri olan ve fiyatı 1100$ olan işlemcinin karşısına yeni çıkmış bir seri ve 1200$+ bir ücretle çıkarlarsa piyasanın %20'sine zor sahip olabilirler düşüncesindeyim. Giriş seviyesi için 300-400$ da çok yüksek değerler.
6900K ile kapışan işlemcinin 500-750$ bandından, 7700K ile kapışan işlemcinin ise ortalama 1000tl civarından alıcı bulacağını düşünüyorum. Umarım fiyatlar tahmin ettiğimden de düşük gelir ve en çok sevinen biz son kullanıcılar oluruz :)

Mevcut AMD işlemcilerinin fiyatlarını kontrol etmenizde fayda var Ve bence hepsi de kötü işlemciler. Ryzen işlemcisini yapan adamın hikayesine uygun bir iş yaptıysa şu anda 4500 ₺ civarında satılan İntel işlemciyi geçtikleri de doğrudur. AMD mevcut işlemcilerini dahi pahalı satarken (F/P açısından) bu işlemciyi Ancak 1000-1200 dolar minimum fiyatlarda satabilir. Bence verdiğim fiyatlar çok iyimser. Kırpılmış işlemcileri de yine minimum 1000 ₺ bantında satabilir. Daha aşağıya inmesi bütün A ve FX serisi malları çöp yapar. İnemez değil İnmez de. Sonuç olarak Bütçenize göre 1000 liralık bir işlemci bakıyorsanız en fazla %5 iner fiyatı. Çok bişiy beklememek lazım derim ben.

Çok yanlış düşünüyorsun. Şu anda satılan işlemciler ile yeni çıkacak işlemcilerin aynı fiyat politkasıyla satılacağını düşünüyorsan büyük bir yanılgı içerisindesin. Pazar payının büyük bir kısmı Intel'e geçmişken AMD daha uygun fiyata aynı performansı veren işlemci satmak zorundaki pazar payını arttırabilsin. Kaldı ki 1000-1200 dolara satar dediğin işlemciyi Intel 1100 dolar civarına satıyor böyle bir şey mümkün mü? AMD'nin o işlemci için isteyeceği maksimum fiyat 700-800 dolardır belkide daha az sebebi yine pazar payı. Hala minimum 1000-1200 dolar civarına satılır diyorsan teknolojiyi hiç takip etmiyorsun demektir. Kırpılmış işlemcilerde 1000 lira civarına satılmaz. İ5 ve İ7'e rakip olan modelleri yine onlardan ucuz olacaktır. Ülkemizde gün geçtikçe alım zorlaşabilir fakat yurt dışında Intel'den daha ucuza alacakları kesin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı