Anakart ve işlemci değişimi sonrası sistem çalışmıyor

kafabinbesyuz

Centipat
Sayın arkadaşlar,
Yeni almış olduğum ve aşağıda bilgileri bulunan donanım açılmadığı gibi hiç tepki vermiyor. Öncelikle Power sorunu olabileceğini düşünerek yeni bir Power sup alarak deneme yaptım ancak hiçbir tepki alamıyorum. Anakart arızası olarak düşündüm ve garantisine gönderdim tüm testleri yapılmış sorunsuz. Çalışmamasına hiçbir neden ya da anlam veremiyorum. Kasa dışında test ettim yine herhangi bir tepki alamıyorum.
Donanım;
İşlemci: Ryzen 5 3600 (sıfır)
Anakart: Gigabyte B450M S2H (sıfır)
RAM: Adata DDR4 2133(15) 8gx8 1 adet.
HDD: SSD Plus scandisk 250 GB.
Power: Everest eps 6600 (sıfır)
Olası nedenler ya da başına bu tarz bir durum gelen arkadaşlarım destek olabilirse sevinirim.

image.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Cift bellek doldurmanın bir ilgisi yok, sadece boşuna masraf olur. Tek bellekler boşuna mı satılıyor o zaman? Öyle saçma iş olmaz tek bellek ile yine çalışması gerek onun. Hiçbir bellek takılı olmadan dahi çalışmıyorsa bellek almanın anlamı yok.

Biraz araştırma sonrası ana kart uyumlu ram listesini buldum. Bende mevcut olan ram bu liste içinde yok. Forum içerisinden bir çok arkadaş da ram ile konuyu çözdüğünü belirtmiş. Denemeden göremeyeceğiz gibi.

Anakart kitapçığına dikkatli bak tek RAM varsa hangisine takılmalı ona bakmalısın.
Anakart + PSU takınca çalışıyor mu?
Anakart + PSU + RAM (bütün slotlarda dene) çalışıyor mu?
Maalesef bu yolları bir çok kez denedim. Her hangi bir çözüm olmadı. Şu bana biraz mantıksız geliyor. Ana kart a yalnızca psu takınca. Nasıl bir tepki bekliyoruz?

Link atmak istemiyorum şu anda ama anakart incelemesi yapan bazı youtube videolarına anakarta hiçbir bileşen takmadan sadece 24 pin takarak anakarta güç veriyorlar. Bir de öyle dene istersen Ezdebug ledlerine falan ışık gidiyor mu bir ona bakalım.

Sevgili 4PieD,

söylemiş olduğunuz ana kartı yalnız çalıştırmak ya da parçaları tek tek sökerek çalıştırmak gibi bir çok durumu 2 farklı psu ile (psu çalışma testleri yapılan) Denemeleri yaptım. bu nedenle ana kart şüphesi ile direkt garantiye yolladım. Tüm testler yapılmış olarak çalışır durumda geri iade ettiklerini belirttiler. Yine aynı testleri yapıyorum durum aynı çalışmıyor. Buradaki durum farklı standart bir süreç değil anladığım kadarıyla.

Link atmak istemiyorum şu anda ama anakart incelemesi yapan bazı youtube videolarına anakarta hiçbir bileşen takmadan sadece 24 pin takarak anakarta güç veriyorlar. Bir de öyle dene istersen Ezdebug ledlerine falan ışık gidiyor mu bir ona bakalım.

Aynı anakart mı?
Sorun ne bilmiyorum ama eminim ki onca uğraşın ardından çok basit bir çözümü çıkacak ve bunu neden düşünemedik diyeceğiz hep beraber. 🤗

Bana hep öyle oluyor nedense. 🤔
Bizim buralardaki bilgisayarcıların neredeyse tamamı güven vermeyen firmalar ama mecburum gidip teslim olacağım gibi duruyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı