Amerika'da yaşanır mı?

Mc_Tuto

Centipat
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Arkadaşlar, üniversite için az kaldı. Elimde bir mesleğim yok, en azından derslerim iyi. Maddi imkanım var. Üniversite okuyup hayatımı yoluna koymak istiyorum lâkin Türkiye'de değil. 12-13 yaşından beri videolardan, televizyondan gördüğüm kadarıyla Amerika'yı seviyorum âdeta rüya gibi bir yer oldu benim için. Lâkin form veya TikTok gibi platformlarda, herkeste silah var insanlar oyuncak gibi öldürülebiliyor, güvenlik açısından sıkıntılı bir yer deniliyor. Daha önce gitmiş veya gerçekten bilgili arkadaşlar bu konu hakkında beni aydınlatırsa sevinirim. Her ne kadar adalet sistemi, para ve refah düzeyi önemli olsa da bir çetenin arasında öldükten sonra boş.

Veya başka bir ülkeye mi yönelmeliyim? Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Amerika da öyle olaylar var evet neredeyse herkeste silah mevcut bundan ziyade oradaki polise ufak bir söz söylesen hapistesin bildiklerim bunlar en azından.

Arkadaşlar, üniversite için az kaldı. Elimde bir mesleğim yok, en azından derslerim iyi. Maddi imkanım var. Üniversite okuyup hayatımı yoluna koymak istiyorum lâkin Türkiye'de değil. 12-13 yaşından beri videolardan, televizyondan gördüğüm kadarıyla Amerika'yı seviyorum âdeta rüya gibi bir yer oldu benim için. Lâkin form veya TikTok gibi platformlarda, herkeste silah var insanlar oyuncak gibi öldürülebiliyor, güvenlik açısından sıkıntılı bir yer deniliyor. Daha önce gitmiş veya gerçekten bilgili arkadaşlar bu konu hakkında beni aydınlatırsa sevinirim. Her ne kadar adalet sistemi, para ve refah düzeyi önemli olsa da bir çetenin arasında öldükten sonra boş.

Veya başka bir ülkeye mi yönelmeliyim? Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.
Naçizane tavsiyem isviçre yi tavsiye etmektir fakat maddi durumum iyi amerikaya gitme ihtimalim yüksek diyorsan new jersey suç oranı düşüklüğü ve kaliteli hayat seçeneğiyle ilk sırada yer alır

Bildiğim kadarıyla amerikada bireysel silahlanma gerçekten fazlaca var. 340 milyonluk ülkedir kendisi. Biz burada Adana Hürriyet sıkıntılı diyoruz mesela sadece. Ama adamlarda her mahallede neredeyse çeteleşme var diye biliyorum. Sosyal olarak daha güvenli yerler illa ki vardır. Ayrıca polise karşı silah çekmediğin sürece vurulmazsın. Her insanın canı tehlikede olsaydı kimse orada yaşamazdı herhalde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı