Anadolu Lisesinden Meslek Lisesine Nakil

Kardeşim bir şey demek isterdim ama neyse demek istemiyorum. Sen iyi misin? Anadolu lisesinden meslek lisesine geçmek nedir? Ben İstanbul'da en kötü meslek lisesine düştüm hemde 377 puan aldığım halde, bir tane anadolu lisesine bile yerleşemedim. Sen hazır rahatça yerleşmişsin neden gidiyorsun?

Yapma gözünü seveyim bu kararın hayatın en aptalca kararıdır. Üzülme sonra bak tanıdıklarım senin yaptığının aynısını yaptılar şuan pişmanlar hatta birkaç tanesi akşam lisesine gidiyor mecburen.

Hocam dediğini yapıcam ve devam edeceğim. Sınıfta kalma tehlikem var geçsem de 9. Siniftan sorumlulugum var. 11. Sinifta da alacagim. 12 de nasil veririm. Mezun olamam. Keşke benim yerime sen anadoluya gitseydin. 15 tercih yazdim 14 ü meslekti sona bir tane anadolu koudum o kadar lise rasindan bu cikti

@OLİTA HAYDAR sen İstanbul/Ümraniye'ye gel buradaki çocukların çoğu anadolu lisesine gidemediler. Kaç yüz tane 450 puan alan çocuklar hep mesleğe gitti ya da açıkta kaldı. 460 küsur puan alan arkadaşım zar zor yerleşti liseye. Kalacaksan da kal sonuçta devlet okulunda para vermiyorsun ya?

Ben şuan özele gidiyorum çok mutluyum ve memnunum ama keşke devlete gitseydim diyorum. Özel okula gidersen bazı imkanlarından vazgeçmek zorunda kalabilirsin, mesela ben Macbook Pro 15" 512GB modelini almaktan vazgeçtim eğitimim için. Ama değdi mi dersen değdi. Yıl sonu puanım 80 üstü gelecek hem ne kadar güzel. :)

Meslek lisesini fazla küçümsemişler. Eğer oraya giden kişi, cidden bir hedefi varsa hangi okulda olursa olsun bunu yapar. İçindeki eğitim kalitesi, şartlar değişebilir. Ama sen değişmezssin. Ben de meslek lisesi mezunuyum. Şu an 487 puanlık uçak mühendisliğinde, son sınıf öğrencisiyim. İmkansız diye bir şey yok, çalışan, başaran her yerde yapar yapacağını. Sadece diğer rakiplerine göre bir adım geride başlayabilirsin. Bunun için de daha çok çalışacaksın. Ben mesleğe gidiyorum, yapamam diyorsan bu yola baş koyma.

@OLİTA HAYDAR sen İstanbul/Ümraniye'ye gel buradaki çocukların çoğu anadolu lisesine gidemediler. Kaç yüz tane 450 puan alan çocuklar hep mesleğe gitti ya da açıkta kaldı. 460 küsur puan alan arkadaşım zar zor yerleşti liseye. Kalacaksan da kal sonuçta devlet okulunda para vermiyorsun ya?

Ben şuan özele gidiyorum çok mutluyum ve memnunum ama keşke devlete gitseydim diyorum. Özel okula gidersen bazı imkanlarından vazgeçmek zorunda kalabilirsin, mesela ben Macbook Pro 15" 512GB modelini almaktan vazgeçtim eğitimim için. Ama değdi mi dersen değdi. Yıl sonu puanım 80 üstü gelecek hem ne kadar güzel. :)
Abicigim dedigini yaptım ve okumaya devam ettim. Seni dinledim. Allah senden razı olsun. Bir sıkıntın falan olursa maltepe orhangazi anadoluya gel. Her konuda yardım ederim. Beni hayata tekrar kazandırdin.

@OLİTA HAYDAR gelirim vallaha. Ayrıca abicim demene gerek yok sen benden 1 yaş büyüksün ben okula geç verildim 2002'liyim. :D Vallahi şuan anadolu lisesi eğitimde can bence. Benim puanım iyi olduğu halde yerleşemediğim için böyle söyledim sana. Gerçekten bir tane anadoluya yerleşsem çok sevinirdim ama yolum özel okula düştü.
Meslek lisesini fazla küçümsemişler. Eğer oraya giden kişi, cidden bir hedefi varsa hangi okulda olursa olsun bunu yapar. İçindeki eğitim kalitesi, şartlar değişebilir. Ama sen değişmezssin. Ben de meslek lisesi mezunuyum. Şu an 487 puanlık uçak mühendisliğinde, son sınıf öğrencisiyim. İmkansız diye bir şey yok, çalışan, başaran her yerde yapar yapacağını. Sadece diğer rakiplerine göre bir adım geride başlayabilirsin. Bunun için de daha çok çalışacaksın. Ben mesleğe gidiyorum, yapamam diyorsan bu yola baş koyma.
Meslek lisesinde yetersiz sayısal dersler ve ortamı kötü olduğu için pek sevilmiyorlar yoksa oraya gidenlerin iyi bir yere gelebileceğini biliyorum ama anadolu lisesi biraz daha mantıklı seçim olur abi. Mesela İstanbul/Kadıköy'de Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden yaklaşık 10-15 tane öğrenci Boğaziçi Üniversitesini kazanmışlar. Arkadaşım orada okuduğu için söyledi. Vallahi insanımız cidden cahil, meslek lisesi lafını duysalar hemen okumaz derler.

Şöyle söylemek gerekiyorsa eğer Anadolu Lisesinde kalma gibi bir riskin varsa meslek lisesine geçebilirsin hem meslek lisesinde hangi alanı seçmiş isen o alanda hem sana mezun olurken iş yeri açma belgesi ve ustalık belgesi veriyorlar fakat bu durum sana göre kalmış bir durum yolun açık olsun.

Şöyle söylemek gerekiyorsa eğer Anadolu Lisesinde kalma gibi bir riskin varsa meslek lisesine geçebilirsin hem meslek lisesinde hangi alanı seçmiş isen o alanda hem sana mezun olurken iş yeri açma belgesi ve ustalık belgesi veriyorlar fakat bu durum sana göre kalmış bir durum yolun açık olsun.
Geçtim kanka kalma riskim vardı ilk dönem 45 ikinci dönem ise 55 yapmam gerekiyordu. Bu başlığı açtığımda ise ortalamam 28 idi. 60 yaptım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı