Amerika nasıl bir yer?

Insanlari Turkiye ile karsilastirilinca gayet saygili ve anlayisli, ilgili. Ama her yerin de kendine gore has insani var. NY, Chicago, San Fransisco, Houston gibi sehirlerde yozlasmanin yani sira cok fazla goc de var. Ve is hayatinin getirdigi stresden dolayi insanlarin sabri Istanbul veya Ankara'da yasayan bir kisi gibi az oluyor. Midwest gibi eyaletlerde daha cok sicakkanli insanla karsilasabilrisiniz. Guneyde de biraz daha redneck kafasi yasayan bagnaz insanlar mevcut..

Ben tekrar baslayacak olsam midwest'ten baslardim.
Bu konuda bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim Chicago baya tehlikeliymiş güney kısmı. :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba ABD nasıl bir yer? Refah seviyesi yüksek ve insanlar birbirine saygılı diye biliyorum. Yaşam şartları sizce nasıldır oranın?

Yaşam şartları vahşi kapitalizme ayak uyduramazsan çok kötü. Onun dışında güzel bir yer. Ama tekinsiz yerlerde yaşarsan(ki orada yaşayanlar kendi istediği için yaşıyor genellikle) bazı çetelerin içinde kalabilirsin ama çok düşük bir ihtimal bu. Ve oranın cahili Türkiyekilerden kötü.

Bu konuda bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim Chicago baya tehlikeliymiş güney kısmı. :)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zamaninda su yasadigim hayati, gordugum yerleri, yaptiklarimi kayit altina alsaydim ne olurdu diye dusunmeden edemiyorum. Su tiktok ya da Yooutube'da abartili sekilde anlatilan iceriklerin kat be katini yasadim :)

Not: Ben mesajı tam okuyamamışım. Eşeklik bende. :D

Yalnız ABD'de 1500 dolara 3+1 bahçeli ev kısmı zor. Şehirden ne kadar uzakta ve ne kadar yaşanılır bir yerde olacağı konusunda şüphelerim var.

Virginia richmond da var vallahi.
Ekonomik olarak iyi ve gelişmiş bir ülke ama bazı insani sorunlar (ırkçılık vs.) Hala çözülmemiş. İsviçre'ya da İngiltere varken çok da yaşanası bir yer değil(hele ki türkseniz).
Ama Türkiye'ye göre iyi olduğu kesin.

Hangi ülkeye giderse gitsin ırkçılık illaki yaşacak ki kendi ülkemizde bile devletimizden 2. sınıf vatandaş muammalelesi görüyoruz.

Virginia Richmond'da var vallahi.
Richmond nasıl bir yerdir bilmiyorum ama emlak fiyatlarına bakarken şunu düşünmek lazım.

İstanbul/İzmir gibi bir şehirde sıfır, 3+1, 120 m2 bir daireyi 10,000 TL'ye de kiralayabilirsin. Şanlıurfa'da 2000 TL'ye de. Farklı şehirlerden değil aynı şehirden örnek verelim; Üsküdar'da 6,000 TL'ye de ortalama bir ev kiralayabilirsin, Esenler'de 2000 TL'ye de. Bu emlak fiyatlarındaki değişkenin ana faktörünün ne olduğu konusunda bir şeyler anlatabilmişimdir umarım. :D

Mesela Esenler'de 5+1, dubleks, 3 banyolu bir eve 3000 TL istense gidip yaşamam. 3+1, tek banyolu bir evi daha iyi bir lokasyonda 5000 TL'ye kiralamayı tercih ederim.

Richmond nasıl bir yerdir bilmiyorum ama emlak fiyatlarına bakarken şunu düşünmek lazım.

İstanbul/İzmir gibi bir şehirde sıfır, 3+1, 120 M.2 bir daireyi 10,000 TL'ye de kiralayabilirsin. Şanlıurfa'da 2000 TL'ye de. Farklı şehirlerden değil aynı şehirden örnek verelim; üsküdar'da 6,000 TL'ye de ortalama bir ev kiralayabilirsin, Esenler'de 2000 TL'ye de. Bu emlak fiyatlarındaki değişkenin ana faktörünün ne olduğu konusunda bir şeyler anlatabilmişimdir umarım. :D

Orası öylede neden oranın İstanbul izmirine gidiceksin ki cebinde paran yok o gidecek kişiye bağlı biz niye bunun hakkında konuşuyoruz ki.

Gidecek kişiye bağlı biz niye bunun hakkında konuşuyoruz ki.
Bizim konuştuğumuz kişinin gideceği yer değil, emlak piyasasında neden öyle bir fark olduğu. Yoksa herkes belli bir merkezde yaşardı tek tip bir toplum olarak. Böyle olamadığı için bu farklar görülüyor.

Ev kiralarken sadece fiyata değil, olduğu yere bakılır. Kiraladığın şey sadece ev olmuyor; park alanları, suç oranı çok daha düşük insanların olduğu bir çevre, daha iyi ulaşım koşulları gibi şeyler daha baskın seçim nedenleri. İzmir değil, oranın Aydın'ına gitsin mesela; Aydın'da Ilıcabaşı gibi bir yerde değil, şartlarını zorlayıp Kurtuluş gibi bir mahallesinde yaşamak ister insan.

Okan serbest Türkiye'de Clio alamıyordu adam şimdi Toyota 2021 suv ve 2017 porche cabrio aldı ve evde aldı yani gidersen her şey çok iyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı