Anakarta Overclock Nasıl Yapılır?

UchihanınGülü

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar MSİ Z170A GAMING m5 anakartını alacağım. Normalde 2133 ve 2400 mhz çalıştırıyor ama overclock ile 3600'a kadar çıkabiliyor. İşlemci ve ekran kartı overclock videolarını izledim ama anakart overclocku hiç görmedim. Anakart nasıl overclock yapılır? Yardımcı olursanız sevinirim.

Burdaki anladığım kadarıyla soru şu. Arkadaş ram o.c kısmını anlamış ama işlemciye anakarttan nasıl o.c yapılır diye soruyor

Burdaki anladığım kadarıyla soru şu. Arkadaş ram o.c kısmını anlamış ama işlemciye anakarttan nasıl o.c yapılır diye soruyor
Konu sahibi, konu başlığında da konu içeriğin de de anakarta nasıl OC yapacağını sormuş. Bizler de anakarta yapılamayacağını söylemişiz. Siz tekrar okuyunuz bence.

@Demirci Tekrar ve son kez yazıyorum. Konu sahibi arkadaş aynen şu ifadeyi kullanmış:
anakart overclocku hiç görmedim
yani "Anakarta nasıl OC yapıldığını sormuş. Sizin dediğiniz gibi
dememiş. Her neyse hala siz muhalif olmak adına yazıyorsunuz.

@UchihanınGülü Sanırım konu başlığını yanlış açmışsınız ve sormak istediğinizi de tam anlatamamışsınız. :)
Normalde 2133 ve 2400 mhz çalıştırıyor ama overclock ile 3600'a kadar çıkabiliyor.
Bu cümlenizden anladığım kadarı ile RAM frekanslarından bahsediyorsunuz. RAM'ler 2133 Mhz hızında çalışırken anakartınız ve RAM'leriniz destekliyorsa XMP aktif edilerek o hızlara çıkabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı