Anadolu Lisesi mi, Fen Lisesi mi?

Katılım
1 Kasım 2020
Mesajlar
1.839
Çözümler
12
Yer
Malatya
Bu konular daha önce açıldı farkındayım fakat herkesin çalışma disiplini vb. farklı olduğundan kendim için tekrar açıyorum. LGS'den 440 aldım, o kadar da iyi bir puan değil (benim geçmiş denemelerdeki performansıma göre). Anadolu lisesine kayıt yaptırmıştım ama aynı okulun Fen lisesinin sayısalda 32+ net yapan öğrencileri de kabul ettiğini duydum. Yazılım vb. konularında aram fazla yok, az az öğrenmeye başladım ve büyüyünce makine/bilgisayar (tam karar veremedim) mühendisi olmak istiyorum. Matematiğim ve fenim hiçbir zaman çok kötü olmadı diyebilirim hep orta ve iyi seviyelerinde tutmaya çalıştım, hala da o seviyelerde tutuyorum. Eğer fen lisesinde okursam kendime ayıracak vaktim tahmini olarak ortalama bir Anadolu lisesine göre ne kadar azalır ve Fen lisesi fazla yoruyor mu, bunları öğrenmek istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Hocam ben fen lisesinden mezun olmuştum biraz sıkıyor ama alışıyorsunuz bir de fen lisesinde böyle daha az iyi arkadaş ortamı var herkes ders çalıştığı için eğer kafam rahat olsun ve günde 1 kere ders çalışim diyorsanız Anadolu eğer kafam azıcık dolu günde 3 4 kez çalışim diyorsanız fen lisesi bu arada fen lisesinden mezun olunca iyi üniversitelere gidebilirsiniz
Z
 
Liseden liseye değişir. Mesela Galatasaray lisesi fen lisesi değil ama Türkiye'nin en iyi liselerinden bahsettiğin okulların kalitesini ismini sen bilirsin ama fen lisesine gidersen direkt FM oluyorsun eşit ağırlıktan falan hazırlanmak istiyorsan kendin ekstra gayret göstermen gerek mat öğrencisiyim diyorsan fen lisesine git hem havan olur.
 
Eklemeyi unutmuşum; eğer fen lisesi çok zorlarsa sonraki senelerde Anadolu lisesine geri geçebilirmişim. 3 sene fen okuyup sayısalı iyice geliştirip sınav senesi sözele biraz daha fazla ağırlık versem yararlı olur mu?
 
Dostum ekstra efor ile çalışmayacaksan Fen Lisesine gitmemelisin, çok fazla karşılaşmayacağın konu var, fakat Matematiğe veya sayısal derslere çok özel bir ilgin varsa kesinlikle gitmelisin

sınav senesi sözele biraz daha fazla ağırlık versem yararlı olur mu?
Sınavda sözel ile alakalı Sadece paragraf ve dil bilgisi ile karşılaşacaksın. Eğer fen lisesine gidip, 12. sınıfta eşit ağırlığa geçme durumun olmazsa saçma olur.
 
Son düzenleme:
Fen ya da Anadolu diye bakmadan önce öğretmen kadrosuna bakman daha iyi olur. Hangisine gidersen git üniversite sınavı için kendi çaban çok daha önemli. Bide işi baştan sıkı tutup diploma notunu yüksek tutman senin faydana olacaktır.
 
Ya fen lisesi ya da sosyal bilimlerde oku. Anadolu lisesinin hiçbir avantajı yok. Sen zaten sayısalcısın o zaman fen lisesine git.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı