İyi Bir İngilizce İle Amerika'da Yaşanır mı?

Amerika filmlerdeki kadar güzel bir ülke değil :) 2 kere gittim, bir esprisi yok yani. Refah seviyesi yüksek ama halk olarak çok iyi değil. Kanada, İsviçre, Belçika, Avustralya, İsveç, Hollanda gibi ülkeleri düşünebilirsin.

Kendi yaşadığım çevrede tüm samimiyetimle söylüyorum İstanbul Türkçesi konuşan yok ya. Arkadaşlarla çıkıyoruz geziyoruz her kültürden insanlar toplanmış böyle bir ağız yok. Abi aynı dili konuşup bi insan anlayamaz mı ya? Söze aynı dili konuşuyoruz kadın kadına bağırıyor anlamıyoruz ne diyorlar. Çok tuhaf.

Dostum gençlik hevesi her ne kadar Türkiye'de bunları sevmesende oraya gittiğinde gerçekten memleketini Türkiye'yi özlüyceksin her ne olursa olsun. Yurt dışında yaşayan bir sürü arkadaşım var hepsi keşke Türkiye'de olsam diyor.
Hep öyle olur zaten. Bu, 4. neslini Almanya'da yetiştirip ''ülkemizi çok seviyoruz'' diyen gurbetçiler kadar son derece samimiyetsiz bir açıklama. Ülkeye giriş yasağınız mı var niye gelmiyorsunuz diye sorarlar insana. Bu arada kendim de Almanya'da 3 yıl yaşadım ve tekrar gitmeyi düşünüyorum, kimse bulunduğumuz ülkenin iyi olduğundan bahsetmesin. Almanya'da ırkçılığa maruz kaldığınız anlar olsa dahi yaşam standartınız o kadar yüksek ki, devletin size sunduğu imkanlar, şehir düzenlemesi ve havanın temizliği o kadar ayrı bir seviyede ki gerçek yaşamın anlamını buluyorsunuz adeta. Kimse memnun değilim diye saçmalamasın, madem memnun değil dönsün buyursun.

Tabii ki mümkün. :)

Nirvana'ya bile çıkabilirsin bi' gün. :)

Tercihen New York veya Los Angeles'ı tavsiye ederim. :)

Video'yu kestim. :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Pratik olmak ta önemli. :)

İşler çıkmaza girdiğinde B planına geçin. :)

Bu video'yu da kestim. :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye'de olduğum kadar rahat olamam tabi mesela en basitinden espiri anlayışları farklı adamların burda ne vereyim
Abime diyorsun bi gülme geliyor oranın kültürü öyle değil. Oraya giden arkadaşlar deneyimlerinden birkaç parça yazında nasıl biyermiş bir Türk ağzından okuyalım. [emoji38]

Her şeyden önce espri anlayışlarını geç zaten bize çok uzak:) Güldüğümüz şeyleri de bazen o kadar hızlı ve devrik kullanıyorlar ki anlayana kadar zaten espri kaymış gitmiş oluyor:) Zenci dostlarımızı zaten geç aradan kelime yakalayabilirsen anlaşabilirsin sadece:)

İngilizce'yi halletin diyelim orada yaşama hakkını nasıp alacaksın? Benim de küçüklüğümden gelen (bazı insanlar gibi artık bu ülkede yaşanmaz psikolojisinde değilim) Amerika'da yaşama hevesi var bir ara hep yabancı kanallardaki vlogları izliyordum Amerika'da hayat nasıl tarzında. Kanada'da alternatif olabilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı