Anadolu meslek programından Anadolu teknik programına geçiş nedir?

Ben de atp öğrencisiyim. 12. sınıfta hiç meslek dersi görmeyeceğiz. Ampden atp ye geçiş yapanlar için zor olacak. Çünkü biz üniversite seviyesinde soru çözüp dersi dinlerken. AMP öğrencileri sadece dersi geçmeye dayalı olarak dersleri dinledi. Öğretmenler de zaten meslek okuyacak diye zor soruları çözdürmek için uğraşmadı. Dersi anlatıp geçmişlerdir diye düşünüyorum. Mesela benim sadece 11. sınıfın bazı yerlerinde ufak tefek eksiklerim varken AMP öğrencilerinin 9,10 ve 11. sınıfta fazla eksiği olacak. Bizim okul aynı seviyede olmadığımızdan dolayı AMP öğrencilerine farklı bize farklı sınıf açacak. Eğer ki ampden gelmek isteyen varsa çok çalışması gerekiyor.

Bizde AMPden ATP ye geçiş yok ama zor olur diye tahmin ediyorum.

1) Peki sınıflar değişecek mi? Mesela 12/A sayısal 12/B sözel gibi mi olacak yoksa sınıflarımız aynı kalıp ta A. D. P.'ye hak kazanamayan öğrenciler 3 gün staj yaparken o sırada hak kazanan öğrenciler dersleri başka sınıflardaki arkadaşlarla etüt şeklinde mi görüp te diğer 2 gün o 11 saatlik zorunlu dersleri normal arkadaşlarla mı görecek?

2) 12.sınıfta ortak sınavlar sadece toplam 11 saatlik zorunlu derslerden mi yapılacak yoksa A. D. P. derslerinden de mi ortak sınavlar yapılacak?

Aydınlatırsanız sevinirim.
Iyi akşamlar.
Not: Saçma sapan cevaplarda bulunmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı