Anakart ve işlemci değişimi sonrası sistem çalışmıyor

kafabinbesyuz

Centipat
Sayın arkadaşlar,
Yeni almış olduğum ve aşağıda bilgileri bulunan donanım açılmadığı gibi hiç tepki vermiyor. Öncelikle Power sorunu olabileceğini düşünerek yeni bir Power sup alarak deneme yaptım ancak hiçbir tepki alamıyorum. Anakart arızası olarak düşündüm ve garantisine gönderdim tüm testleri yapılmış sorunsuz. Çalışmamasına hiçbir neden ya da anlam veremiyorum. Kasa dışında test ettim yine herhangi bir tepki alamıyorum.
Donanım;
İşlemci: Ryzen 5 3600 (sıfır)
Anakart: Gigabyte B450M S2H (sıfır)
RAM: Adata DDR4 2133(15) 8gx8 1 adet.
HDD: SSD Plus scandisk 250 GB.
Power: Everest eps 6600 (sıfır)
Olası nedenler ya da başına bu tarz bir durum gelen arkadaşlarım destek olabilirse sevinirim.

image.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Birden çok defa denediğim için bunun çok mümkün olmadığını düşünüyorum.

İşlemciyi isteseniz de yanlış takamazsınız çünkü slot oturmuyor yani yapabilirsem sanırım AMD bana madalya takar

Eminim birçok kez kontrol ederek denedim. Kendimden ilk şüphem de o oldu ve PW kısa devre ile de teyit ettim.

Aklıma yatmayan tek durum da bu yani konu RAM olsa cihaz hiç açılmaz mı? Tepki vermez mi? Buna ne sebep olabilir?

Eskiden anakartla RAM seçiyordu özellikle uydurmaya çalışıyorduk DDR2 ve DDR3 döneminde hatta bazı anakartlar tek kanal RAM ile çalışmıyordu bile illaki çift kanal taktırıyordu acaba öyle bir şey olabilir mi?

PSU'nun arkasındaki düğmeyi açtınız mı? Hiç güç gelmiyor diyorsunuz.

Toplama rehberlerinden yola çıkabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1. Si bu evet bu sistemden görüntü almak için ekran kartına ihtiyacınız var. Bir de tam bilgi sahibi değilim ama B450 serisine 3000 serisi Ryzen için özel bir BIOS güncellemesi gerekiyor olabilir mi? Bilenler bunu da yanıtlarsa bir de böyle bir ihtimal var.
Türkiye'de ki S2H'ların çoğu güncelleme ihtiyacı ile geliyor bildiğim kadarı ile.

Şimdi sistem hiç tetik almıyorsa bunun için işlemci desteğine bakmak gereksiz. Açılıp da görüntü gelmeseydi belki ondan da şüphelenebilirdik. Belli ki bir yerlerde kısa devre var ve sistem kendini korumaya almış, onu tespit etmemiz gerek. İlk önce bellekleri komple çıkartıp belleksiz sistem tetik alıyor mu onu kontrol edin, açılmıyorsa bellekleri eledik. Daha sonra işlemci 8 pin kablosunu ve işlemciyi çıkartın ve öyle çalıştırmayı deneyin, baktınız ki çalıştı, sorun işlemcide. Eğer ki halen devam ediyorsa adım adım parçaları eleyerek gidin.
Bu fikri bir arkadaşımdan daha aldım. Bütün parçaları bu şekilde denedim. Ancak hiç tepki alamadım. Burada şüphelendiğim bir durum oluştu. Teknolojik olarak ana kart parça eksik ya da uyumsuz olduğunda devreyi tamamlamıyor olabilir mi? Bu nedenle de power dan hiç enerji almıyor olma ihtimali var mı?

Anakarta sadece 24 pin bağlasan bile tetik alması gerekli. Bir de böyle dene bakalım. En kötü PSU ve anakart sıkıntılıdır.

PSU'yu test etmek için şu videoya bakın:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eskiden anakartla RAM seçiyordu özellikle uydurmaya çalışıyorduk DDR2 ve DDR3 döneminde hatta bazı anakartlar tek kanal RAM ile çalışmıyordu bile illaki çift kanal taktırıyordu acaba öyle bir şey olabilir mi?
Bu da benim aklıma geldi çok haklı olabilirsin yeni bir ram daha istiyor olabilir gibi... öncesinde bu tarz bir durumla karşılaşan varsa değerli bilgilerini almak istedim

Bu fikri bir arkadaşımdan daha aldım. Bütün parçaları bu şekilde denedim. Ancak hiç tepki alamadım. Burada şüphelendiğim bir durum oluştu. Teknolojik olarak ana kart parça eksik ya da uyumsuz olduğunda devreyi tamamlamıyor olabilir mi? Bu nedenle de power dan hiç enerji almıyor olma ihtimali var mı?
Montajda hiç bir sıkıntı olmadığına emin misiniz?

1) PSU arkasındaki düğmeyi aç. Anakart üzerindeki her şeyi çıkart 1 adet fan bağla ve PSU'yu bağla çalıştırdığında güç geliyor mu?
2) İşlemciyi monte et güç geliyor mu?
3) RAM'leri monte et güç geliyor mu? Bu şekilde tek tek devam eder misin? Ayrıca PSU'yu başka sistemde deneme şansın var mı? PSU illaki çalışması gerekir.

Arkadaşlar psu nun çalıştığını teyit ettim. Elimde iki adet psu var. Zaten mevcut sistemimde çalışan psu yu taktım. Sonrasında bugün yeni bir psu aldım. Ayrıca psu güç denemelerini yaptım. Basit kısa devre testlerini de yaptım. Bu nedenle yazılan mesajlardan konunun ram olduğu sonucu çıkıyor gibi. Çift slot dolu ram ile çözülecek gibi yarın deneyeceğim ve sonucu hepinize bildireceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı