Amerikadan Alınan Bilgisayar Parçası Gümrükte Sorun Olur mu?

  • Konuyu başlatan Boğaçhan Ülker
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 8B
B

Boğaçhan Ülker

Ziyaretçi
Amerikada yaşıyorum. Seneye ülkeye döneceğim. Laptop konumu zaten biliyorsunuz. Birde sene sonu evdeki bilgisayarımı yenilemek adına buradan parça alayım diyorum ama dönerken gümrükte sıkıntı yaşarmıyım merak ettim.
 
Hocam yanlış anladın. Ben almak istediğim CPU, RAM veya ekran kartı gibi bileşenlerin sorun yaratıp yaratmadığını sordum. Laptopu çantaya atıcam hiç birşey diyemezler kutusu olmadıkça.
 
Hiçbir sorun olacağını sanmıyorum açıkçası. Bu tür muameleyi genelde Duabi'den gelenlere yapıyorlar. Bileşenlerin dış kutularını çıkartırsan sorun olma ihtimalini en aza indirirsin. Her bir bilşenden sadece bir adet oldukça sorun yok. Arkadaşım iki tane kutulu XBOX getidi. Gümrük çevirdi. Dergide Editör olduğunu söyleyince bişey dememişler.
 
Aslında işlemci ufacık bir şey, cebine koy getir. Yine RAM bellek te cebe koyulabilir bir şeydir. Ve ekran kartı kalıyor geride, onun üstüne de Gift yazarsan iyi olur.
 
Anakart? Kasayı ve PSU'yu Türkiye'den alacağım. Hemen liste mi yapmalıyım yoksa sene sonuna doğru yeni bir şeyler gelir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam işte anakartın üstüne Gift yazsın diyorum, başka çaresi yok. Peki sen olsan nereye sokardın anakartı? ;)

İşlemci ufacık zaten, kutusundan çıkart kutusuna ihtiyacın yok zaten. Cebine koy getir, RAM bellekleri de öyle. Ancak anakart çok büyük olduğu için cebe sığmaz. ;)
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı