Anakarta bağlı fanların hızı nasıl kontrol edilir?

Benimkileri Anakart dan son devire aldım cidden rahatsız edici bir sesi var sonra otomatik moda alınca 800 RPM dönüyorlar çıt yok eve gidince nasıl bağlamanız gerektiğini mutlaka söyliyeceğim.

Öncelikle resimde gösterdiğim gibi 2 fanıda birbirine molex ile bağlayınız sonra 2 fandan 1 inin 4 pinlik güç kablosunu anakartınıza takınız sonra biosa girdiğiniz de 2 fan tek bir fan olarak görükecek ama kontrol etmeye çalıştığınızda 2 side senkron lu bir biçimde dönecektir.Screenshot
Ben de size bir soru sormak istiyorum anakartı kasaya monte ederken anakart plaketi yani kasanın arkasına takılan demir parça zor takıldımı ? Ben takarken baya bir zorlandım da.

Teşekkür ederim. Sorunuza malesef cevap veremeyeceğim, topladığım firmadan monte etmesini istedim onlar yaptılar. Aşağıda vereceğim linklerden izleyin isterseniz, bizim kasayı topluyorlar. Bu arada dediğiniz yöntemi anladım fakat benim fanlar dediğim gibi 3 pinli, anakartta 1 adet 4 pin mevcut. 2 fandan birinin 4 pinlik kablosunu takın dediniz de.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yanlışlıkla 4 yazmışım 3 pinlik kablolar doğru anakart da 4 pinlik.Çentikleri oturtarak takınız bir sorun olmayacak.

Benimkileri Anakart dan son devire aldım cidden rahatsız edici bir sesi var sonra otomatik moda alınca 800 RPM dönüyorlar çıt yok eve gidince nasıl bağlamanız gerektiğini mutlaka söyliyeceğim.

Öncelikle resimde gösterdiğim gibi 2 fanıda birbirine molex ile bağlayınız sonra 2 fandan 1 inin 4 pinlik güç kablosunu anakartınıza takınız sonra biosa girdiğiniz de 2 fan tek bir fan olarak görükecek ama kontrol etmeye çalıştığınızda 2 side senkron lu bir biçimde dönecektir.Screenshot
Ben de size bir soru sormak istiyorum anakartı kasaya monte ederken anakart plaketi yani kasanın arkasına takılan demir parça zor takıldımı ? Ben takarken baya bir zorlandım da.

Aynen uyguladım ve sorunsuz çalışıyor şu an. Bios'tan voltaj değerleri ile kontrol ediliyor ve sistem ısınınca otomatik devir artıyor, merak eden başka arkadaşlar için not düşeyim dedim. Konu çözüldü. Teşekkür ederim arkadaşlar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı